FOLLOW US: facebook twitter

Ανακαλύφθηκε αυτοφυές δάσος Καστανιάς στην Ανδρίτσαινα

Ημερομηνία: 05-06-2020 | Συντάκτης:

Στην χαρτογράφηση άγνωστης μέχρι τώρα δασικής έκτασης με καστανιές στην περιοχή της Ανδρίτσαινας προχωρά η Διεύθυνση Δασών Ηλείας, προκειμένου να προσδιορίσει με ακρίβεια το μέγεθος και τα όριά της.

Όπως ανέφερε στην «Πρωινή» ο διευθυντής Δασών Ηλείας, Παναγιώτης Κορισιάνος, το δάσος εκτείνεται από την περιοχή του Κουφόπουλο ως το ξωκκλήσι των Ταξιαρχών και πιθανότατα υπερβαίνει τα 300 στρέμματα.

«Πρόκειται για αυτοφυές δάσος καστανιάς σε ιδιαίτερα δύσβατο μέρος. Ήδη έχουμε επικοινωνήσει με καθηγητή δασολογίας που χρησιμοποιεί πρόγραμμα δορυφορικής τηλεπισκόπηση, για να κάνουμε την απογραφή και την αποτύπωση της έκτασης. Από όσο πληροφορήθηκα, οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής γνώριζαν την ύπαρξή του αλλά λόγω των έντονων κλίσεων δεν είχαμε ασχοληθεί ως τώρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι μετά την πλήρη χαρτογράφησή του στόχος είναι η διερεύνηση της αξιοποίησής του.

«Επιδίωξή μας είναι να το εντάξουμε σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης και καλλιέργειάς του, ώστε να σχηματίσουμε πλήρη εικόνα για τα πιθανά οικονομικά του οφέλη. Θέλουμε να προχωρήσουμε στην εξυγίανσή του και να δούμε πώς μπορεί να αξιοποιηθεί μέσα από παρεμβάσεις της υπηρεσίας μας  και να έχουν πρόσβαση σε αυτό περιηγητές, κυνηγοί, υλοτόμοι κλπ», ανέφερε.

Παράλληλα, ο κ. Κορισιάνος τόνισε ότι ελήφθησαν και δείγματα για να διαπιστώσει τη διασπορά της λεγόμενης «σφήκας της καστανιάς», που καταπολεμά το έλκος της καστανιάς, και η οποία είχε απελευθερωθεί προσφάτως στο δάσος της Κάπελης.

«Σε περίπου 10 μέρες θα έχουμε εικόνα για να ξέρουμε πώς θα κινηθούμε», επισήμανε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος