FOLLOW US: facebook twitter

Αναγκαίες οι παρεμβάσεις στον Ενιπέα ποταμό: Σύσκεψη στη Δ/νση Τ.Υ. της Π.Ε. Ηλείας με τους προέδρους Σαλμώνης και Στρεφίου

Ημερομηνία: 19-12-2019 | Συντάκτης:

Τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στον ποταμό Ενιπέα, – μετά τις τελευταίες βροχοπτώσεις- συζήτησαν κατά την επίσκεψή τους στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι πρόεδροι της Σαλμώνης, Βασίλης Βέρρας και Στρεφίου, Αθανασία Κούρβα, με τον διευθυντή της Τεχνικής υπηρεσίας Μιχάλη Καλογερόπουλο και τους συνεργάτες του.

Μετά τις βροχές, το πέδιλο του κεντρικού αρδευτικού αύλακα, δίπλα στην γέφυρα που ενώνει το Στρέφι με την Σαλμώνη, φαινόταν να μην καλύπτεται ως συνήθως. Το γεγονός, θορύβησε τους δυο προέδρους και το συζήτησαν κατά την επίσκεψή τους στην Περιφέρεια.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του διευθυντή και των συνεργατών του. Την ίδια μέρα, επισκέφτηκαν την περιοχή, διαπίστωσαν τις ζημιές και υποσχέθηκαν ότι θα ξεκινήσουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Εκτός από το πρόβλημα στο πέδιλο της γέφυρας, ένα άλλο θέμα, είναι ότι η  κοίτη του Ενιπέα ποταμού, τα τελευταία χρόνια, αλλάζει κατεύθυνση, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι παρακείμενες ιδιοκτησίες. «Η οριοθέτηση της κοίτης του ποταμού είναι απαραίτητη» τόνισε η πρόεδρος του Στρεφίου κ. Κούρβα. «Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει από την Περιφέρεια και αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές της» τόνισε ενώ ο πρόεδρος της Σαλμώνης κ. Βέρρας πρόσθεσε πως «πρέπει να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του αρδευτικού αύλακα γιατί δεν θα έχουν νερό να ποτίσουν τα χωράφια οι αγρότες. Και αυτό σημαίνει καταστροφή για την τοπική οικονομία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος