FOLLOW US: facebook twitter

Αναφορά – διαμαρτυρία για τα σκουπίδια στο Δημοτικό Στάδιο

Ημερομηνία: 14-05-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

skoupidia-stadio-airΑπέστειλαν ενεργοί πολίτες σε 17 εμπλεκόμενους φορείς

Διαμαρτυρία- αναφορά και φωτογραφικό υλικό, προς δεκαεπτά (17) αποδέκτες που εμπλέκονται, έμμεσα ή άμεσα με την κατάσταση που επικρατεί στο Δήμο Πύργου και συγκεκριμένα στον αυλειο χώρο του  Δημοτικού Σταδίου της πόλης όπου έχουν εναποτεθεί σκουπίδια, απέστειλαν, δυο ενεργοί πολίτες, ο Ανδρέας Ασημακόπουλος και ο Θοδωρής Τσίπας.

Την διαμαρτυρία- αναφορά, κοινοποιούν, στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης, το Υπ. Εσωτερικών, το Γ.Γ. Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, το Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, τον Ειδικό Γραμματέα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το Γ.Γ. Δημόσιας Υγείας, το Υπ. Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Γ.Γ. Αθλητισμού, το Υπ. Περιβάλλοντος, το Σώμα Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, το Συνήγορο του Πολίτη, την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πύργου Ηλείας, τον Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας, τη Δ/νση Περιβάλλοντος & Χωροταξίας Π.Δ.Ε., τη Δ/νσης Δημόσιας Υγείας, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας Π.Ε. Ηλείας και το Τμήμα Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου Π.Ε. Ηλείας.

Όπως επισημαίνουν, στην πόλη του Πύργου, «συντεταγμένα και οργανωμένα συντελείται ένα περιβαλλοντικό έγκλημα που υποβαθμίζει το περιβάλλον, θέτει σε άμεσο κίνδυνο την δημόσια υγεία και ιδιαίτερα όσων χρησιμοποιούν τις μοναδικές οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις της πόλης, προσβάλει την αξιοπρέπεια μας και δυσφημίζει την πόλη μας με ότι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στη γενικότερη δραστηριότητα της».

Στην αναφορά τους, παραθέτουν σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με τον ορισμό του χώρου «ως προσωρινού σταθμού φόρτωσης των αστικών απορριμμάτων του δήμου» επισημαίνοντας ότι επανειλημμένα η δημοτική αρχή χρησιμοποιεί το χώρο ως χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων, παραβιάζοντας τους ειδικούς όρους της απόφασης ενώ σε αυτόν σταθμεύουν διαρκώς απορριμματοφόρα, φορτηγά και κοντέινερ φορτωμένα με απορρίμματα. Μάλιστα, τονίζεται ότι το Στάδιο χρησιμοποιείται από πολλά αθλητικά σωματεία, το ίδιο και το Κλειστό Γυμναστήριο.

Με βασικό γνώμονα την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας και της αξιοπρέπειας μας αλλά και  την προστασία του περιβάλλοντος και με στόχο τον άμεσο τερματισμό αυτής της απαράδεκτης και θλιβερής παγκόσμιας πρωτοτυπίας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, μέσα στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, εξετάζοντας 1) την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 2)εάν ο δήμος έχει ξεκινήσει διαδικασίες εύρεσης χώρου για τη δημιουργία νόμιμου σταθμού μεταφόρτωσης, 3) εάν υπάρχει απόφαση μονομελούς ή συλλογικού οργάνου με την οποία ορίζεται ο χώρος του Δημοτικού Σταδίου Πύργου ως σταθμός εναπόθεσης απορριμμάτων και εάν υπάρχουν ποινικές ή πειθαρχικές παραβάσεις για όσους έχουν συντελέσει στην διαμόρφωση αυτής της κατάστασης, 4) εάν η άσκηση αθλητικών δραστηριοτήτων και γενικότερα η συγκέντρωση πληθυσμού στο συγκεκριμένο χώρο, δίπλα στην απροσδιόριστη ποσότητα σαπισμένων απορριμμάτων, εγκυμονεί κινδύνους και εάν ναι τι πρωτοβουλίες πρέπει να ληφθούν για την προστασία τους κ.α».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος