FOLLOW US: facebook twitter

Αναδρομικά συνταξιούχων

Ημερομηνία: 14-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο 1,5 δισ. ευρώ ανέρχεται η δαπάνη για τον ΕΦΚΑ εάν γίνει πράξη το αίτημα για άμεση καταβολή των οφειλόμενων αναδρομικών από επικούρηση και δώρα, που διεκδικούν δικαστικά περίπου 350.000 συνταξιούχοι.

Οι αποφάσεις των αρμόδιων δικαστηρίων καθυστερούν αρκετά, με συνέπεια να έχει προκληθεί σημαντική εμπλοκή στην απονομή της δικαιοσύνης. Υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε περίπου 250.000 οι αγωγές που έχουν υποβληθεί και πρέπει να εκδοθούν τελεσίδικες αποφάσεις, ώστε να λάβουν οι αιτούντες τα ποσά που τους αναλογούν και μάλιστα έντοκα.

Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή των οφειλόμενων για μνημονιακές περικοπές που έγιναν σε επικουρικές συντάξεις και δώρα, κατά το 11μηνο Ιουλίου 2015 – Μαΐου 2016, που κρίθηκαν θετικά από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταφράζεται σε ποσά που κυμαίνονται από 800 ευρώ έως και 3.500 ευρώ ανά δικαιούχο. Σε αρκετές περιπτώσεις, όμως, εκτός διαδικασίας αγωγών έμειναν κυρίως οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, ούτε τις αντοχές για να ξεκινήσουν μια μακρόχρονη δικαστική διαμάχη με την πολιτεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος