FOLLOW US: facebook twitter

Άμεση στελέχωση ζητά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας

Ημερομηνία: 26-04-2023 | Συντάκτης:

Επιστολή στον Θεοδωρικάκο για την ενίσχυση της Τροχαίας

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο έστειλε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, ζητώντας την άμεση στελέχωση των τμημάτων Τροχαίας του νομού ενόψει της θερινής τουριστικής περιόδου.

Όπως επισημαίνουν ο πρόεδρος Γρ. Κατσώλης και ο γ.γ. Δημήτρης Χριστοφόρου, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ηλείας ως προς τη διαφύλαξη της οδικής ασφάλειας των πολιτών, διαθέτει δύο αμιγώς τμήματα τροχαίας, το Τ.Τ. Πύργου και το Τ.Τ. Ήλιδας, το προσωπικό των οποίων δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των συγκεκριμένων οδικών δικτύων, εφαρμόζοντας έναν συγκεκριμένο σχεδιασμό που να προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή των ατυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, γιατί οι συγκεκριμένες υπηρεσίες έχουν να καλύψουν και τις τροχονομικές ανάγκες των ομώνυμων πόλεων όπου εδρεύουν, ενώ παράλληλα συνδράμουν έτερες αστυνομικές υπηρεσίες του νομού στελεχώνοντας με προσωπικό τις μικτές περιπολίες.

«Εν όψει της έναρξης της θερινής τουριστικής περιόδου, την οποία οι προβλέψεις θέλουν να είναι αυξημένη εν συγκρίσει με προηγούμενων ετών, η κίνηση των προαναφερόμενων οδικών δικτύων αυξάνεται ραγδαία, ένεκα του δημοφιλούς τουριστικού προορισμού, αυτού της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και των δυο λιμανιών που εδρεύουν εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού, του λιμένα Κατακόλου και του λιμένα Κυλλήνης, ενώ αυξημένη κίνηση παρατηρείται και στο αεροδρόμιο του Αράξου, η πρόσβαση στο οποίο γίνεται διαμέσου του προαναφερόμενου οδικού δικτύου.

Το υφιστάμενο αστυνομικό προσωπικό, του συνόλου των αστυνομικών υπηρεσιών του νομού, είναι αδύνατον να μπορέσει να ανταποκριθεί με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες, γιατί όλα τα παραπάνω δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, δεδομένου πως το αστυνομικό προσωπικό σε μια ενδεχόμενη δασική πυρκαγιά θα επιφορτιστεί με την εκκένωση και την ασφαλή απομάκρυνση των κατοίκων με ό,τι αυτό συνεπάγεται ως προς την κάλυψη των τρεχουσών υπηρεσιακών αναγκών», αναφέρουν στην επιστολή και ζητούν την έκδοση σχετικής διαταγής προκειμένου να αποσπαστεί ή να μετακινηθεί αστυνομικό προσωπικό στην Δ.Α. Ηλείας για την στελέχωση των υπηρεσιών του νομού που θα συνδράμει το υφιστάμενο ανθρώπινο δυναμικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος