FOLLOW US: facebook twitter

Αλώβητη από τον «συναγερμό» η Ηλεία: Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε και η πυρκαγιά χθες στη Βάρδα

Ημερομηνία: 12-08-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”94602″ img_size=”full”][vc_column_text]Αλώβητη βγήκε η Ηλεία από το καυτό και επικίνδυνο τριήμερο, παρά την κατάσταση συναγερμού στην οποία είχε τεθεί από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας λόγω των καιρικών συνθηκών. Πυροσβεστική, Αστυνομία, ΕΚΑΒ και Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν επί ποδός καθ’όλη τη διάρκεια του τριημέρου σε 24ωρη βάση, δίνοντας υψηλό αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες.

Το πιο σοβαρό συμβάν, που αντιμετωπίστηκε με επιτυχία από την Πυροσβεστική, ήταν η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4μ.μ. σε αγροτική έκταση κοντά στην είσοδο της Βάρδας και προκάλεσε ανησυχία καθώς ήταν κοντά στο Κέντρο Υγείας. Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας επενέβησαν έγκαιρα και αποτελεσματικά αποτρέποντας τον κίνδυνο εξάπλωσης στην κατοικημένη ζώνη και λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, έθεσαν υπό έλεγχο την πυρκαγιά. Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 17 οχήματα με 35 άτομα συν μία ομάδα πεζοπόρου τμήματα, ενώ από αέρος βοήθησε σημαντικά το ελικόπτερο Ericcson.

Με επιτυχία αντιμετωπίστηκε και η φωτιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 5μ.μ. στον Αμπελόκαμπο, καθώς η ζημιά περιορίστηκε σε μόλις 15 στρέμματα χορτολιβαδικής έκβασης χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστών της ΠΥ Αμαλιάδας.

Για σήμερα η πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την Ηλεία είναι ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών (Κατηγορία Κινδύνου 4). Κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου ή κατάστασης συναγερμού (κατηγορία 4 και 5 του ημερήσιου χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς) απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές τις νυκτερινές ώρες(από 21.00 μέχρι 06.00).

Χθες έκανε «πρεμιέρα» και στην Ηλεία ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112. Λίγο μετά τις 11 το πρωί η πλειονότητα των πολιτών στον νομό έλαβαν μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, το οποίο ενημέρωνε για τον ακραίο κίνδυνο πυρκαγιάς και συνιστούσε στους πολίτες να αποφύγουν σχετικές ενέργειες που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο συμβάν.

Φωτό από Γ. Βαρβούνη[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot