FOLLOW US: facebook twitter

Αλλάζει προσανατολισμό φέτος η Θεατρική ομάδα Πύργου

Ημερομηνία: 24-10-2024 | Συντάκτης:

Στο «τιμόνι» η σκηνοθέτιδα Αρκαδία Ψάλτη 

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Με τελείως διαφορετικό προσανατολισμό, θα κινηθεί τη φετινή σεζόν η θεατρική ομάδα Πύργου,  καθώς μετά από 14 περίπου χρόνια επιτυχημένης συνεργασίας με την αγαπημένη σκηνοθέτιδα και θεατρολόγο Ευανθία Στιβανάκη με την οποία δημιούργησαν σπουδαίες παραστάσεις,  όπως την περσινή , τον «Επιθεωρητή» του Νικολάι Γκόγκολ,  τη σκυτάλη παίρνει η Αρκαδία Ψάλτη, σκηνοθέτιδα και ηθοποιός.  Η νέα σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Πύργου, έχει ήδη κάνει τις πρώτες συναντήσεις με τα μέλη της ομάδας που σύμφωνα με πληροφορίες το θεατρικό έργο που επιθυμούν διακαώς να ανεβάσουν είναι ένα  δυνατό δικαστικό αστυνομικό θρίλερ που «κόβει» την ανάσα.  Και σίγουρα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε την έμπειρη Θ.Ο Πύργου σε ένα διαφορετικό είδος θεάτρου με το οποίο δεν έχει ως τώρα καταπιαστεί και αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παράσταση.

 Η Αρκαδία Ψάλτη είναι γεννημένη στη Χίο, είναι απόφοιτη της σχολής φωτογραφίας FOCUS και της δραματικής σχολής ΑΡΧΗ. Από το 2012 έχει ιδρύσει τη θεατρική εταιρεία «Αγγελοπετριά» και έχει ήδη στο ενεργητικό της σημαντικές σκηνοθεσίες. Μεταξύ αυτών είναι η «Βιογραφία ενός σκύλου», ένα παραδοσιακό παραμύθι συνδυασμένο με σύγχρονα λογοτεχνικά κείμενα, που παρουσιάστηκε υπό την αιγίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βορείου Αιγαίου. Αυτήν την περίοδο διατηρεί τον διπλό ρόλο της σκηνοθεσίας και της ερμηνείας στην παράσταση  «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, την οποία θα παρακολουθήσουμε και στο θέατρο Απόλλων στον Πύργο στις 1 και 2 Νοεμβρίου. Το έργο, διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος, την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς. Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα…

Περισσότερα θα μας πει και η ίδια η σκηνοθέτης που πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για την παράσταση που θα παρουσιάσει στον Πύργο, μέσα από την οποία θα συστηθεί και επίσημα στο κοινό της Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot