FOLLOW US: facebook twitter

Άλφρεντ Κίσινγκερ

Ημερομηνία: 04-12-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
Σκίτσο: Dranis

Ο συγγραφέας και αρθρογράφος Κρίστοφερ Χίτσενς προτού γράψει το βιβλίο «Ο Θεός δεν είναι μεγάλος» κυκλοφόρησε το πόνημα «Η Δίκη του Χένρι Κίσινγκερ» ζητώντας, μεταξύ άλλων, να απαγγελθούν στον γκουρού του realpolitik κυνισμού κατηγορίες «για εγκλήματα πολέμου, για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, και για μια σειρά από παραβιάσεις του κοινού, εθιμικού ή διεθνούς ποινικού κώδικα, όπως συνωμοσία με στόχο τη δολοφονία, την απαγωγή και τον βασανισμό» για τα πραξικοπήματα στη Χιλή και την Αργεντινή, τους βομβαρδισμούς αμάχων στο Βιετνάμ και την Καμπότζη, την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τη γενοκτονία στο Ανατολικό Τιμόρ.

Με λάθος τύπο τα είχε βάλει ο Χίτσενς. Για τον Ύψιστο δεν ξέρω, αλλά ο Κίσινγκερ μεγάλος ήταν -ηλικιακά και στη διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα- και ως «θεό της διπλωματίας» τον αντιμετώπιζε η ελίτ των ΗΠΑ και αρχηγοί κρατών.

Αυτόν τον μέγα χειραγωγό κρίσεων, που μέχρι και πριν από ένα μήνα τούς φίλευε με τις γνώσεις και τις διαγνώσεις του για την εξωτερική πολιτική.

Να όμως που πεθαίνουν τα γεράκια κάποια στιγμή. Και πάνε να βρουν τα θύματά τους. Εκεί πάνω όμως δεν υπάρχουν «αγνοούμενοι». Μόνο η Νέμεσις…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot