FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Τσίπρας: «Δεσμεύομαι να ξανανοίξουν τα Πανεπιστημιακά Τμήματα»

Ημερομηνία: 03-05-2022 | Συντάκτης:

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η περιοχή μας έχει έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο στη μάχη για τα μεγάλα θέματα»

Σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με τον δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, κατά τη διάρκεια της σύντομης περιοδείας του στην Ηλεία. Ο κ. Τσίπρας επισκέφτηκε τον δήμαρχο Πύργου στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο όπου είχε την ευκαιρία, για άλλη μια φορά, να συνομιλήσει μαζί του και να ενημερωθεί για τα μεγάλα θέματα που ταλανίζουν την περιοχή και τους κατοίκους.

Η ενεργειακή κρίση με τις πολλαπλές και πολύ μεγάλες επιπτώσεις στην αγορά, τους επιχειρηματίες και τον οικονομικό προϋπολογισμό των νοικοκυριών, οι μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, η διακοπή των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και το μείζον θέμα της κατάργησης των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, απασχόλησαν τη συζήτηση, με τον κ. Αντωνακόπουλο, αναφερόμενος στο πρόσωπο του κ. Τσίπρα να δηλώνει:

«Μας τιμάτε με το ενδιαφέρον που δείχνετε για την περιοχή μας. Τα μεγάλα θέματα του τόπου μας έχουν βρει έναν σύμμαχο αποτελεσματικό στη μάχη, και από το χώρο της αντιπολίτευσης με το θεσμικό σας κύρος στο Κοινοβούλιο, αλλά και με ιδιότητα που νομίζω άμεσα θα έχετε στο μέλλον, ώστε να μπορείτε από άλλη θέση να είστε χρήσιμος στον τόπο. Εκτιμώ ότι οι πειραματισμοί και οι συναισθηματισμοί που λειτούργησαν στις τελευταίες εκλογές δεν είχαν το στοιχείο του δικαίου μέσα. Αυτή τη φορά θα σκεφτεί ο κόσμος πιο λογικά, καθώς η κοινή λογική είναι που οδηγεί στη σωστή επιλογή. Πρέπει όλοι να σκεφτούμε «ποιοι είναι με ποιους…» στην πράξη, στην καθημερινότητα. Ο κ. Τσίπρας ήταν μαζί μας στις καταστροφικές πυρκαγιές. Στις κινητοποιήσεις για τα Πανεπιστήμια ήταν εδώ! Σήμερα είναι πάλι εδώ. Σε έναν χρόνο έχει επισκεφτεί τρεις φορές την Ηλεία για λόγους στήριξης και όχι ψυχαγωγίας».

«Αδικημένος ο Νομός»

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι ο Νομός έχει αδικηθεί συνολικά και δεσμεύτηκε για την επαναλειτουργία των Πανεπιστημιακών Τμημάτων. «Ο Νομός Ηλείας συνολικά έχει αδικηθεί. Εδώ και τρία χρόνια, χωρίς ιδιαίτερο λόγο θέματα που ήταν δρομολογημένα, δεν προχωράνε χωρίς μάλιστα κάποια επαρκή εξήγηση… Και η χαριστική βολή ήρθε με τα Πανεπιστημιακά τμήματα.

Θέλω να δεσμευτώ ότι εμείς δεν θα αντιμετωπίσουμε τους πολίτες της Ηλείας ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Δεσμεύομαι ότι Πανεπιστημιακά τμήματα θα ξανανοίξουν με το νέο σχεδιασμό Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουμε. Θεωρούμε πηγή οικονομικής και πολιτιστικής ισχύος τα Πανεπιστημιακά Τμήματα στην περιφέρεια και θέλουμε να τα στηρίξουμε.

Kαι φυσικά παραμένουν όλες οι άλλες δεσμεύσεις μας, που αφορούν συνολικότερα την εικόνα της οικονομίας και της κοινωνικής πολιτικής, που προφανώς αφορούν και τους πολίτες της περιοχής σας, καθώς είστε ένας Νομός που δεν ανήκετε στα «ρετιρέ». Έχετε κυρίως ανθρώπους του μόχθου που θέλουμε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε. Σ’ αυτή την κρίση που έρχεται, η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να παίξει έναν σημαντικό ρόλο. Πρέπει να συνδράμουμε όλοι, ώστε με αλληλεγγύη, κανένας συμπολίτης να μην είναι μόνος του.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, παρέδωσε στον κ. Τσίπρα το υπόμνημα των προέδρων του Α’ ΤΟΕΒ Πύργου, ΤΟΕΒ Επιταλίου και ΤΟΕΒ Σαβαλίων αναφορικά με το μεγάλο πρόβλημα της οφειλής προς τη ΔΕΗ με άμεσο κίνδυνο να μην μπορούν να αρδεύσουν τις καλλιέργειές τους, καθώς και το σχέδιο που είχε υποβληθεί από τον πρώην Γ.Γ. Μεταφορών που αφορούσε την υλοποίηση του έργου σιδηροδρομικής γραμμής «Προαστιακός – Κ. Αχαϊα – Πύργος».

Στο προσκήνιο και οι «ιερές» εκτάσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρουσία του δημάρχου Πύργου, ο κ. Τσίπρας ενημερώθηκε από προέδρους και εκπροσώπους κατοίκων των Τ.Κ. Κουτσοχέρας, Μουζακίου και Περιστερίου για το μεγάλο θέμα των εκτάσεων που διεκδικεί η Ι.Μ. Αγίων Θεοδώρων Αροανίας Καλαβρύτων, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υπογραμμίζει τα δίκαια αιτήματα των κατοίκων και πως θα φέρει σύντομα το θέμα στη Βουλή.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός καθώς και τοπικά στελέχη του κόμματος. Ενώ στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν και τα στελέχη της δημοτικής αρχής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος