FOLLOW US: facebook twitter

Αλέξης Καστρινός: 26η Ιουνίου «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών»

Ημερομηνία: 26-06-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε ως «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους» το 1987 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη για τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους.

Οι χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών βιώνουν έναν προσωπικό Γολγοθά που απαιτεί μεγάλη δύναμη και αντοχή. Ως εκ τούτου, οφείλουμε να  δημιουργήσουμε  μία  κοινωνία, όπου η εξάρτηση δεν στιγματίζεται και δεν περιθωριοποιείται αλλά θεραπεύεται, και η φροντίδα του ενός διασφαλίζει την ευημερία και την προστασία της υγείας του συνόλου. Οφείλουμε να δημιουργήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και απρόσκοπτης πρόσβασης στη θεραπεία για αυτούς που τη χρειάζονται αλλά και να μεριμνήσουμε για την πλήρη κοινωνική και εργασιακή επανένταξη τους.

Το πρόβλημα των ουσιών εξάρτησης δεν μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά από τα συνολικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Είναι γενικά παραδεκτό και τεκμηριωμένο επιστημονικά, ότι σε περιόδους  κρίσης παρατηρείται αύξηση των χρηστών εξαρτησιογόνων ουσιών. Στα πλαίσια αυτά , σήμερα είναι ακόμα πιο επιτακτική η κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση της χώρας .

ΑΛΕΞΙΟΣ ΚΑΣΤΡΙΝΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος