FOLLOW US: facebook twitter

Αλέκος Γαλανόπουλος: «Αθέμιτος ανταγωνισμός οι Οδοντίατροι ΕΣΥ στον ιδιωτικό τομέα»

Ημερομηνία: 24-07-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Κική Κολοβέρου


Για απόφαση χωρίς σχέδιο που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηλείας Αλέκος Γαλανόπουλος, σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που δίνει τη δυνατότητα σε γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ να ασκήσουν ιδιωτικό έργο υπό προϋποθέσεις.

Πρόσφατα, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης το ΦΕΚ που καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου των γιατρών και οδοντίατρων του ΕΣΥ και ουσιαστικά δίνει το δικαίωμα σε ειδικευμένους αλλά και ειδικευόμενους γιατρούς να εργάζονται και στον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με το ΦΕΚ, που δημοσιεύτηκε και καθορίζει τους όρους, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία άσκησης ιδιωτικού έργου από γιατρούς και οδοντιάτρους του ΕΣΥ, όσοι υπηρετούν σε Γενικά Νοσοκομεία – Κέντρα Υγείας και Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. , μπορούν σε χρόνο εκτός του τακτικού ωραρίου τους και των εφημεριών, να ασκούν ιδιωτικό έργο, υπό την προϋπόθεση ότι αναλαμβάνουν τις ασφαλιστικές και φορολογικές υποχρεώσεις για το συγκεκριμένο διάστημα απασχόλησης.

«Όσοι γιατροί και Οδοντίατροι το 2012 ήταν στο ΙΚΑ και είχαν και ιατρείο, τους έβαλαν να επιλέξουν αν θα παραμείνουν στο ΕΣΥ ή θα διατηρήσουν το ιδιωτικό τους ιατρείο. Η ίδια κυβέρνηση, έρχεται μετά από 12 χρόνια και τους δίνει το ελεύθερο να έχουν και τα δυο. Δηλαδή όσους ασθενείς δεν θα μπορεί να εξυπηρετήσει στο Νοσοκομείο θα τους λέει ελάτε το απόγευμα στο ιατρείο μου… Αν αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός τότε τι; Θα έρθει δηλαδή ένας διορισμένος στο ΕΣΥ με εξασφαλισμένο μισθό και ασφαλιστικές εισφορές, στον ιδιωτικό τομέα, χωρίς το άγχος του ιδιώτη που παλεύει να εδραιωθεί σε μια ήδη ανταγωνιστική αγορά εργασίας. Κάτι δεν πάει καλά με το σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας. Πρόκειται για αποφάσεις χωρίς ετοιμότητα και σχέδιο, ότι να’ ναι…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot