FOLLOW US: facebook twitter

Αλαλούμ με τα φάρμακα των χαμηλοσυνταξιούχων: Συμμετοχή 25% παρά το κομμένο ΕΚΑΣ

Ημερομηνία: 16-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

Μπάχαλο με τα φάρμακα χιλιάδων χαμηλοσυνταξιούχων που τους έκοψαν το ΕΚΑΣ και τώρα πληρώνουν 25% συμμετοχή στα φάρμακα από την χαμηλή σύνταξη τους.

Αν και από το Υπουργείο Υγείας είχε ανακοινωθεί τον Ιανουάριο η μηδενική συμμετοχή για όσους έπαιρναν το ΕΚΑΣ οι χαμηλοσυνταξιούχοι μέχρι πριν τρεις μήνες είχαν συμμετοχή 10% ενώ εδώ και τρεις μήνες η συμμετοχή στα φάρμακα πήγε στο 25%!

Την ίδια στιγμή έχουν πάψει να ισχύουν και όλα τα αντισταθμιστικά οφέλη, που ίσχυαν για όσους είχαν χάσει το ΕΚΑΣ τα προηγούμενα χρόνια.

Οι αντισταθμιστικές παροχές για όσους έχαναν το ΕΚΑΣ είναι οι εξής:

  1. Σε περιπτώσεις συνταξιούχων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω που στερούνται πλήρως το ΕΚΑΣ, για το έτος 2019, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ που έχει απολεσθεί. Δηλαδή, 12 ευρώ τον μήνα.
  2. Σε περιπτώσεις συζύγων – συνταξιούχων που και οι δύο στερούνται πλήρως το ΕΚΑΣ, για το έτος 2019, χορηγείται έκτακτη μηνιαία οικονομική ενίσχυση στον σύζυγο με το μικρότερο εισόδημα, ισόποση με την παροχή του ΕΚΑΣ 2019 που έχει απολεσθεί, δηλαδή 12,00 ευρώ.
  3. Τέλος, απαλλάσσονται πλήρως από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη όσοι φέτος θα χάσουν την παροχή του ΕΚΑΣ μέχρι την τελική κατάργησή του.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος