FOLLOW US: facebook twitter

Ακόστα – Τσιτσιπάς 1-2: Στα ημιτελικά του Barcelona Open για 4η φορά στην καριέρα του ο Στέφανος

Ημερομηνία: 19-04-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) είναι ασταμάτητος, διεύρυνε το νικηφόρο του σερί απέναντι στον Αργεντινό Φακούντο Ντίαζ Ακόστα, κι επικρατώντας 1-2 σετ προκρίθηκε για 4η φορά στην καριέρα του στα ημιτελικά του Barcelona Open.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς (Νο7) διεύρυνε το νικηφόρο σερί του σ’ ένα συγκλονιστικό ματς απέναντι στον Φακούντο Ντίαζ Ακόστα κι έφτασε τις εννέα σερί νίκες στο χώμα.

Για τέταρτη φορά στην καριέρα του ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα βρεθεί στα ημιτελικά του Barcelona Open, καθώς επέστρεψε και με ανατροπή επικράτησε του Αργεντινού 1-2 σετ (6-4, 3-6, 6-7). Ο Έλληνας τενίστας είναι ασταμάτητος, έσβησε 2 match points στο 3ο σετ, ενώ ανέτρεψε το 2-5 (με διπλό mini-break) στο tie break.

Το ματς

Ο Αργεντινός έκανε νωρίς break στο ματς, μόλις στο 4ο game, παίρνοντας προβάδισμα με 3-1. Ο Τσιτσιπάς όμως, έβγαλε αντίδραση, έσβησε στην ουσία το reak του Ακόστα, ισοφαρίζοντας σε 3-3 και με τρία σερί games, τον προσπέρασε για πρώτη φορά με 3-4.

Με ένα love game όμως, ο Νο53 στον κόσμο έφερε το παιχνίδι στα ίσια και με break στη συνέχεια σε ξεκάθαρα ευνοϊκό σημείο έχτισε τις βάσεις για την κατάκτηση του 1ου σετ, το οποίο κι έκλεισε στο 10ο game, κάνοντας το 6-4.

Το δεύτερο σετ μέχρι τα πρώτα τέσσερα games ήταν ισορροπημένο, όμως ο Έλληνας τενίστας στο 6ο game έκανε break για το 2-4 και συνεχίζοντας με τρίτο σερί κερδισμένο game έχτισε μία σημαντική διαφορά με 2-5.

Ο Ακόστα πήρε το 8ο game, έμεινε ζωντανός, αλλά για λίγο αφού ο 26χρονος, Νο7 του κόσμου, με love game πήρε το 2ο σετ και ισοφάρισε 1-1, με τη μάχη της πρόκρισης να κρίνεται στο 3ο σετ.

Στο τρίτο σετ ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε με 1-3, αλλά ο Αργεντινός ισοφάρισε μετά από break σε 3-3 και στη συνέχεια πέρασε μπροστά με 4-3.

Ο Ακόστα έφτασε κοντά στο να σπάσει το σερβίς του Νο7, όμως ο Τσιτσιπάς έσβησε δύο break point και δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να μεγαλώσει κι άλλο τη διαφορά.

Σε κομβικό σημείο έκανε break, όμως ο Ακόστα απάντησε κι εκείνος με τον ίδιο τρόπο για το 5-5 κι έμεινε ζωντανός στη μάχη της πρόκρισης.

Ο Τσιτσιπάς έσβησε ένα match point του Αργεντινού στέλνοντας το παιχνίδι στο tie break. Εκεί σ’ ένα μεγάλο ράλι, ο Τσιτσιπάς πήρε την πρόκριση με 8-10.

Πηγή: Sport24.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος