FOLLOW US: facebook twitter

«Ακόμα μια ζωή» αφιερωμένο στην αγάπη

Ημερομηνία: 21-03-2023 | Συντάκτης:

Παρουσιάστηκε στην Βάρδα το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο της Σύλβιας Λουκανάρη

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Το πρώτο λογοτεχνικό βιβλίο της συγγραφέως Σύλβιας Λουκανάρη «Ακόμη μια ζωή» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΟΣΤΡΙΑ, παρουσιάστηκε την Κυριακή το απόγευμα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του δημαρχείου της Βάρδας παρουσία πολλών βιβλιόφιλων και κατοίκων της περιοχής- μεταξύ των παρόντων και ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας- που αγκάλιασαν με την αγάπη τους ένα δικός τους «παιδί», καθώς η συγγραφέας είναι γέννημα- θρέμμα της Βάρδας. Για το βιβλίο μίλησαν η φιλόλογος Βάσω Σωτηροπούλου και η παιδαγωγός Μαρία Κανελλοπούλου, όπως και η ίδια η συγγραφέας που ήταν ιδιαίτερα συγκινημένη καθώς αυτό είναι το πρώτο της συγγραφικό πόνημα κι ένα όνειρο που είχε από παλιά.

Όπως η ίδια είπε, αφού ευχαρίστησε τον εκδοτικό οίκο ΟΣΤΡΙΑ που πίστεψε στο βιβλίο της καθώς και τις ομιλήτριες αλλά και τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης για την παραχώρηση του δημαρχείου της Βάρδας, το βιβλίο της αυτό είναι μια ιστορία αγάπης δύο ανθρώπων που είναι γεννημένοι για να είναι μαζί. Μια αισθηματική νουβέλα που αποτελείται από τρεις διαφορετικές ιστορίες σε τρεις διαφορετικές χρονικές στιγμές, που ωστόσο είναι συνυφασμένες γιατί έχουν ως κοινό παρανομαστή την αγάπη. Όπως εξήγησε η κ. Λουκανάρη στο βιβλίο της η αγάπη εμφανίζεται με τρεις διαφορετικές μορφές, για παράδειγμα στην πρώτη ιστορία η αγάπη δεν κοιτάει κοινωνικές τάξεις, στην δεύτερη δεν κάνει φυλετικές διακρίσεις και στην τρίτη παρουσιάζεται η αγνή αγάπη που θέλει να δώσει και όχι να πάρει, που θυσιάζει τα θέλω της και όχι τα πρέπει.

Η συγγραφέας αναφερόμενη στο ταξίδι της στον κόσμο της συγγραφής, επισήμανε ότι αυτό ξεκίνησε πριν από αρκετά χρόνια, όταν άρχισε να γράφει αυτό το βιβλιο, το οποίο είχε παραμείνει όμως στο συρτάρι, ώσπου πέρυσι το ολοκλήρωσε και πήρε την τελική του μορφή και αποφάσισε να το στείλει σε εκδοτικούς οίκους προκειμένου να το εκδώσει και εύχεται ο κόσμος που θα διαβάσει να το αγαπήσει όπως και η ίδια.

Από την πλευρά της η . Σωτηροπούλου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ χαρούμενη που η Σύλβια Λουκανάρη της ζήτησε να παρουσιάσει το βιβλίο της γιατί είναι ένας πολύ ξεχωριστός και ζεστός άνθρωπος και είναι σημαντικό σήμερα να μπορείς να μιλάς για αγάπη. Μάλιστα προσδιορίζοντας την έννοια της αγάπης διάβασε ένα χαρακτηριστικό ποίημα του ΧαλίλΓκιμπράν «Όταν η αγάπη σε καλεί, ακολούθησέ την, μόλο που τα μονοπάτια της είναι τραχιά και απότομα. Κι όταν τα φτερά της σε αγκαλιάσουν, παραδόσου…» . Επισήμανε πως στις μέρες μας που το διαδίκτυο κερδίζει έδαφος είναι ελπιδοφόρο το να μπορούν νέοι άνθρωποι να γράφουν ακόμα βιβλία και να ασχολούνται με την συγγραφή.

Τέλος η Μαρία Κανελλοπούλου αναφέρθηκε στην προσωπική της σχέση με την συγγραφέα καθώς και στην προσωπικότητα και το χαρακτήρα της και τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενη που μια νέα κοπέλα, μανούλα κι επαγγελματίας έκανε το όνειρό της πραγματικότητα, να εκδώσει το πρώτο της βιβλίο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot