FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 9/7/2020

Ημερομηνία: 09-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αναγκαίο το αγροτικό άλμα

Ο εκσυγχρονισμός του αγροτικού τομέα και η δημιουργία ενός ισχυρού brand είναι οι βασικές προϋποθέσεις ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, όπως ανέφερε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης στην τοποθέτησή του στο θεματικό εργαστήρι «H ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας – Δυνατότητες και Προοπτικές», που πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα στο Συνεδριακό Κέντρο της Αμαλιάδας.  Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι ένας από τους μεγαλύτερους «πλούτους» της Δυτικής Ελλάδας είναι η γη της και τα αγροτοδιατροφικά προϊόντα της, όμως, η αξιοποίηση αυτού του πλούτου επιβάλλει να ξεπεραστούν παθογένειες και ελλείψεις δεκαετιών και να μετατραπεί η αγροτική παραγωγή σε μια ισχυρή και εξωστρεφή βιομηχανία. «Πρέπει να πετύχουμε τα άλματα, με πρώτο το αγροτικό. Να δούμε τις αδυναμίες και να δούμε τι θέλουμε να κάνουμε. Υπάρχουν προβλήματα, όπως με τους ΤΟΕΒ και τα δίκτυα ύδρευσης, την έλλειψη αγροτικών οδών ώστε να είναι εύκολη η πρόσβαση στα χωράφια. Είμαι, ωστόσο, αισιόδοξος, γιατί εργαζόμαστε καθημερινά για την επίλυση προβλημάτων πολλών ετών», επισήμανε.

Πνίγηκε 18χρονος στη Μανωλάδα

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ένας 18χρονος αλλοδαπός, από τη θαλάσσια περιοχή «Κουνουπελάκι» Μανωλάδας προχθές αργά το απόγευμα, ο οποίος πιθανότατα είχε μεταβεί μαζί με ομοεθνείς του για να κολυμπήσουν. Ωστόσο, όταν βγήκαν οι φίλοι του από τη θάλασσα, αυτός δεν ακολούθησε και λίγο αργότερα εντοπίστηκε αναίσθητος. Οι συμπατριώτες του τον έβγαλαν έξω, ειδοποιώντας ταυτόχρονα το ΕΚΑΒ. Λίγο αργότερα ο άτυχος νεαρός διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κυλλήνης, ενώ η σορός πρόκειται να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο Ρίου Πατρών για τη διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Πρεμιέρα

«Πρεμιέρα» στη νέα θέση χθες για τη Διονυσία Μπιτζούνη στη νέα της θέση στην προεδρία του ανωτάτου διαιτητικού δικαστηρίου της ΕΠΟ, με την υπόθεση της προσφυγής της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία. Η αρεοπαγίτης από τη Ζαχάρω ανέλαβε και επίσημα στο νέο της πόστο και πλέον καλείται να βάλει σε σειρά τον πολύπαθο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Έντονη ενόχληση

Ιδιαίτερα ενοχλημένος είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Πύργου, Γιάννης Παπαδημητρίου, εξαιτίας φημολογίας που τον σπιλώνει ηθικά, εμπλέκοντάς το όνομά του σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές. «Όσο δηλητήριο και χολή να χύσετε δεν με αγγίζει στο ελάχιστο» ανέφερε σε ανάρτησή του και τόνισε ότι δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν, ζητώντας από τους συναδέλφους του δικηγόρους και από το ΔΣ του δικηγορικού συλλόγου να πάρουν θέση. «Μόνη απόδειξη η αποδοχή , η εκτίμηση και η αγάπη του κόσμου στο πρόσωπό μου(…)Το μόνο που καταφέρνετε είναι να με πεισμώνετε ακόμα περισσότερο , αντέχω , εσείς πόσο ακόμα πιστεύετε ότι θα αντέξετε» έγραψε μεταξύ άλλων. Δεν έχει άδικο, διότι αν κάποιος έχει στοιχεία για σοβαρές παρανομίες, τα πάει στο Εισαγγελέα και δεν κάνει σπέκουλα.

Δωρεά και στη ΝΜ Κρεστένων

Μία ακόμα δωρεά έκανε ο αναπληρωτής δημάρχου Ήλιδας, Ανδρέας Παπαδάκος, αυτή τη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων. Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, ενέκρινε την αποδοχή δωρεάς που αφορά την εγκατάσταση στεγάστρων παραπλεύρως της κύριας εισόδου και του Γραφείου Κίνησης της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων και την αποστολή ευχαριστήριας επιστολής στον κ. Παπαδάκο για την ευγενική προσφορά του.

Με τον αρχηγό!

Το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων επισκέφθηκε προχθές αιφνιδιαστικά ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, για να ενημερωθεί για τη λειτουργία του εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Ο κ. Κολοκούρης έκανε μια μίνι επιθεώρηση και συζήτησε με τον προϊστάμενο του Κλιμακίου, Κώστα Δρακόπουλο, για όλα τα θέματα. «Το γεγονός ότι ο Αρχηγός επέλεξε να επισκεφθεί απρογραμμάτιστα το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Κρεστένων ανεπίσημα, για μας αποδεικνύει την επιχειρησιακή σπουδαιότητα του Κλιμακίου Κρεστένων! Αρχηγέ, το προσωπικό του Κλιμακίου και εγώ προσωπικά σας ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο σας!», τόνισε σε ανάρτησή του ο κ. Δρακόπουλος.

Δημοσιοποίηση στοιχείων

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ηλείας, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα σε βάρος τους ποινική δίωξη των δύο αλλοδαπών που συνελήφθησαν στις 25-6-2020 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου και εις βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από κοινού.

Πρόκειται για τους:  (επ) ATANASOV (ον) ANGEL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 14-10-1997 στη Βουλγαρία

(β) (επ) ATANASOV (ον) VASIL του STOYANOV και της TEMENUZHKA , γεννηθείς στις 16-05-2001 στη Βουλγαρία

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση χρονικής διάρκειας μέχρι και την 01-01-2021, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στο να «ενεργοποιηθούν οι πολίτες να αποκτηθούν περαιτέρω πληροφορίες για τους φερόμενους δράστες και την προστασία του κοινωνικού συνόλου, την πρόληψη και την καταστολή των εγκλημάτων κατά της προσωπικής ελευθερίας σε βάρος ανήλικων θυμάτων, η δημοσιοποίηση των στοιχείων του προσώπου των κατηγορουμένων στοιχείων ταυτότητας και της ποινικής δίωξής που ασκήθηκε σε βάρος τους καθώς και η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των προσωπικών στοιχείων ήτοι οπουδήποτε αναγκαίου ατομικού προσδιοριστικού στοιχείου ή ιδιότητάς τους των ανωτέρω θα υποβοηθούσε στην πληρέστερη εξιχνίαση της ερευνώμενης υπόθεσης και θα προστάτευε το κοινωνικό σύνολο». Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου, στον τηλεφωνικό αριθμό 26210 – 81740 για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος