FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 6/5/2020

Ημερομηνία: 05-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αιχμές

Τη δυσαρέσκειά του στους χειρισμούς της κυβέρνησης εξέφρασε ο Σταύρος Ξαρχάκος, με αιχμές προς τη Μενδώνη αλλά και με μήνυμα προς τον πρωθυπουργό. Ο γνωστός συνθέτης, που έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία, τόνισε ότι «ζούμε σε εποχές πολιτισμικής αναιμίας γιατί έχουμε πλήρη έλλειψη ενιαίου εθνικού ψυχισμού» και έκανε λόγο για προχειρότητες στις πρωθυπουργικές εξαγγελίες, σαν να τον εξανάγκασε κάποιος να κάνει αναφορά στους «επαίτες καλλιτέχνες». «Η κυρία αυτή διακατέχεται από το σύνδρομο της βλαπτικής έπαρσης. Αλλά δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία!» είπε για τη Μενδώνη και τον τρόπο που διαχειρίστηκε το θέμα της ΑΕΠΙ, ενώ συνέστησε στον Κυριάκο Μητσοτάκη «να προσέχει, γιατί η τέχνη είναι σαν το κάρβουνο, όταν είναι αναμμένο και το πιάνεις καίγεσαι, όταν είναι σβηστό και το πιάνεις μουτζουρώνεσαι. Πρέπει να επιλέξει».  Αιχμηρά και ευθύβολα   από έναν άνθρωπο του Πολιτισμού…

Μύρισαν εκλογές

Όλα τα χαρτιά απλώνει στο τραπέζι η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τα σενάρια των πρόωρων εκλογών. Χθες το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποίησε τη διαδικασία εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους όσων Ελλήνων εκλογέων διαμένουν μόνιμα στο εξωτερικό και επιθυμούν να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα από τον τόπο διαμονής τους. Η συγκεκριμένη υπουργική απόφαση είναι αναγκαία για να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού, εμπνεύσεως Θεοδωρικάκου και Γεραπετρίτη. Όπως καταλαβαίνετε, δύο εκδοχές υπάρχουν:  είτε η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει εκλογές μέσα στο καλοκαίρι και θέλει να ενεργοποιήσει και τους Έλληνες του εξωτερικού, όπου θεωρεί πως έχει προβάδισμα, είτε μπλοφάρει τόσο πολύ (αλλά σε τι ωφελεί η μπλόφα;). Καλού κακού, να είστε έτοιμοι για κάλπες κατά τις 2 Αυγούστου.  Μάλλον δεν έχει μπάνια φέτος…

Αντίθετος

Κριτική στο περιβαλλοντικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης άσκησε ο πρώην περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρας, υποστηρίζοντας ότι αποδεικνύει την πολιτική της κυβέρνησης για υποβάθμιση του περιβάλλοντος και όχι την αρμονική συνύπαρξή του με την πρόοδο και την ανάπτυξη και ότι είναι στερείται ουσιώδους Διαβούλευσης, καθώς ψηφίζεται με ενέργειες fast track, εν Μέσω κορονοϊού. Ο κ.Κατσιφάρας στέκεται κυρίως στο ότι επιτρέπονται εξορύξεις σε περιοχές NATURA και νομιμοποιούνται οικιστικές πυκνώσεις στα δάση, ενώ επισημαίνει την απουσία προληπτικών δράσεων για τον κορονοϊό.

e-υπογραφές

Ηλεκτρονικές υπογραφές συγκεντρώνουν οι Οικολόγοι-Πράσινοι για την απόσυρση του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το περιβάλλον,  κάνοντας λόγο για ένα από τα πιο γκρίζα νομοσχέδια που έχουν προταθεί ποτέ. Όπως ανέφερε ο συντονιστής του κόμματος σε Δυτική Ελλάδα & Ιόνια, Γιώργος Γουβιάς, είναι σημαντικό να κινητοποιούνται οι πολίτες. «Τα πράγματα δεν αλλάζουν χωρίς ν` αλλάξουν οι Πολιτικές. Και οι Πολιτικές αλλάζουν όταν έχουν ισχυρή υποστήριξη. Δεν μπορεί να ενδιαφέρεσαι πρόσκαιρα για κάτι. Αν το πιστεύεις, το υποστηρίζεις και δεν ψηφίζεις αυτούς με τους οποίους διαφωνείς στη συνέχεια», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο facebook.

Νέα καθήκοντα

Νέα καθήκοντα ανέλαβε η μέχρι πρότινος τομεάρχης Ζακύνθου της ΝΔ, Ιωάννα Λουρίδα. Με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων ορίστηκε εκπρόσωπος της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Στόχος οι είσοδοι

Παρελθόν αποτελούν τα καλάμια που είχαν φτάσει στο οδόστρωμα της ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας, από την έξοδο του Πύργου έως τη γέφυρα του Αλφειού, τα οποία προκαλούσαν σοβαρά προβλήματα στους οδηγούς και κυρίως στα λεωφορεία του ΚΤΕΛ. Στο σημείο βρέθηκε χθες ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος, μαζί με τον προϊστάμενο της Δ/νσης Τεχν. Έργων ΠΕ Ηλείας, Μιχ. Καλογερόπουλο, για να επιβλέψουν τις εργασίες. Επόμενος στόχος για τον αντιπερ/ρχη, από ό,τι πληροφορούμαι, είναι να υλοποιήσει πρόγραμμα ανάπλασης των δύο εισόδων του Πύργου. Τα χρονικά περιθώρια δεν είναι σύμμαχος, αλλά έχει αποφασίσει να το παλέψει.

Φλεγματικός

Με το γνωστό φλεγματικό του χιούμορ σχολίασε την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, λέγοντας, ότι στην Ελλάδα η ΝΔ μιλάει για ύφεση 4,7%, στην Ευρώπη για 7,9 και στις ΗΠΑ για 10%.  «Έχουμε ΝΔ Εσωτερικού, ΝΔ εξωτερικού και ΝΔ πραγματικού», σχολίασε και επισήμανε ότι το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη «μας άφησε χρόνους». Επικαλούμενος άρθρο της Καθημερινής, που αποκαλούσε «ζόμπι» τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με χρέη,  σημείωσε ότι το «Το προεκλογικό αφήγημα της ΝΔ για τη μεσαία τάξη μας άφησε χρόνους. Το ότι οι άνθρωποι της μεσαίας τάξης για την ΝΔ θεωρούνται πλέον «ζόμπι» και «μπαταχτσηδες» που πρέπει να εξοντωθούν, δεν το λες και συνέπεια με το προεκλογικό τους αφήγημα.

Ξαναδανείζεται

Στις αγορές ετοιμάζεται να ξαναβγεί η Ελλάδα, για να συγκεντρώσει περίπου 4 δις. ευρώ, σύμφωνα με το Reuters, μέχρι το τέλος του έτους. Η πρώτη προγραμματίζεται για το καλοκαίρι. Ο ΥΠΟΙΚ Χρήστος Σταϊκούρας εξετάζει επίσης και το ενδεχόμενο αναβολής της πρόωρης αποπληρωμής των δανείων προς το ΔΝΤ, διότι τα νούμερα δεν βγαίνουν. Το θέμα είναι ότι κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για προτάσεις που οδηγούν σε νέα κρίση χρέους, αλλά με τον συνεχή δανεισμό μπορεί να οδηγηθεί ξανά η χώρα σε αυτήν την κατάσταση σε μερικά χρόνια. Με έλλειμμα κοντά στο 5% και ύφεση που μπορεί να φτάσει στο 7%, θα είναι πολύ ζόρικα τα πράγματα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος