FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 5/10/2020

Ημερομηνία: 05-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Από κοντά την παράκαμψη

Έχω την αίσθηση ότι πιο δύσκολο έργο, τεχνικά και νομικά, από την παράκαμψη Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη δεν πρέπει να υπάρχει. Απαλλοτριώσεις επί απαλλοτριώσεων, ενστάσεις, προσφυγές, αποζημιώσεις, δικαστήρια, εφετεία, ένταξη στο ΕΣΠΑ και πάει λέγοντας. Ο Βασίλης Γιαννόπουλος, και ως αντιπεριφερειάρχης και ως νομικός, το παρακολουθεί σε καθημερινή βάση μέχρι να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υπογραφεί η σύμβαση, διότι είναι τόσες πολλές οι σημαντικές λεπτομέρειες, που αν κάτι δεν πάει όπως πρέπει, θα προκύψει νέα καθυστέρηση. Κίνδυνος απένταξης δεν υφίσταται αφού ως το 2023 υπάρχει περιθώριο, αλλά ο αντιπεριφερειάρχης είναι της άποψης ότι το γοργό και χάριν έχει, διότι η τοπική οικονομία έχει ανάγκη από εμπροσθοβαρή έργα για να ανακάμψει.

Δασικό μπλόκο

Δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα με τους δασικούς χάρτες, μετά την απόφαση του Χατζηδάκη να τους «παγώσει» για να ενσωματώσει τις διοικητικές πράξεις. Οι προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας από περιβαλλοντικές οργανώσεις είναι πολύ πιθανό να οδηγήσουν σε αδιέξοδο τη διαδικασία και να εκτροχιαστούν τα χρονοδιαγράμματα. Νομίζω ότι θα πρέπει το συντομότερο δυνατόν να οργανωθεί μια συζήτηση στη Βουλή και να αναληφθεί νέα νομοθετική πρωτοβουλία, γιατί όσοι έχουν καταθέσει αιτήσεις εξαγοράς ή αντιρρήσεις, παραμένουν εγκλωβισμένοι και δεν ξέρουν τι να κάνουν με τις εκτάσεις τους. Εκτός κι αν όλα αυτά τα προλάβει ο ανασχηματισμός!

Αναφορά στην «Πρωινή»

Αναφορά στη Βουλή έκανε το δημοσίευμα της «Πρωινής» η Διονυσία Αυγερινοπούλου σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Ηλεία, όπως την καταγράφει η φετινή έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη.  Η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής ζητά με την αναφορά της από το υπουργείο Περιβάλλοντος να την ενημερώσει για το τι μέλλει γενέσθαι με την περιβαλλοντική αποκατάσταση στις «Λίμνες» και στο Ποτόκι.

Γενέθλιες ευχές

Τα 46α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας τίμησε χθες με ανάρτησή του στο Instagram ο βουλευτής Ηλείας της Νέας Δημοκρατίας, Ανδρέας Νικολακόπουλος. «46 χρόνια μετά δεν σταματάμε να δίνουμε μάχες για τη Δημοκρατία και την πρόοδο της χώρας: Οι προκλήσεις είναι μεγάλες, η περίοδος που διανύουμε η πλέον απαιτητική. Οι αρχές και οι αξίες μας είναι αυτές που μας καθοδηγούν ώστε η Ελλάδα να βγει από αυτήν την κρίση πιο δυνατή και πιο ενωμένη από ποτέ. Χρόνια Πολλά Νέα Δημοκρατία!» έγραψε.

Βάρος στην οικονομία

Ιδιαίτερος βάρος στην οικονομία έχει δώσει στις τελευταίες του τοποθετήσεις –εντός κι εκτός Βουλής- ο Μιχάλης Κατρίνης, καθώς τα πρώτα σημάδια στην αγορά και στην ανεργία είναι πλέον ορατά, ειδικά στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ  τόνισε ότι μόλις 13.000 επιχειρήσεις έχουν λάβει χρηματοδότηση από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, και το κράτος από τη μία δίνει 4 δις δάνεια σε 150.000 επιχειρήσεις, και από την άλλη επιτρέπει να δοθούν 7 με 8 δις δάνεια σε επιχειρήσεις που θα επιλέξουν οι τράπεζες. Παράλληλα, ζητά από την κυβέρνηση να πάρει θέση σχετικά με την πρόταση Στουρνάρα για τη δημιουργία bad bank, για να αντιμετωπίσει την έκρηξη «κόκκινων δανείων» κατά 8-10 δις. ευρώ ένεκα της πανδημίας.

Πλήθος ευχών

Αμέτρητες ευχές δέχθηκε χθες η Διονυσία Μπιτζούνη για την ονομαστική γης γιορτή. Για όσους αναρωτιούνταν αν γιορτάζει στις 17 Δεκεμβρίου ή ανήμερα του προστάτη των νομικών, Διονυσίου Αρεοπαγίτου, η ηλειακής καταγωγής πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ τόνισε ότι με τέτοιους φίλους γιορτάζει κάθε μέρα και εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς όσους της έστειλαν ευχές αλλά και όσους προσπάθησαν  να επικοινωνήσουν μαζί της και δεν μπόρεσαν. «Με τέτοιους φίλους γιορτάζω κάθε μέρα. Αντεύχομαι σε όλους του  χρόνου και τα πολλά χρόνια που μας απομένουν να μπορώ να σας αγκαλιάζω, να μπορώ να σας φιλώ, να πιάνω το χέρι σας και με τα δυο μου χέρια», έγραψε.

Ζητά επαναξιολόγηση

Επαναξιολόγηση των ελλείψεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηλείας σε περιπολικά ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηλείας, Παναγιώτης Ζώντος, επισημαίνοντας ότι η πρόσφατη κατανομή αδικεί τον νομό, με βάση την οργανική της δύναμη και τις ανάγκες της. Παράλληλα ζητά να γίνει προσπάθεια κατανομής των συμβατικών οχημάτων στις υπηρεσίες Ασφαλείας οι οποίες στερούνται αξιόμαχα οχήματα, αναγκαία για την αναχαίτιση του εγκλήματος στην Ηλεία= αλλά και την ασφάλεια των αστυνομικών .

Αφετηρία η Αρχαία Ολυμπία

Για μια χρονιά ακόμη η Αρχαία Ολυμπία θα αποτελέσει την αφετηρία ενός σημαντικού αγώνα ιστορικών αυτοκινήτων, καθώς διοργανώνεται και φέτος το 7ο Tour du Peloponnese, στο οποίο συμμετέχουν σχεδόν πενήντα πληρώματα, κυρίως διεθνή αλλά και Ελληνικά. Τον αγώνα διοργανώνει η ΕΛΙΑ (Ελληνική Λέσχη Ιστορικού Αυτοκινήτου) με την αρωγή του συλλόγου «ΤΡΙΣΚΕΛΙΟΝ» και τη συνεργασία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Χθες έγινε η ενημέρωση των ξένων πληρωμάτων στο ξενοδοχείο Olympia Amalia στην Αρχαία Ολυμπία. Σήμερα στις 11 το πρωί πραγματοποιηθεί η εκκίνηση μπροστά από το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής. Οι συμμετέχοντες θα κατευθυνθούν προς την Καρύταινα με τελικό προορισμό την Σπάρτη και τον Μυστρά, αγωνιζόμενοι σε 4 ειδικές διαδρομές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος