FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 31/08/2021

Ημερομηνία: 31-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συγκινητική ορκωμοσία λόγω αποχώρησης

Σε ιδιαίτερα συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες η διαδικτυακή τελετή ορκωμοσίας 83 αποφοίτων του πρώην τμήματος ΔΟΕΠ & ΤΜ (ΠΛΗ.ΜΜΕ) του Πανεπιστημίου Πατρών, καθώς ήταν η τελευταία ορκωμοσία για την καθηγήτρια και Πρόεδρο του τμήματος Μουσειολογίας, Αναστασία Ζαφειροπούλου-Μακρυγένη, η οποία αποχωρεί λόγω συνταξιοδότησης. Η κα Ζαφειροπούλου συνεχάρη τους αποφοίτους και τους ευχήθηκε καλό ταξίδι στη γνώση, στη δουλειά και στη ζωή, με αγάπη για τον άνθρωπο και την επιστήμη, ενώ ο αναπλ. καθηγητής του τμήματος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος συνεχάρη επίσης τους πτυχιούχους για την επιτυχία τους, τους παρότρυνε να προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους στην επιστήμη και τον άνθρωπο με ήθος, ανθρωπιά και αγάπη. Τόνισε δε, τις αντίξοες συνθήκες κάτω από τις οποίες ολοκληρώθηκαν οι σπουδές των τελευταίων ετών, επισημαίνοντας ότι αυτό, καθιστά την επιτυχία τους ακόμη μεγαλύτερη. Επίσης, τόνισε την ανάγκη η κυβέρνηση να επανεξετάσει το ζήτημα της λειτουργίας του τμήματος Μουσειολογίας στον Πύργο, με πιθανό εμπλουτισμό του γνωστικού αντικειμένου του από το πεδίο των πολιτιστικών σπουδών. Τον όρκο της καθομολόγησης διάβασε ο πρώτος σε βαθμολογία του πτυχίου, Νικόλαος Καραλής.

Δικαιώνεται

Οι εξελίξεις δικαιώνουν τον Κώστα Τζαβάρα, ο οποίος είχε πει εγκαίρως ότι πρώτα πρέπει να βγουν οι βάσεις και μετά να αναδιαρθρωθεί ο ακαδημαϊκός χάρτης, με αποτέλεσμα να τον κατηγορήσουν ως τοπικιστή και λαϊκιστή. Ο Ηλείος βουλευτής είχε προειδοποιήσει για τα πραγματικά κίνητρα του εγχειρήματος της μεγάλης Γεωπονικής στην Αιτωλοακαρνανία, που όπως φαίνεται δεν συγκίνησε τους φοιτητές.

Νέα ερώτηση

Την ενίσχυση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας στις έκτακτες μεταθέσεις αστυνομικών υπαλλήλων ζητά με ερώτησή του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος, προκειμένου να καλυφθούν κενές οργανικές θέσεις και στους αξιωματικούς και στο κατώτερο προσωπικό. Όπως επισημαίνει, η Ηλεία εμφανίζει αυξημένες ανάγκες, τόσο στον προληπτικό όσο και στον κατασταλτικό τομέα.

Προβοκάτορας

Προβοκατόρικο σχόλιο έκανε χθες ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, εκφράζοντας την απορία του για το τι μέλλει γενέσθαι με τη Γεωπονική. Όπως ανέφερε, η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αποδόμησε τη δήθεν βιώσιμη Σχολή Γεωπονίας στην Αιτωλοακαρνανία, αφού στα τέσσερα  τμήματά της, από τις 792 θέσεις καλύφθηκαν οι 52, το 6,5% δηλαδή. «Το αφήγημα κατέρρευσε εκθέτοντας το Υπουργείο Παιδείας, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Αναρωτιέμαι τι θα πράξουν τώρα στο Υπουργείο Παιδείας… Με τα δικά τους κριτήρια η Σχολή δεν είναι βιώσιμη. Θα τη σβήσουν από το χάρτη όπως έσβησαν τα τμήματα της Ηλείας ή εκεί θα επικρατήσουν δεύτερες σκέψεις; Θυμίζω ότι από την Αιτωλοακαρνανία έλκουν την καταγωγή τους τόσο  ο ΥΠΑΑΤ (εκλέγεται βουλευτής) όσο και ο νυν Περιφερειάρχης… Για να δούμε», έγραψε.

Προεργασία και παρουσίαση

Η απόφαση του Φαρμάκη για περ/κό συμβούλιο στον Πύργο ένεκα πυρκαγιάς, με φυσική παρουσία και τόσο σύντομα, ενδεχομένως αιφνιδίασε καθότι προέκυψε και εν μέσω της διαμάχης για την προβολή των τηλεδιασκέψεων. Όπως και να ’χει, εμάς σε καλό μας βγαίνει, γιατί θα έχουμε την ευκαιρία μετά από καιρό να παρακολουθήσουμε από κοντά τη συνεδρίαση. Από ό,τι μαθαίνω, πάντως, ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, που ήταν ο καθ’ ύλην αρμόδιος στις πυρκαγιές και σήκωσε το κύριο βάρος στο συμβάν, έχει ήδη συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που αφορούν τη συνεισφορά της περιφέρειας στη μάχη –κάποια τα είχε δημοσιεύσει η Πρωινή την περασμένη εβδομάδα– και σήμερα αναμένεται να τα παρουσιάσει λεπτομερώς ενώπιον όλων των περ/κών συμβούλων. Για να ετοιμαζόμαστε για δημιουργικές διαλογικές συγκρούσεις.

Eπίκαιρη για Καλό Νερό-Τσακώνα

Επίκαιρη ερώτηση για το οδικό τμήμα Καλό Νερό Τσακώνα κατέθεσε ο βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, τονίζοντας ότι δεν έχει προκύψει καμία εξέλιξη στην κατασκευή αυτοκινητόδρομου παρότι το έργο είναι μελετητικά ώριμο και όχι ιδιαίτερα ακριβό. Ο κ. Χαρίτσης ζητά να πληροφορηθεί για ποιο λόγο το υπουργείο Υποδομών συνέδεσε την τύχη του συγκεκριμένου οδικού τμήματος με τις εγκρίσεις της Κομισιόν για την Πατρών-Πύργου, αντί να ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις και να λάβει αποφάσεις για την  κατασκευή του νωρίτερα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Γραφεία στη Γαστούνη ανοίγει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο συντονιστής της Νομαρχιακής, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, θεωρεί πως ο Kάμπος είναι προνομιακή περιοχή για ζυμώσεις και αύξηση της επιρροής του κόμματος.

*Μια και είπα ΣΥΡΙΖΑ, μαθαίνω ότι σε κεντρικό επίπεδο κερδίζει έδαφος η «καθαρή» υποψηφιότητα στη Δυτική Ελλάδα και όχι η «μεικτή» όπως το 2019. Ο λόγος; Να πάρουν προβάδισμα στον κεντροαριστερό χώρο και να καθοδηγούν τις εξελίξεις.

*Σε δύσκολη θέση ο «υπουργός Αιτωλοακαρνανίας», Σπήλιος Λιβανός μετά τις ανακοινώσεις των Βάσεων. Στην ίδρυση Μεγάλης Γεωπονικής πόνταρε μπας και προσπεράσει τον Καραγκούνη και τον Σιαλμά, οπότε τώρα πρέπει να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

*Έλιωσαν οι πάγοι ανάμεσα στους δύο αυτοδιοικητικούς συντοπίτες, όπως φάνηκε από τη χθεσινή συνάντηση, αφού η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

*Στα σενάρια ανασχηματισμού η στήλη δεν συμμετέχει, διότι οι διαρροές είναι πολλές και συνήθως αναξιόπιστες. Όταν με το καλό ανακοινωθεί, εδώ είμαστε να τον σχολιάσουμε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος