FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 30/12/2020

Ημερομηνία: 30-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Δικαστική δικαίωση

Δικαιώθηκε στη δικαστική του διαμάχη με «ΤΑ ΝΕΑ» ο Μάκης Μπαλαούρας, που ξεκίνησε από το πρωτοσέλιδο στις 22.03.2018 που τον αποκαλούσε «Συνταξιούχο ενός ανώτερου Θεού». Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών του επιδίκασε 2.000 ευρώ ως αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας  και –το σημαντικότερο- τον δικαίωσε ηθικά επιβεβαιώνοντας το γεγονός ότι η εφημερίδα προέβη στη δημοσίευση ψευδών ειδήσεων χωρίς έλεγχο της βασιμότητάς τους και χωρίς να ζητήσει τη δική του εκδοχή. «(…) Όπως είχα υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, δεν υπήρχε καμία εξαίρεσή μου και τουναντίον η περικοπή της δικής μου σύνταξης, ως συνταξιούχου τραπεζοϋπάλληλου της Τράπεζας της Ελλάδος, ήταν ακόμα μεγαλύτερη σε ποσοστό. Αυτό δεν εμπόδισε την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ να με διασύρει επί δύο ημέρες με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα που με παρουσίαζαν να έχω πετύχει την έκδοση δήθεν “φωτογραφικής” εγκυκλίου υπέρ μου προκειμένου να επιτύχω την εξαίρεσή μου από την περικοπή της σύνταξής μου (που παρέμεινε στο70%, ενώ των άλλων συνταξιούχων μειώθηκε στο 60%). Αργότερα βέβαια, αναγκάστηκε να αναγνωρίσει το σφάλμα της, χωρίς ωστόσο να προβεί στην προσήκουσα αποκατάστασή μου, δηλαδή με δημοσίευμα στην πρώτη σελίδα της. Η δικαστική απόφαση μου επιδικάζει αποζημίωση (2.000 €) για την προσβολή της προσωπικότητάς μου και ιδίως αναγνωρίζει ότι η εφημερίδα δεν τήρησε την υποχρέωση σεβασμού της προσωπικότητάς μου και το καθήκον αλήθειας, που επιβάλλει να υπάρξει έλεγχος της αλήθειας της πληροφορίας (…)Η δικαστική απόφαση δεν αποκαθιστά βεβαίως την σοβαρή προσβολή της τιμής μου, που προκλήθηκε από αυτά τα απαράδεκτα δημοσιεύματα. Δείχνει όμως πόσο επιφυλακτικός πρέπει να είναι ο πολίτης απέναντι σε συγκεκριμένα ΜΜΕ, που αναπαρήγαγαν το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, επί μέρες και σήμερα με στοχοποιούν ξανά για τη δήθεν ανάμειξή μου στο σκάνδαλο Folli Follie, επιστρατεύοντας και πάλι ψευδείς ισχυρισμούς στο πλαίσιο μιας αντιπαράθεσης χωρίς αρχές. Τους δηλώνω ότι θα επιδιώξω και πάλι την πλήρη αποκατάσταση της τιμής μου και  ότι η αλήθεια θα λάμψει και πάλι», δήλωσε ο πρώην βουλευτής Ηλείας.

Θετική εισήγηση

Θετική εισήγηση για την ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού έδωσε ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, στη Διαχειριστική του ΕΣΠΑ Δυτικής Ελλάδας, παρότι διαπιστώνεται μια μικρή υπερδέσμευση (οverbooking) στον προϋπολογισμό. Ωστόσο, ο περ/ρχης επισήμανε ότι λόγω της μη υπέρβασης του ποσού της υπερδέσμευσης σε επίπεδο άξονα και λόγω των μεγάλων εκπτώσεων που λαμβάνουν τα έργα , εισηγείται θετικά για τον προϋπολογισμό του έργου, το οποίο φτάνει στα 8 εκατ.ευρώ.

Κορονοχρέος

Διαρκείς συζητήσεις και επαφές έχει με ανθρώπους της αγοράς ο αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Λεβέντης, για την επόμενη μέρα στην οικονομία, καθώς θεωρεί ότι το λεγόμενο «κορονοχρέος», δηλαδή οφειλές που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανηδημίας, θα εξελιχθεί σε θηλιά ανάλογη με αυτή των πυροδανείων για τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες της Ηλείας, αν δεν υπάρξει κάποιου είδους ελάφρυνση, αναφέροντας ως μια λύση τη μετατροπή της επιστρεπτέας σε μη επιστρεπτέα.

Σε εγρήγορση

Μπορεί τα κρούσματα στην Ηλεία να έχουν μειωθεί θεαματικά, αλλά ο Γιάννης Λέντζα ως γιατρός ξέρει ότι το κλίμα εφησυχασμού δεν αργεί να αλλάξει τα δεδομένα. Για αυτό το λόγο ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης δρομολόγησε τον έλεγχο ταχείας ανίχνευσης (rapid test), κάνοντας και ο ίδιος, ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία και να μην έχουμε νέο γύρο διασποράς του ιού.

Επίσκεψη στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στην Κυλλήνη επισκέφθηκε χθες μαζί με τη σύζυγό του Γιάννα ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνη, παραδίδοντας βιβλία στα παιδιά, τα οποία ήταν προσφορά της «Ελληνεκδοτικής. Ο κ. Κατρίνης μίλησε με το προσωπικό για την καθημερινότητα των 18 παιδιών που φιλοξενούνται εκεί και ενημερώθηκε για όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία του. «Η Γιώτα με την Ξένια και τον Παναγιώτη  μας υποδέχθηκαν και μας ενημέρωσαν για την καθημερινότητά τους στο σπίτι, μαζί με τα 18 υπέροχα παιδιά. Βιβλία για τους μικρούς μας φίλους, γλυκά για το καλό (μαζί με τις απαραίτητες οδοντιατρικές συμβουλές…) και αμέτρητες ευχές για τη νέα χρονιά. Φύγαμε χαρούμενοι και αισιόδοξοι και φρόντισαν για αυτό η Κατερίνα, η Πηνελόπη, ο Αρμάντο, ο Τάκης, η Ειρήνη, ο Ιορδάνης και τα υπόλοιπα παιδιά! Θερμές ευχαριστίες στην Ελληνοεκδοτική και τον εκδότη  κ.Βαλεριάνο και στον καλό φίλο Δημητρόπουλος Παναγιώτης εξαίρετο συγγραφέα παιδικών βιβλίων για την ανιδιοτελή προσφορά τους», έγραψε σε ανάρτησή του ο Ηλείος βουλευτής.

Συντονισμός για τα αδέσποτα

Με τα μέλη της εθελοντικής ομάδας για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συναντήθηκε προχθές ο δήμαρχος Πηνειού , Ανδρέας Μαρίνος, προκειμένου να συζητηθεί το σχέδιο με το οποίο θα επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα. Χθες έγινε γνωστό ότι ο δήμος θα χρηματοδοτηθεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη σίτιση των αδέσποτων και για τη βελτίωση ή δημιουργία καταφυγίων, κατά συνέπεια έγιναν οι πρώτες συζητήσεις για το πώς θα ευοδωθεί με επιτυχία το εγχείρημα.

Τo σκίτσο είναι του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Άνω κάτω έγιναν οι αστυνομικοί με τη δωρεά της Αυγερινοπούλου. Νωρίς άρχισαν την προεκλογική εκστρατεία για το νέο ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων.

*Στην κυβέρνηση δεν έχουν καταλάβει ακόμα ότι η Κεραμέως με την επίμαχη τροπολογία ζημιώνει τον επιστημονικό κόσμο της χώρας, που μέχρι τώρα συνιστά συμπαγή μάζα του κόμματος.

*Επίσης στην κυβέρνηση δεν έχουν αντιληφθεί ότι η πλειονότητα του στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ προέρχονται από το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο. Η υπερβολική εύνοια στην ιδιωτική εκπαίδευση θα έχει σημαντικές επιπτώσεις.

*Για να μην ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε, εμείς δεν ζητήσαμε βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Πατρών-Πύργου, νέο δρόμο ζητήσαμε. Προφανώς και είναι καλοδεχούμενες κι αυτές οι παρεμβάσεις, αλλά δεν χρειάζεται να πανηγυρίζουμε.

*Εγώ ήξερα μέχρι τώρα ότι ένας είναι ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, όπως και ένας ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, και οι υπόλοιποι είναι θεματικοί όλης της Δυτικής Ελλάδας. Πρέπει να άλλαξε ο «Κλεισθένης» και δεν το πήρα χαμπάρι, αλλιώς δεν εξηγείται το ότι πολλαπλασιάστηκαν ξαφνικά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος