FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/06/2021

Ημερομηνία: 29-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συζήτηση, συλλογή και επίλυση

Με οργανωμένο και μεθοδικό τρόπο επιλύθηκε ο «γόρδιος» δεσμός της αποκατάστασης δρόμων που συνδέονται ή διασταυρώνονται και ανήκουν ο ένας στον δήμο και ο άλλος στην Περιφέρεια. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, προτίμησε να μην καταφύγει σε αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων αποσπασματικά, αλλά συμβουλεύτηκε τα υπηρεσιακά στελέχη και ύστερα από αλλεπάλληλες συσκέψεις αποφάσισε να συγκεντρώσει όλα τα αιτήματα, να τα ομαδοποιήσει και να τα εντάξει σε ενιαία εργολαβία, για να εκτελούνται άμεσα και χωρίς καθυστερήσεις οι αναγκαίες παρεμβάσεις.

Εμπιστοσύνη

Την πλήρη εμπιστοσύνη της πανεπιστημιακής κοινότητας απολαμβάνει ο Ηλείος καθηγητής Διονύσης Παναγιωτάρας, καθώς εξελέγη αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου. Όπως ανέφερε ο ίδιος σε ανάρτησή του, η εκλογή του είναι μεγάλη τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη. «Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να φανώ αντάξιος των προσδοκιών τους και να εργαστώ, μαζί με την Πρόεδρο μας Αν. Καθηγήτρια Αικατερίνη Καμπάση, για το καλό του Τμήματος, του Πανεπιστημίου μας, της Κοινωνίας  και της Επιστήμης», έγραψε. Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας και ευχόμαστε ό,τι καλύτερο.

Επιτάχυνση

Τη συμβασιοποίηση της αντιπυρικής εργολαβίας, ύψους 200.000 ευρώ, εντός των ημερών αναμένει ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, για να προωθήσει τάχιστα την υλοποίηση των εργασιών. Χρόνος για αδράνεια δεν υπάρχει αφού μπαίνουμε στον Ιούλιο και ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πάντα υπαρκτός στην Ηλεία.

Μάχιμος

Στην πρώτη γραμμή και φέτος ο διοικητής της ΠΥ Πύργου, Γιώργος Κωνσταντακόπουλος. Χάρη και στη δική του συμβολή, όλα τα συμβάντα αντιμετωπίζονται άμεσα και αποτελεσματικά από την Πυροσβεστική, διατηρώντας την Υπηρεσία σε υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα όλο το 24ωρο.

Το 150άρι και οι ευρωοομάδες

Καυστικά τουίτ χθες από τον Μιχάλη Κατρίνη. Ο Ηλείος βουλευτης και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ στηλίτευσε το 150άρι το Μητσοτάκη, γράφοντας ότι το ΚΙΝΑΛ προτείνει εδώ και καιρό καμπάνιες ευαισθητοποίησης για τα εμβόλια, ενώ η ΝΔ προτιμά να απευθύνεται στους ίδιους τους νέους που στοχοποιούσε, με δήθεν «δελεαστικές» προτάσεις που δεν πείθουν κανέναν. Για τον ΣΥΡΙΖΑ καυτηρίασε το πολιτικό φλερτ με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, σημειώνοντας ότι «Πρέπει κάποια στιγμή ο #ΣΥΡΙΖΑ να ξεκαθαρίσει σε ποια Ευρωπαϊκή οικογένεια και ομάδα θέλει να ανήκει και που θέλει να πάει. Δύσκολο βέβαια μιας και απ’ ότι φαίνεται έχει πολλές εσωτερικές αντιφάσεις και πατάει ταυτόχρονα σε δύο βάρκες».

Ομπρέλες και ξαπλώστρες στις «Πλάκες»

Ομπρέλες και ξαπλώστρες θα αποκτήσει  η παραλία στις «Πλάκες» Κατακόλου καθώς μετά την επανάληψη της δημοπρασίας υπήρξε ενδιαφέρον. Σύμφωνα λοιπόν με τον επαναληπτικό διαγωνισμό, η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Πύργου ενέκρινε ομόφωνα τον διαγωνισμό και ο ανάδοχος θα προχωρήσει στην ανάπτυξη ομπρελών και ξαπλωστρών για τα έτη 2021 και 2022, έναντι 5.960 ευρώ. Το αν θα υπάρξει και καντίνα, για την ώρα παραμένει άγνωστο… γιατί στην περίπτωση που «δεν», αναρωτιέμαι πόσο θα είναι το κόστος ενοικίασης…

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Άμεση ήταν η απάντηση των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ στη «γαλάζια» φιέστα στον Καϊάφα, καθώς ο Μπαξεβανάκης και ο Σαϊτάς ανέδειξαν τη στασιμότητα στις εργασίες.

*Ελπίζω να ξεμπλοκάρει το έργο και να μην είναι σκόπιμες οι απληρωσιές για να απενταχθεί το έργο, μόνο και μόνο επειδή τώρα έχουμε άλλη κυβέρνηση.

*Μία ακόμα προσπάθεια θα κάνει η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας για προσληφθούν μόνιμοι παθολόγοι. Θα περιμένω να δω την προκήρυξη του υπουργείου για να δω τι επιπλέον κίνητρα θα περιλαμβάνει.

*Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί η απόφαση στην οποία είχαν συμφωνήσει οι γιατροί των Κέντρων Υγείας με τον Καρβέλη. Ποιος παίζει το «σπασμένο τηλέφωνο» ήθελα να ‘ξερα.

*Oι Πατρινοί ανησυχούν για την κατασκευή του Ε65 και ζητούν να φτιαχτεί δρόμος Αντίρριο-Λαμία. Εγώ βλέπω ότι η Στερεά Ελλάδα βελτιώνει τη σύνδεση με την Αθήνα και στην Πάτρα επιμένουν στην πλήρη υπογειοποίηση του τρένου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος