FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/6/2020

Ημερομηνία: 29-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου!

Πρόεδρος του Ανωτάτου Διαιτητικού Δικαστηρίου του ποδοσφαίρου αναλαμβάνει από την 1η Ιουλίου η ηλειακής καταγωγής αρεοπαγίτης Διονυσία Μπιτζούνη(από τη Ζαχάρω), αντικαθιστώντας τον επίσης αρεοπαγίτη Θωμά Γκατζογιάννη, του οποίου έληξε η θητεία. Η καΜπιτζούνη προτάθηκε από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Ιωσήφ Τσαλαγανίδη, μεταξύ άλλων υποψηφίων και την επέλεξε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.Σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΠΟ, το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου συγκροτείται σε σώμα και συνεδριάζει σε επταμελή ή πενταμελή σύνθεση. Από αυτή, τρία μέλη, ο Πρόεδρος και άλλα δύο είναι ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί και τα άλλα τέσσερα ή δύο εκάστοτε, είναι διαιτητές, που ορίζονται ανά δύο ή ανά ένας από κάθε διάδικο μέρος, από τους τηρούμενους στη Γραμματεία του Δικαστηρίου εγκεκριμένους πίνακες κάθε φορέα. Εμείς της ευχόμαστε καλή θητεία και καλή δύναμη σε έναν χώρο παραδοσιακά… ανδροκρατούμενο!

Ώρα Ανδραβίδας

Προ ημερών σας έγραψα για την πρόθεση της κυβέρνησης να ιδρύσει Διεθνές Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα, σε συνεργασία με την ισραηλινή κυβέρνηση. Έλα όμως που αυτή η απόφαση δεν έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από το σύνολο των Μεσσήνιων αιρετών. Ο γ.γ. της ΚΕΔΕ και πρώην δήμαρχος Πύλου, Δημήτρης Καφαντάρης (σαμαρικών καταβολών…) εξέφρασε τη διαφωνία του με ανάρτησή του στο facebook, σημειώνοντας ότι η Μεσσηνία έχει χαράξει πορεία προς την τουριστική ανάπτυξη και ότι οι επενδύσεις στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας πρέπει να εξυπηρετούν αυτή τη στόχευση. Νομίζω ότι είναι εύστοχη η παρατήρησή του και θεωρώ ότι πρέπει η Ηλεία να αδράξει την ευκαιρία να ζητήσει την ίδρυση του Διεθνούς Κέντρου στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας. Ούτως ή άλλως, εμπορικός-επιβατικός αερολιμένας δεν μπορεί να γίνει η Ανδραβίδα, επομένως αυτή είναι η ιδανικότερη λύση.

Στον Άραξο

Το αεροδρόμιο του Αράξου επισκέφθηκε χθες ο Ηλείος γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου ενόψει του ανοίγματος των αεροδρομίων με στόχο να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα προστασίας για την ασφαλή υποδοχή των πρώτων πτήσεων τσάρτερ στην Covid-19 εποχή. Τον κ.Παπαγεωργίου υποδέχθηκαν αιρετοί της Αχαΐας και στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίοι τον συνόδεψαν στο αεροδρόμιο. Ο ίδιος τόνισε ότι πρόκειται για μια δύσκολη εξίσωση μεταξύ δημόσιας υγείας και οικονομίας που πρέπει στην πράξη να επιλυθεί, «γιατί έχουμε ανάγκη από τον τουρισμό πρέπει όμως και να διατηρήσουμε το καλό αποτέλεσμα που πετύχαμε όλοι μαζί».

Έβαλε πλάτη

«Πλάτη» για τον σταθμό του ΕΚΑΒ στο Κουρτέσιέβαλε ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας. Μετά την πρώτη απόφαση δωρεάν παραχώρησης του δημοτικού κτιρίου κοντά στο κοινοτικό κατάστημα για τη λειτουργία του σταθμού, το ΕΚΑΒ ζήτησε από τη δημοτική αρχή να καλύψει και τις δαπάνες του κτιρίου για νερό και ρεύμα, αίτημα που έγινε αποδεκτό. Το θέμα τέθηκε προς ψήφιση στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και εγκρίθηκε ομόφωνα.

Εξωστρεφές μοντέλο

Την ανάγκη αλλαγής του αναπτυξιακού μοντέλου υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο συνάδελφος δημοσιογράφος και συντονιστής των Οικολόγων Πράσινων στην Ηλεία, Γιώργος Γουβιάς, με αφορμή τις επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στις ελληνικές εξαγωγές και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εξαγωγικές επιχειρήσεις. Όπως ανέφερε, οι εξαγωγές κατάφεραν να διατηρήσουν τη δυναμική και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, ενώ τα τρόφιμα και τα οπωροκηπευτικά κατέγραψαν εντυπωσιακές επιδόσεις, λόγω της καταναλωτικής φρενίτιδα που κατέβαλε τον πλανήτη κι ευνόησε τους «θησαυρούς της ελληνικής γης», οι οποίοι υπερτερούν σε ποιότητα, ασφάλεια και διατροφικά χαρακτηριστικά.

Με τους πολύτεκνους

Τα γραφεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Πύργου & Περιχώρων επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Διονύσης Καλαματιανός, όπου συναντήθηκε με τον  πρόεδρο του συλλόγου Νίκο Κρουστάλη και την αντιπρόεδρο Χρυσάνθη Γιαννοπούλου. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε μαζί τους τα προβλήματα που απασχολούν τους πολύτεκνους και ανέλυσε ιδέες και προτάσεις που θα τους βοηθήσουν στο σπουδαίο έργο που επιτελούν. Όπως ανέφερε, το δημογραφικό πρόβλημα δεν λύνεται με ευχολόγια, αλλά με συγκεκριμένο και υλοποιήσιμο σχέδιο, ειδικά στην εποχή μας που η γήρανση του πληθυσμού είναι γεγονός. «Νοιαζόμαστε, αφουγκραζόμαστε, είμαστε δίπλα στους πολύτεκνους γονείς, που καθημερινά δίνουν το δικό τους αγώνα για να στηρίξουν τις οικογένειές τους», επισήμανε.

Άμεση αποκατάσταση

Ταχύτατα κινήθηκαν τα συνεργεία του ΓΟΕΒ Πηνειού-Αλφειού προχθές το πρωί για την αποκατάσταση ζημιάς στο αντλιοστάσιο Α16 στον κάμπο –αλλαγήαντλίας– προκειμένου να μη μείνουν οι καλλιέργειες χωρίς νερό. Τις εργασίες αποκατάστασης επέβλεψε ο πρόεδρος του Οργανισμού, Τάσος Αλτάνης, ο οποίος βρέθηκε άμεσα στο σημείο της ζημιάς, διότι με τέτοια ζέστη πλέον δεν είναι να μένουν τα αγροκτήματα ούτε λεπτό χωρίς νερό.

Γιόρτασαν τα 100!

Με την αρχόντισσα του Καρδιακαυτίου, την κα Νικολέτα, συναντήθηκε χθες ο δήμαρχος Πηνειού, Ανδρέας Μαρίνος, ανήμερα των 100ών γενεθλίων της, όπως μαρτυρά και η σχετική τούρτα! Ο δήμαρχος την επισκέφθηκε για να της ευχηθεί τα καλύτερα και να εκφράσει την αγάπη του προς το πρόσωπό της. «100 χρόνια η Αρχόντισσα ,μας δίνει αγάπη και μας διδάσκει ήθος και αξιοπρέπεια! Είναι η αιωνόβια του Καρδιακαυτίου! Άλλα 100 της εύχομαι από την καρδιά μου! Σε αγαπάμε όλοι μας, Νικολέτα μου, γιατί το αξίζεις!», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος