FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 29/01/2021

Ημερομηνία: 29-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Συνάντηση με Βεσυρόπουλο

Η επίλυση του ιδιοκτησιακού του Διοικητηρίου της Π.Ε Ηλείας, ήταν το θέμα της χθεσινής συνάντησης του αντιπερ/ρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας Απ. Βεσυρόπουλο στην Αθήνα. Ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, έχοντας καταθέσει τις προτάσεις του το προηγούμενο διάστημα, εξήγησε στον Υφυπουργό ότι, από τη στιγμή κατά την οποία στο Διοικητήριο της Π.Ε Ηλείας συστεγάζονται και μη αυτοτελείς Υπηρεσίες του Ελληνικού Δημοσίου, είναι προς το συμφέρον όλων το θέμα αυτό να επιλυθεί οριστικά και άμεσα. Ο κ. Βεσυρόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για ζήτημα που δεν αφορά μόνο την ΠΕ Ηλείας και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αλλά αρκετά ακόμα Διοικητήρια Περιφερειακών Ενοτήτων ανά την Ελλάδα. Για τους λόγους αυτούς, έχοντας κατανοήσει και τα προβλήματα που συνεπάγονται αυτής της «εκκρεμότητας» ετών, τόνισε στον κ. Γιαννόπουλο ότι το ΥΠΟΙΚ ήδη επεξεργάζεται σχέδιο για τη συνολική αντιμετώπιση του ζητήματος, είτε με νομοθετική ρύθμιση είτε με μεμονωμένες συμβάσεις παραχώρησης χρήσης των εν λόγω κτιρίων, πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο κ.Γιαννόπουλος. Σημείωσε τέλος, ο Υφυπουργός, ότι χρονικά, η οριστική επίλυση του ζητήματος είναι κοντά.

Απάντησε

Στις αιτιάσεις του Τ. Πουλή απάντησε ο πρόεδρος του ΝΠ Πολιτισμού του δήμου Πηνειού, Δημ. Βασιλόπουλος, λέγοντας αρχικά ότι η ευθύνη της επιλογής των θεμάτων  ανήκει αποκλειστικά στον δημοσιογράφο και παρουσιαστή της εκπομπής «Από τόπο σε τόπο» Χρ. Μυλωνά. Ακολούθως ανέφερε πως δεν γίνεται να παρουσιαστούν όλα σε ένα δίωρο και επισήμανε πως δεν ισχύουν τα περί αδιαφορίας για το Βαρθολομιό, υπενθυμίζοντας ο πρώην ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος προσκλήθηκε πέρυσι με αφορμή τη μάχη του Βαρθολομιού, και τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να μηδενίζεται η προσωπικότητα του Γεωργίου Σισίνη.

Νέο στιλ

Με νέο στιλ εμφανίστηκε χθες ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας, Τρύφωνας Αθανασόπουλος, καθώς πλέον έχει μουστάκι. Κατά τα άλλα, παρότι άργησε λίγο, στην τοποθέτησή του ήταν λιτός, συγκροτημένος και εύστοχος, περιγράφοντας με ακρίβεια τον ταξικό χαρακτήρα της κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση.

Περί συγκεντρώσεων

Το ζήτημα των συγκεντρώσεων και των απαγορεύσεων έθιξε ο γιατρός και μέλος της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Σπύρος Λαμπρινός, με αφορμή το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.  Όπως ανέφερε, σαν γιατρός λύγισε γιατι ξέρει τη ζημιά που μπορεί να προκληθεί στους συγκεντρωμένους και αυθόρμητα σκέφτηκε να πει «όχι ρε παιδιά». Ωστόσο, ανέσυρε από τη μνήμη του την περίοδο της δικτατορίας, όταν και τότε του έλεγαν «μην τα βάζετε με τη χούντα θα σας τσακίσει, θα σκληρύνει τα μέτρα και θα τη πληρώσουμε όλοι» και τονισε (…) ότι στις δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα αντιστέκονται με οποιοδήποτε κόστος, πιστεύοντας ότι υπάρχει ελπίδα.

Επανεκλογή εμπιστοσύνης

Επανεξελέγη Πρόεδρος της της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής, η Βουλευτής Ηλείας, Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, καθώς η διακομματική κοινοβουλευτική επιτροπής της Βουλής για την προστασία του περιβάλλοντος ανανέωσε τη θητεία της με μεγάλη πλειοψηφία.  Επίσης επανεξελέγησαν στο Προεδρείο της Επιτροπής η Α’ Αντιπρόεδρος, Χαρά Καφαντάρη και Β’ Αντιπρόεδρος ο κ. Γιώργος Αρβανιτίδη. Η Επιτροπή θα εξετάσει το αμέσως επόμενο διάστημα πληθώρα θεμάτων που αφορούν το αντικείμενό της, καθώς λαμβάνει αναφορές πολιτών, ακροάσεις Υπουργών, αλλά και προτάσεις των μελών της. Πρόκειται για Επιτροπή που φέρνει προς συζήτηση νέες υποθέσεις, συμβάλλει στην επίλυση περιβαλλοντικών ζητημάτων που ταλανίζουν την κοινωνία, προβάλλει νέα επιστημονικά δεδομένα και εξετάζει οριζόντια μια ευρεία γκάμα περιβαλλοντικών θεμάτων που ανακύπτουν σε όλα τα Υπουργεία.

Επέστρεψαν οι υπηρεσίες

Η δέσμευση Φαρμάκη στον Γιαννόπουλο έγινε πράξη και οι Οικονομικές Υπηρεσίες επιστρέφουν στην Ηλεία έπετια από χρόνια. Στην προσπάθεια επιστρατεύτηκαν έμπειρα στελέχη όπως η Μαρίνα Γραμματικοπούλου και ο Παναγιώτης Γιαννάκης. Η επιστροφή των υπηρεσιών θα λύσει τα χέρια της ΠΕ Ηλείας, αφού η γραφειοκρατία θα μειωθεί και δε θα χρειάζεται κάθε απόφαση να «ταξιδεύει» στην Πάτρα για να λάβει έγκριση.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Τελικά φαίνεται να εξελίσσεται σε… μόδα το να διατελείς αντιπερ/ρχης και μετά να πηγαίνεις για δήμαρχος. Το επιχείρησαν το 2019 τέσσερα στελέχη της παράταξης Κατσιφάρα –από όλους τους νομούς-, οπότε θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το 2023 τι μέλλει γενέσθαι.

*Δε σας κάνει εντύπωση που ο Μητσοτάκης επί της ουσίας επαναφέρει τις μισές διατάξεις του Καλλικράτη; Στόχος του είναι να αφαιρέσει επιχειρήματα καταψήφισης του νόμου από τη Φώφη.

*Τελικά αποφασίστηκε να ανέβει το όριο εκλογής από τον α’ γύρο στο 43% αλλά με πενταετή θητεία κι όχι τετραετή.

*Δε βλέπω να ησυχάζουν στην Αμαλιάδα με τίποτα οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της πόλης. Κόντρα στην κόντρα και πόλεμος ανακοινώσεων.

*Η πανδημία ξαναφουντώνει, η ΕΕ με τα εμβόλια κλώθει, οπότε εκλογές την άνοιξη του 2021 αποκλείονται, μη σας πω ουτε Οκτώβριο. Στην καλύτερη περίπτωση, άνοιξη του 2022. Πολύ δύσκολα νωρίτερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος