FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/9/2020

Ημερομηνία: 28-09-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το στοίχημα του τρένου

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης έχει επιλέξει να μη λειτουργεί υπερσυγκεντρωτικά αλλά να αναθέτει δύσκολα εγχειρήματα στους συνεργάτες του ανά νομό, προκειμένου να γίνεται δουλειά γρήγορα και αποτελεσματικά. Στο πλαίσιο αυτό, όπως αποκάλυψε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Πρωινής, η επαναλειτουργία του τρένου είναι επί της ουσίας το προσωπικό στοίχημα του Βασίλη Γιαννόπουλου. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας το έχει ψηλά στη λίστα των προτεραιοτήτων, για αυτό και μέσα σε τρεις μήνες έχει κάνει δύο συναντήσεις και έχει μιλήσει αρκετές φορές με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, με τον οποίο διατηρούν πολύχρονη φιλία και είναι συμπατριώτες με τη στενή έννοια του όρου (δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αμφότεροι, Γραίκα ο πρώτος, Διάσελλα ο δεύτερος). Να μην κρυβόμαστε, είναι δύσκολο εγχείρημα, αφού θέλει εξασφάλιση χρηματοδότησης, αποτελεσματική συνεργασία με τους δήμους για τις διαβάσεις και να αποκτήσουν ξανά οι πολίτες σιδηροδρομική κουλτούρα, την οποία κάπου στα μέσα του ’90 (κακώς) την εγκατέλειψαν. Όμως η προσπάθεια είναι ήδη σε εξέλιξη και τα πρώτα βήματα γίνονται σταδιακά.

Μην τα ξεχάσουν πάλι

Συναγερμός σήμανε στις υγειονομικές αρχές μετά την επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε συνεργάτη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, στα γραφεία της Πάτρας. Χθες έγινε απολύμανση στα γραφεία και συστήθηκε εργασία από το σπίτι σε όσους υπαλλήλους ήρθαν σε επαφή μαζί του, ενώ θα γίνουν άμεσα τεστ στον πρώτο κύκλο επαφών. Αναλόγως των αποτελεσμάτων θα συνεχίσει η διαδικασία, αρκεί να μην τα ξεχάσει σε κάνα ψυγείο ο ΕΟΔΥ. Το Pelop.gr αναφέρει  πως πρόκειται για τον πατέρα του μαθητή Δημοτικού που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 τις προηγούμενες ημέρες. Πάντως, στην Αχαΐα ζορίζει η κατάσταση, γιατί παρατηρείται καθημερινά ανοδική τάση στα νέα κρούσματα. Χθες καταγράφηκαν έξι κρούσματα, ενώ ήδη έξι νοσηλεύονται στην Οφθαλμολογική Κλινική του Ρίου. Το έκτο περιστατικό αφορά μία 66χρονη γυναίκα 66 ετών η οποία μεταφέρθηκε χθες από το Αγρίνιο.

Οικογενειακή εμπειρία

Την οικογενειακή του ιστορία που συνδέεται με τη Μικρασιατική Καταστροφή μοιράστηκε ο Διονύσης Καλαματιανός, στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας Εθνικής Μνήμης. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε  ότι είναι άσβεστες στη μνήμη και την καρδιά του οι περιγραφές του παππού του, Δημητρού, που έχασε τον αδελφό του στη γενέτειρά τους τη Νικομήδεια της Μ. Ασίας, πριν ξεκινήσει, παιδί ακόμα, για την προσφυγιά και ριζώσει στην Ηλεία. «Ημέρα συγκίνησης, πόνου, θλίψης και διδαχής από τις σκληρές δοκιμασίες που βίωσαν οι Έλληνες της Μικράς Ασίας. Χρέος μας η απόδοση τιμής στα θύματα και η διατήρηση της ιστορικής μνήμης», σχολίασε.

Παραλληλισμός

Μήνυμα εθνικής ενότητας ειρήνης και αποφασιστικότητας, όποτε απειληθεί η εθνική μας κυριαρχία, έστειλε χθες ο Μιχάλης Κατρίνης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης μνήμης για τη γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας στον Πύργο. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι ο εορτασμός της Ημέρας γίνεται σε μια συγκυρία όπου το ενιαίο μέτωπο του Ελληνισμού απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα είναι αναγκαίο όσο ποτέ προσθέτοντας ότι το μήνυμα πρέπει να δοθεί και στους Ευρωπαίους εταίρους και στην Τουρκια.

Φάουλ

Σε φάουλ υπέπεσε ο Αχαιός περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Καρπέτας, καθώς σχολίασε εκτενώς τον απολογισμό και τη συνέντευξη Τύπου του Νεκτάριου Φαρμάκη στον Πύργο, προτού εκδώσει επίσημη ανακοίνωση ο επικεφαλής της παράταξης, Απόστολος Κατσιφάρας. Και να’ταν για την Αχαΐα ο απολογισμός, να δώσω ελαφρυντικό για το σχόλιό του. Με το να σχολιάσει πρώτος τη συνέντευξη, «καπέλωσε» και τον Κατσιφάρα και τους Ηλείου περιφερειακούς συμβούλους. Τζάμπα οι νουθεσίες του Δριβήλα…

Οι λόγοι της κατάληψης

Τα αιτήματά τους δημοσιοποίησαν αναλυτικά οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Βαρθολομιού, εξηγώντας γιατί αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη. Οι λόγοι είναι οι εξής: Η απουσία μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, η επιβολή της χρήσης μάσκας ως μοναδικού μέσου προστασίας από τον COVID- 19, τη στιγμή που στοιβάζονται σε αίθουσες, όπου δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις λόγω στενότητας χώρου («Στο σχολείο λειτουργεί τμήμα με 24 μαθητές»), η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς δεν έχει προσληφθεί ακόμα στο σχολείο μας καθηγητής πληροφορικής, η χρήση κάμερας στις σχολικές αίθουσες, η κατάργηση των κοινωνικών μαθημάτων από τα ωρολόγια προγράμματα του Λυκείου, η απουσία στεγασμένων χώρων όπου θα μπορούμε να κάνουμε διάλειμμα τις βροχερές μέρες, η ολιγωρία του Δήμου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτίριο όπου στεγάζονται δυο σχολεία (κολόνες που χρήζουν ενίσχυσης, επιδιόρθωση στέγης, θέρμανση στις λυόμενες αίθουσες). «Όλοι μας ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις λόγω πανδημίας. Για εμάς τους μαθητές η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη γιατί αισθανόμαστε ότι δεν λαμβάνονται επαρκή μέτρα για την προστασία μας. Έχουμε όμως άποψη και υψώνουμε το ανάστημα μας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες. Τις δικαιούμαστε. Ελπίζουμε για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων μας για καλύτερες υποδομές και ποιοτικότερη εκπαίδευση», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νέα γραφεία

Ο Σύλλογος Φίλων Λίμνης Μουριάς και Ποταμού Αλφειού έχει πλέον νέα έδρα στα Χαλκιάτικα, στην πλατεία Ηφαίστου, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Σπύρος Σιδηροκαστρίτης, επισημαίνοντας ότι η περιβαλλοντική κρίση, η οποία είναι πλέον αντιληπτή είτε με τη μορφή πολύμηνης ξηρασίας είτε  με ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό. «Γι΄ αυτό δημιουργήσαμε ένα νέο χώρο όπου θα μπορούμε να ανταλλάσσουμε απόψεις και θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον του τόπου μας διεκδικώντας την αναδημιουργία της λίμνης Μουριάς και την προστασία του ποταμού Αλφειού» σημείωσε.

Δωρεά στη Φιλαρμονική Λεχαινών

Δωρεά 100 μάσκες  επαναχρησιμοποιούμενες δώρισε στη φιλαρμονική Λεχαινών η έμπορος από το Βαρθολομιό Δήμητρα Μπράτη, στο πλαίσιο της προστασίας των πολιτών από τη διασπορά του κορονοϊού. Με ανάρτησή του ο Ανδρέας Μίγκος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς την κα Μπράτη για την ευγενική χειρονομία και της ευχήθηκε τα καλύτερα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος