FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 28/04/2021

Ημερομηνία: 28-04-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σταθερό ενδιαφέρον

Με αμείωτο ενδιαφέρον παρακολουθεί την εξέλιξη των απαλλοτριώσεων στην παράκαμψη Λαστεΐκων ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος,  καθώς θέλει να εξαλείψει οριστικά τον κίνδυνο να βαλτώσει εκ νέου το έργο. Πλέον, περιμένει την επαναλειτουργία των δικαστηρίων για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία και να μην υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις στο έργο. Η αλήθεια είναι ότι αν δεν είχε ασχοληθεί εξαντλητικά με τη νομική διάσταση της υπόθεσης το περασμένο καλοκαίρι, είτε θα πλήρωνε η Περιφέρεια χρήματα που θα στοιχειοθετούσαν ακόμα και ποινικά αδικήματα είτε θα επανεκκινούσαν οι απαλλοτριώσεις από την αρχή, οδηγώντας το έργο στην απένταξη. Πιστεύω πως οι περισσότεροι ακόμα δεν έχουν αντιληφθεί πόσο κοντά στη ματαίωση έφτασε η παράκαμψη.

Παράταση 

Σχέδιο υπουργικής απόφασης για τη χορήγηση νέας προθεσμίας για την υποβολή αίτησης, με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τους ιδιοκτήτες κτιρίων που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό της 21ης Μαΐου 2019 επεξεργάζεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με την απάντηση που έδωσε ο υπουργός Υποδομών, Κώστας Καραμανλής, στον βουλευτή Ηλείας, Ανδρέα Νικολακόπουλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η παράταση θα είναι για ένα έτος.

 Έντιμος 

Επερώτηση στο περ/κό συμβούλιο κατέθεσε ο Αχαιός περ/κός σύμβουλος Δημ. Δριβίλας σχετικά με τη δυνατότητα άρδευσης της Δυτικής Αχαΐας από το Φράγμα Πηνειού. Προς τιμήν του, ξεκαθάρισε ότι δεν επιθυμεί σε καμία περίπτωση να στερηθούν οι Ηλείοι νερό αλλά ζητά από την Περιφέρεια να προωθήσει μελέτες εκσυγχρονισμού του φράγματος, ώστε να περιοριστούν οι σπατάλες και να φτάνει το νερό για όλους.

Ικανοποίηση 

Την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στο Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Αρχ.Ολυμπίας με θέμα τον σχεδιασμό και τις δράσεις πολιτικής προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών περιόδου 2021 εξέφρασε ο Ηλείος προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, σημειώνοντας ότι παρουσίασε την τρωτότητά μας και τους τρόπους με τους οποίους θα μπορέσουμε να κάνουμε τα συστήματά μας ανθεκτικά στον κίνδυνο. «Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε ότι μόνο όταν η κοινωνία είναι κατάλληλα προετοιμασμένη, μπορεί να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος και όχι μέρος του προβλήματος που είναι σήμερα», ανέφερε και ευχαρίτησε τον δήμαρχο Γ. Γεωργιόπουλο και τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ.Αρβανίτη για την πρόσκληση.

Αχαϊκή αντίδραση

Συνολικά 11 γιατροί από διάφορα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ έχουν κληθεί να συμβάλουν στο να μην κλείσει η Παθολογική Κλινική του Πύργου, εκ των οποίων οι περισσότεροι από νοσοκομεία της Πάτρας.  Η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ, Γιάννη Καρβέλη, για τη μετακίνηση των γιατρών (με «εντέλλεσθε») προκάλεσε την αντίδραση της Ένωσης Ιατρών Νοσομείων Αχαΐας  (ΕΙΝΑ), οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν τον Καρβέλη για «αυταρχισμό» και ότι αντιμετωπίζει τους Παθολόγους «σαν πιόνια που μεταφέρονται κατά βούληση για να καλύπτουν κενά, προσθέτοντας ότι οι εντολές μετακίνησης των παθολόγων δημιουργήσουν τεράστια κενά στα δύο Νοσοκομεία της Πάτρας. Για να δούμε πώς θα λειτουργήσει αυτή η απόφαση. Προσωπικά πιστεύω ότι ίσως θα έπρεπε να κληθούν λιγότεροι γιατροί για περισσότερο διάστημα, να καλύψουν την Παθολογική.

Oρκίστηκε

Κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου Φορολογικού Δικαίου της Νομικής Αθηνών είναι και επίσημα  ο Ηλείος δικηγόρος και τομεάρχης Δικαιοσύνης της ΟΝΝΕΔ, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, καθώς χθες ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία – διαδικτυακά λόγω covid. Όπως ανέφερε ο ίδιος, ένας ακόμα κύκλος ολοκληρώθηκε, και συνεχάρη όλους τους συναδέλφους και συμφοιτητές του. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους καθηγητές του και όλο το ακαδημαϊκό προσωπικό για τη συνεισφορά τους. Η Πρωινή εύχεται καλή και δημιουργική σταδιοδρομία, επαγγελματικά και πολιτικά.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Διαδικτυακή κόντρα μεταξύ του αντιπερ/ρχη Περ/λλοντος, Λ. Δημητρογιάννη, και του υποψ. με τον Κατσιφάρα, Θανάση Γιανναδάκη, με αφορμή ημερίδα της περιφέρειας για την Ενέργεια, στην οποία προσκλήθηκε μόνο το ΤΕΕ Αιτ/νίας και όχι κάποιος από το ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Ο Γιανναδάκης έκανε λόγο για «θεσμικό κατήφορο» και ο Δημητρογιάννης το πήγε στο τοπικιστικό γράφοντας μεταξύ άλλων ότι «για μας περιφέρεια δεν είναι μόνο μία πόλη» και κάνοντας κριτική στα πεπραγμένα της θητείας Κατσιφάρα.

*Την απογοήτευσή του για τα μόλις δύο ενταγμένα κτίρια από την Ηλεία για ενεργειακή αναβάθμιση εξέφρασε ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος. Παράλληλα διατύπωσε την απορία αν υποβλήθηκαν ώριμες προτάσεις ή υποβλήθηκαν και δεν εντάχθηκαν, σημειώνοντας ότι αν συμβαίνει το πρώτο, είναι ακόμη χειρότερο.

*Αυτό που δεν ανέφερε ο Μπούρας για την Ηλεία κατά τη διαβούλευση για το ΕΣΠΑ, είναι η ίδρυση ξενόγλωσσου προγράμματος σπουδών στον νομό (δεν ξέρω αν θα είναι προπτυχιακό ή μεταπτυχιακό), αφού πρέπει να συντρέξουν κάποιες προϋποθέσεις για να ανακοινωθεί. Είναι στα πλάνα του πάντως, με πιθανότερη τοποθεσία τον δήμο με το λαμπερό όνομα.

*Αυτό που σας έγραψα με ευγενικό τρόπο προ ημερών για τον «Ηνίοχο» και τους τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές, ότι ειδοποιήθηκαν από το Μαξίμου να μην πάνε στην Ανδραβίδα, το έγραψαν χθες τα Parapolitika ευθαρσώς.

*Προβλέπω θεαματική αλλαγή δεδομένων στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ. Μόνες σίγουρες υποψηφιότητες είναι του Λοβέρδου και του Ανδρουλάκη. Καμία άλλη. Λίγη υπομονή ακόμα, διότι οι κάλπες μπορεί να στηθούν και νωρίτερα από το προβλεπόμενο, κατά τον Σεπτέμβριο.

*Θυμάστε που σας είχα γράψει πως ο Χαρδαλιάς κάποια στιγμή θέλει να επιστρέψει στην Περιφέρεια Αττικής; Προχθές το ieidiseis.gr το επιβεβαίωσε, σημειώνοντας ότι ο νυν υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας θέλει να το επιχειρήσει στη μεθεπόμενη κάλπη (2027-28) και όχι το 2023. Επειδή όμως ο Μητσοτάκης δεν πολυσυμπαθεί τον Πατούλη, μην εκπλαγείτε αν τον δείτε υποψήφιο περ/ρχη τον Χαρδαλιά σε δυο χρόνια.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος