FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/06/2021

Ημερομηνία: 25-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προαπαιτούμενο η τεκμηρίωση

Καλή η συζήτηση για να ασκήσουμε πίεση στον Λιβανό να αποζημιώσει τους σταφιδοπαραγωγούς, αλλά ο Νεκτάριος Φαρμάκης έθεσε μια θεμελιώδη παράμετρο για να ευοδωθεί το αίτημα: να τεκμηριωθεί η αιτιώδης συνάφεια της μειωμένης ζήτησης με την πανδημία. Ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας το επανέλαβε αρκετές φορές, για να το κατανοήσουν όλοι, ότι αν δεν τεκμηριωθεί η συσχέτιση του συσσωρευμένου αποθέματος ως επίπτωση του κορονοϊού, δεν θα επιτευχθεί ο στόχος. Παράλληλα, υπενθύμισε πως το ίδιο έγινε με την ελιά και τις κορονοαποζημιώσεις που δόθηκαν, αποδίδοντας τα εύσημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι οποίες έκαναν πολύ καλή δουλειά στη συγκρότηση άρτιου φακέλου.

Ρεκόρ

Πρωτοφανή ήταν τα χθεσινά καιρικά δεδομένα, όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο Ηλείος προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, σημειώνοντας ότι στα 15 χρόνια που ασχολείται με τον καιρό στην Ηλεία, δεν θυμάται να έχει ξαναδεί τέτοιο συνδυασμό υψηλής θερμοκρασίας και υγρασίας. Μάλιστα, έκανε λόγο για αποπνικτική ατμόσφαιρα, αφού στις 4:50 το απόγευμα, ήταν στο 46,1 η αίσθηση ζέστης στον Πύργο.

Απάντηση

Τη δική του απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, για την ανεξαρτητοποίηση της Αναστασίας Ζήρου, τονίζοντας ότι είναι δικαίωμά της και ότι δεν θα σχολιάσει την απόφασή της. «Η δουλειά που αναλάβαμε είναι δύσκολη και θα τη φέρουμε σε πέρας με προσήλωση στους στόχους και τις δεσμεύσεις μας.  Η Νέα Δημοτική Αρχή του Δήμου Ζαχάρως συνεχίζει την πορεία της αταλάντευτα για την ανόρθωση του Δήμου μας. Απαιτείται χρόνος και η βελτίωση έρχεται βήμα βήμα», ανέφερε.

Αιχμή

Την ικανοποίησή του για τοποθετήσεις συντηρητικών πολιτικών εξέφρασε το μέλος της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην συντονιστής Γιώργος Σαϊτάς. Η μία αφορά τον δημόσιο χαρακτήρα κοινόχρηστου χώρου τουριστικής περιοχής με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και η άλλη αφορά καταγγελία πρακτικών που υπονομεύουν και περιστέλλουν δημοκρατικές διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Το αξιοσημείωτο όμως είναι ότι ο κ. Σαϊτάς αυτές τις δηλώσεις τις χαιρέτισε όχι μόνο γιατί τον εκφράζουν αλλά και γιατί καλύπτουν την απουσία του πολιτικού και ιδεολογικού χώρου στον οποίο ανήκει.

Επιχειρηματικό πάρκο

Έμμεση πρόταση για τη δημιουργία επιχειρηματικού πάρκου στην Ηλεία έκανε από το βήμα της Βουλής ο Ανδρέας Νικολακόπουλος, κατά τη συζήτηση του Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων για την απλούστευση του πλαισίου άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων και ρυθμίσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ έκανε ξεχωριστή μνεία στην Ηλεία και την ευκαιρία που αναφύεται στον τομέα της μεταποιητικής δραστηριότητας με την ανάπτυξη Επιχειρηματικού Πάρκου, τονίζοντας ότι ο νομός, που έχει μία σειρά από μεταποιητικές δραστηριότητες, με σημαντική εξαγωγική δραστηριότητα, θα έχει την ευκαιρία όχι μόνο για την ανάπτυξη και άλλων τέτοιων μεταποιητικών δραστηριοτήτων αλλά και για τη σωστή χωροθέτηση μέσα από την ανάπτυξη επιχειρηματικού πάρκου.

Κλιματιζόμενη αίθουσα σήμερα για το κοινό

Ο Δήμος Πύργου και η ΔΕΠ Α.Ε. ΟΤΑ ενημερώνουν ότι σήμερα Παρασκευή 24 Ιουνίου η κλιματιζόμενη αίθουσα στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό λόγω καύσωνα. Η αίθουσα που έχει ήδη καθαριστεί σχολαστικά θα παραμείνει ανοιχτή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ. Οι δημότες που θα κάνουν χρήση της κλιματιζόμενης αίθουσας, θα πρέπει να ακολουθήσουν πλήρως τα υγειονομικά πρωτόκολλα (χρήση αντισηπτικού, τήρηση αποστάσεων)  και να φορούν προστατευτική μάσκα.

Σκίτσο Πετρουλάκη

Πρωινές Αιχμές

*Νομίζω ότι το θέμα της σταφίδας έχει λάβει έντονο τοπικιστικό χαρακτήρα, πέρα από τις επιχειρηματικές διαμάχες. Αυτό φάνηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας.

*Οι διαφορετικές προσεγγίσεις αναδείχθηκαν στη λεκτική διαμάχη μεταξύ του προέδρου του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστα Νικολούτσου, και του προέδρου της Παναιγιάλειου Ένωσης Συνεταιρισμών, Θ. Σωτηρόπουλου.

*Πάντως οι Πατρινοί αλληλοϋποστηρίζονται σε υπερβολικό βαθμό. Μη θίξεις τον έναν, θα πεταχτεί ο άλλος να τον υπερασπιστεί. Μιλάμε για λόμπι «μπετόν».

*Το αστείο ήταν ότι ο Κατσικόπουλος ενοχλήθηκε όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή η Περιφερειακή Αρχή υιοθέτησε το κείμενο του Κατσιφάρα. Σου λέει, δεν μπορεί να κάνετε νοματαίο τον Κατσιφάρα, έχουμε και μια κάλπη μπροστά μας το 2023.

*Είπε κάποια στιγμή ο Αχαιός δημοτικός σύμβουλος Δημ. Δριβίλας, ο οποίος είναι συμπαθής και μετριοπαθής, ότι ο υπουργός «είναι συντοπίτης μας»! Αν εννοεί τον Λιβανό, μάλλον διαφωνούμε. Ο ΥΠΑΑΤ λειτουργεί εδώ και καιρό ως «υπουργός Αιτωλοακαρνανίας» και το βιώσαμε ως Ηλείοι στην αναδιάρθρωση του Παν/μίου Πατρών. Όχι και «συντοπίτης».

*Μια διευκρίνιση: Τη μελέτη για την επέκταση της γέφυρας στην Ανδρίτσαινα την έκανε ο δήμος Ανδριτσαινας-Κρεστένων και το έργο θα το υλοποιήσει και θα το χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος