FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 25/6/2020

Ημερομηνία: 24-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Το μεγάλο στοίχημα

Ένα μεγάλο και δύσκολο στοίχημα έβαλε στο τραπέζι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του περ/κού συμβουλίου ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, καθώς αποκάλυψε ότι σε πρόσφατη συνάντησή του με τον υπουργό Περ/λοντος & Ενέργειας, Κωστή Χατζηδάκη, ζήτησε την επανεξέταση του ζητήματος διασύνδεσης της Δυτικής Ελλάδας μέσω αγωγού από την Κόρινθο προς την Πάτρα, αίτημα που έγινε δεκτό. Ο κ. Φαρμάκης τόνισε ότι προφανώς η έλευση υγροποιημένου αερίου είναι επιτυχία, αλλά ο πήχυς δεν πρέπει να μπαίνει χαμηλά. Στοχεύουμε στην αναβίωση της κατασκευής αγωγού διέλευσης του Φυσικού Αερίου. Είναι μόνιμη και μακροπρόθεσμη επιδίωξή μας και δεν  παραιτούμαστε», τόνισε.

Mε το αζημίωτο

Ενδιαφέρουσα η στάση της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με τα ΑΤΜ στη νότια ορεινή Ηλεία. Εκμεταλλεύτηκε το πραγματικό ενδιαφέρον του δημάρχου Ζαχάρως, Κώστα Αλεξανδρόπουλου, για τους συνδημότες του και τελικά αποφάσισε να αφήσει το ΑΤΜ στη θέση του με το… αζημίωτο, αφού ο δήμος θα συνδράμει στα έξοδα με 5.000 ευρώ ετησίως. Να θυμίσω μόνο ότι οι ελληνικές τράπεζες ωφελήθηκαν τα μέγιστα κατά την πανδημία, διότι δανείζονται από την ΕΚΤ κατά παρέκκλιση των κοινοτικών κανόνων και επειδή γίνονται κατ’εξαίρεση δεκτά ως ενέχυρα τα ελληνικά ομόλογα. Την ίδια στιγμή, δεν διστάζουν να καταφύγουν σε ενέργειες που –όσο να’ναι- δεν απέχουν και πολύ από τον έμμεσο εκβιασμό.

Υποψήφια αντιπρόεδρος

Υποψήφια αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου είναι η αρεοπαγίτισσα Διονυσία Μπιτζούνη από τη Ζαχάρω, καθώς είναι μέσα στην τελική επτάδα που επέλεξε η Διάσκεψη των Προέδρων για τις πέντε κενές θέσεις έπειτα από ψηφοφορία. Χθες ολοκληρώθηκαν οι ακροάσεις των υποψηφίων και οι σχετικές γνωμοδοτήσεις, επομένως οι επιλεγέντες παραπέμπονται στο υπουργικό συμβούλιο για την τελική κρίση μέσα στις επόμενες ημέρες. προέκρινε τους επτά μετά από ψηφοφορία μεταξύ των μελών της. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι οι: Γεώργιος Χοϊμές, Μαρία Νικολακέα, Αρτεμισία Παναγιώτου, Γεώργιος Παπαηλιάδης, Μαρία Γεωργίου, Διονυσία Μπιτζούνη και Γεώργιος Αποστολάκης.

Απάντησε

Δεν άφησε αναπάντητους τους ισχυρισμούς του υπουργού Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Αδ. Γεωργιάδη για τη συμβολή του Ανδρέα Παπανδρέου στη χώρα ο Μιχάλης Κατρίνης προχθές στη Βουλή. Ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ τόνισε ότι «”Χαμένη” χαρακτήρισε τη δεκαετία του ’80 ο κ. Γεωργιάδης, τη δεκαετία της “Αλλαγής” με τον Ανδρέα Παπανδρέου να θεμελιώνει τη μεσαία τάξη και να υλοποιεί τις μεγάλες προοδευτικές αλλαγές. Το ακούσαμε κι αυτό…» τόνισε υπερασπιζόμενος την παρακαταθήκη του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. Και καλά έκανε, εδώ που τα λέμε.

Σερί έργων

Σειρά έργων δρομολογεί για τους επόμενους μήνες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Ζαχάρως, Χρήστος Βλάχος, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των πολιτών και να αλλάξει όψη ο δήμος. Η αρχή έγινε με το γεφύρι στο Νιοχώρι, ενώ παίρνουν σειρά κι άλλα σημαντικά έργα, όπως το πολύκεντρο και το γυμναστήριο, καθώς και παρεμβάσεις στη ΔΕ Φιγαλείας.

Ακούραστος

Ιδιαίτερα δραστήριος είναι ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γιώργος Σαϊτάς, καθώς μετά την περιοδεία με ΣΚουρλέτη και προχθές στον Κάμπο, συνέχισε με εξόρμηση στην Αμαλιάδα, μαζί και με άλλα στελέχη. Ο κ. Σαϊτάς συνομίλησε με καταστηματάρχες, εργαζόμενους και συνταξιούχους, τονίζοντας ότι είναι έκδηλη αγωνία όλων για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση και τον αγώνα επιβίωσης. «Τα μέτρα της κυβέρνησης τα θεωρούν ανεπαρκή και ανεπαίσθητα. Μιλήσαμε για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μοιράσαμε τα φυλλάδια μας για την οικονομία, την υγεία και την στήριξη των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των αλιέων. Ακόμα υπάρχει χρόνος για να τον περιορισμό της μεγάλης ύφεσης και την αναχαίτιση της οικονομικής καταστροφής», ανέφερε.

Ορκίστηκε

Ορκίστηκε χθες ενώπιον του Δημάρχου Πηνειού, Ανδρέα Μαρίνου η νέα τοπική Σύμβουλος Λευκοχωρίου, Μαρία Νικολοπούλου.
Ο Δήμαρχος Πηνειού ευχαρίστησε τον παραιτηθέντα τοπικό σύμβουλο Λευκοχωρίου, Γιώργο Παπαδόπουλο για τη συνεργασία και την προσφορά του και συνεχάρη την κα Νικολοπούλου ευχόμενος καλή επιτυχία στα καθήκοντά της: «Οφείλουμε να στηρίξουμε το έργο των τοπικών συμβουλίων για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων των τοπικών κοινοτήτων, την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων τους καθώς και την ποιοτική και αισθητική τους αναβάθμιση», ανέφερε.

Σοβαρό ατύχημα στη Γαστούνη

Σοβαρό ατύχημα σημειώθηκε προχθές το απόγευμα, λίγο μετά τις 8:30, στην περιοχή της Γαστούνης, όταν ΙΧ με κατεύθυνση από τα Καβάσιλα προς τη Γαστούνη παρέσυρε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες στο ύψος του «Ζυγού» στη Γαστούνη γυναίκα που κινούνταν πεζή. Η γυναίκα τραυματίστηκε σοβαρά στα κάτω άκρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη διεκόμισε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης και στη συνέχεια κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Προανάκριση για τις ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος διενεργουν οι αστυνομικοί του ΑΤ Πηνειού.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος