FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 24/06/2021

Ημερομηνία: 24-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στο επίκεντρο η Αρχ. Ολυμπία

Ευρεία σύσκεψη για την αντιπυρική θωράκιση της Αρχαίας Ολυμπίας το φετινό καλοκαίρι πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο «στρατηγείο» της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ηλείος γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γ. Γεωργιόπουλος, και ο δασάρχης Πύργου, Παν. Λάττας, ενώ αναμενόταν να συμμετάσχει και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την απογευματινή ενημέρωση για τον κορονοϊό. Υπενθυμίζεται ότι η Αρχ. Ολυμπία είναι μία από τις 13 περιοχές που έχουν ενταχθεί φέτος σε ειδικό καθεστώς αντιπυρικής προστασίας, αφού μετά τις Μυκήνες όλοι φυλάνε τα ρούχα τους για να έχουν τα μισά!

kalamatianos-dionusis

Ενίσχυση

Την ουσιαστική ενίσχυση της ΕΛΑΣ υπογράμμισε ο βουλευτής Ηλείας και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διον. Καλαματιανός, με αφορμή το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, σημειώνοντας ότι δεν αρκούν οι διαπιστώσεις. «Απαιτείται να δοθεί έμφαση στην πρόληψη και να ενισχυθούν με εξειδικευμένο προσωπικό, επιστήμονες και σύγχρονα υλικοτεχνικά μέσα οι υπηρεσίες και δομές της αστυνομίας που αντιμετωπίζουν και διώκουν το έγκλημα», ανέφερε.

Κάθοδος

Στην Ηλεία αναμένεται πιθανότατα την ερχόμενη Πέμπτη ο Νεκτάριος Φαρμάκης, όπως σας ενημερώσαμε εγκαίρως από χθες. Ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας θα κάνει αυτοψία σε έργα, ενώ είναι πιθανό να πραγματοποιήσει και στοχευμένες συναντήσεις για να διευθετήσει  ορισμένα ζητήματα.

Σερί

Πυκνώνει τις επαφές και τις συναντήσεις του με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη ο Ανδρ. Νικολακόπουλος, προκειμένου να εξασφαλίσει πόρους για έργα και δράσεις στον νομό. Ο Ηλείος βουλευτής ξέρει ότι στο Ταμείο Ανάκαμψης δεν χωρούν καθυστερήσεις, για αυτό και προωθεί αρκετά θέματα. Το παραλιακό μέτωπο, πάντως, ήταν σημαντική επιτυχία, ενώ συνάντησε και την υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, για θέματα τουριστικής εκπαίδευσης.

Περιοδεία στην Ηλεία

Την Ηλεία θα επισκεφθεί σήμερα ο Συνεκπρόσωπος των Οικολόγων-Πράσινων, Δημήτρης Πολιτόπουλος, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί στην Πελοπόννησο ως το τέλος του μήνα για την ανάδειξη θεμάτων πράσινης οικονομίας, βιώσιμων θέσεων εργασίας και περιβάλλοντος. Η περιοδεία στον νομό θα ξεκινήσει στις 9 το πρωί από τα Λεχαινά, όπου θα συναντήσει τον δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης Γιάννη Λέντζα, φίλους των Οικολόγων Πράσινων και πολίτες. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Σπιάντζα, όπου παρατηρείται έντονα το φαινόμενο της διάβρωσης της ακτής καθώς και την περιοχή της πρ. λίμνης Μουριάς. Στις 12 το μεσημέρι θα επισκεφθεί τον αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλο και στη 1:30μ.μ. τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο. Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Ηλείας, Κώστα Νικολούτσο, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, Ηλία Ξανθούλη και εκπροσώπους του φιλοζωικού συλλόγου «Αδέσποτες Ψυχές». Το απόγευμα (5-8 μμ) ο Δημήτρης Πολιτόπουλος θα βρεθεί σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην Βροχίτσα και το Σκουροχώρι, συνομιλώντας με εκπροσώπους αγροτικών συλλόγων. Στις 8 το βράδυ θα επισκεφθεί την Αμαλιάδα, όπου θα έχει συναντήσεις με αυτοδιοικητικούς και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

 Ανεξαρτητοποίηση

Ανεξάρτητη είναι πλέον η δημοτική σύμβουλος Ζαχάρως, Αναστασία Ζήρου, καθώς χθες γνωστοποίησε εγγράφως στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι δεν ανήκει πλέον στην πλειοψηφία. Σημειώνοντας στην επιστολή της ότι υποσχέθηκε στους συνδημότες της να βοηθήσει στην ανάπτυξη και στο να γίνει η ζωή στην πόλη ομορφότερη, επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι σε αυτά τα δύο χρόνια «όχι μόνο δεν κάναμε ουσιαστικά βήματα προς τα εμπρός αλλά κινούμαστε ως Δήμος προς τα πίσω» και ότι «σε πολλές περιπτώσεις δεν τηρήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την ορθή λειτουργία των θεσμών έτσι ώστε να διασφαλίζονται οι δημοκρατικές διαδικασίες». Παράλληλα, έκανε λόγο για «απουσία ουσιαστικής επικοινωνίας και έλλειψη εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ μας, προσθέτοντας ότι  θα συνεχίσει να ασκεί έλεγχο για σωστή διοίκηση και να κάνει ουσιαστική αντιπολίτευση ως ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος. «Θέλω να διαβεβαιώσω όσους με επέλεξαν και με στήριξαν στις εκλογές ότι θα προσπαθήσω να ανταποκριθώ σε αυτά που υποσχέθηκα αλλά και στις προσδοκίες τους για εμένα», καταλήγει στην επιστολή της και ταυτόχρονα ζητά να απαλλαγεί από τα καθήκοντα που είχε αναλάβει ως γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, ως πρόεδρος Πρωτοβάθμιας Επιτροπής και ως αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Κόντρα μεταξύ Δημήτρη Νικολακόπουλου και Κώστα Καρπέτα αναπτύχθηκε χθες στο διαδίκτυο με «φόντο» τη στήριξη των αθλητικών ερασιτεχνικών σωματείων. Καλό έκανε και στους δύο, αφού τον Πατρινό δημοτικό σύμβουλο τον ανέδειξε σε πόλο για την επόμενη μέρα, ενώ και ο Ηλείος βοηθός περ/ρχη μπήκε στο «κάδρο» από την αντιπολίτευση. Ψήφους φέρνουν αυτά, να ξέρετε, κακό δεν κάνουν.

*Όλο και πληθαίνουν οι ψίθυροι στο Νοσοκομείο του Πύργου περί παραίτησης ενός ακόμα γιατρού. Η στήλη, πάντως, δεν το έχει επιβεβαιώσει ακόμα.

*Αυτό που μάθαμε ότι έχει υποβληθεί η «πρώτη» παραίτηση, αλλά ο χρόνος που μεσολαβεί για την οριστική, είναι πολύς, οπότε είναι πολύ πιθανό να αναθεωρηθεί η αρχική απόφαση και να μην ολοκληρωθεί η παραίτηση.

*Σε ποιον Ηλείο αυτοδιοικητικό μεταφέρθηκαν «γαλάζια» παράπονα ότι βγήκε εκτός γραμμής με ορισμένες τοποθετήσεις του;

*Όσο δεν αλλάζει πολιτική η κυβέρνηση στον νομό, και βασικά όσο επικρατεί στασιμότητα στην Πατρών-Πύργου, τέτοιες γκρίνιες θα αυξάνονται εντός της «γαλάζιας» παράταξης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος