FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/12/2020

Ημερομηνία: 22-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ανέλυσε τις πρωτοβουλίες

Στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας  για τη στήριξη των επιχειρήσεων αναφέρθηκε χθες κατά την τηλε-συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης. Όπως ανέφερε, στο πρώτο πρόγραμμα στήριξης των επιχειρήσεων, ύψους 30 εκατ. ευρώ, λειτούργησε με στόχο την αμεσότητα αλλά και τη στήριξη των θέσεων εργασίας για να στηριχθεί ο κοινωνικός ιστός, γι’ αυτό και ένα σημαντικό κριτήριο για τις επιχειρήσεις ήταν ο αριθμός θέσεων εργασίας. Με το δεύτερο πρόγραμμα, ύψους 20 εκ. ευρώ, επισήμανε πως θα καλυφθούν περισσότεροι επαγγελματίες και αυταπασχολούμενοι, που δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευθούν το προηγούμενο πρόγραμμα. «Το ζούμε στις οικογένειές μας. Δεν είμαστε κάτι πέρα και πάνω από την κοινωνία.  Η Περιφέρεια είναι η ίδια η κοινωνία!», υπογράμμισε.

Πρωινές Αιχμές

*Υπάρχουν και καλά νέα για το Γενικό νοσοκομείο Πύργου, καθώς από τις λίστες των επικουρικών προκύπτει ότι θα μας έρθει ορθοπαιδικός.

*Στο βρόντο πάνε όλες οι φωνές για τη Μουσειολογία. Το υπουργείο Παιδείας ούτε που ασχολείται, ενώ το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν «καίγεται» να βρει λύσης.  Κατά τον Γενάρη θα μπει και η σφραγίδα με το βουλοκέρι.

*Κάτι ανάλογο βλέπω ότι γίνεται και με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Ουδείς ξέρει πότε θα περάσει η πανδημία, οπότε ουδείς ξέρει και πότε θα επιστρέψουν οι γιατροί, αν επιστρέψουν.

*Για ΤΕΦΑΑ δεν νομίζω να γίνεται πλέον σοβαρή συζήτηση να λειτουργήσει στον Πύργο. Στο επόμενο μηχανογραφικό αποκλείεται να μπει, οπότε… Καλά Χριστούγεννα.

*Επειδή η διεξαγωγή εκλογών το φθινόπωρο του 2021 θεωρείται πλέον σενάριο με αυξημένες πιθανότητες, από τη νέα χρονιά θα αρχίσουν και οι ζυμώσεις για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων.

Καταλόγισε εμπαιγμό

Για εμπαιγμό με το  «Εξοικονομώ-Αυτονομώ» έκανε λόγο ο Διονύσης Καλαματιανός, επισημαίνοντας ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα έμεινε ανοιχτή για μόλις 16 λεπτά, ,με συνέπεια να μην υποβάλει πρόταση η πλειονότητα των ενδιαφερόμενων.  Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι αποδείχθηκε πως η κυβέρνηση είχε ως μοναδικό στόχο της την επικοινωνιακή  αξιοποίηση του προγράμματος και όχι την ουσιαστική βελτίωση του ενεργειακού αποτυπώματος της χώρας,  καταλογίζοντάς της έλλειψη ορθού σχεδιασμού και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Ζήτησε απόσυρση

Την απόσυρση της τροπολογίας που υποχρεώνει τους επαγγελματικούς φορείς να εγγράφουν τους αποφοίτους κολεγίων ζήτησε ο πρόεδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, Βασίλης Αϊβαλής, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ευνοεί ξεκάθαρα την ιδιωτική εκπαίδευση, και ζήτησε από όλους τους βουλευτές να πάρουν θέση. Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως το ΤΕΕ σε κεντρικό επίπεδο δεν θα εφαρμόσει την τροπολογία.

Καταγγελίες

Τα σοβαρά προβλήματα του ιδιωτικού τομέα ανέλυσε η αντιπρόεδρος του ΕΚ Πύργου, Χρύσα Ζούπη, σε προχθεσινή σύσκεψη με τον βουλευτή Ηλείας, Μιχ. Κατρίνη, τονίζοντας ότι στην πραγματικότητα «καταργείται ο ιδιωτικός υπάλληλος», και πρόσθεσε πως υπάρχουν εργοδότες που ζητάνε το 800άρι από τους εργαζόμενου, ζητώντας να τεθεί το θέμα στη Βουλή ακόμα και σε επίπεδο πρωθυπουργού.

Αφιερωμένο στα Συντάγματα

Με «δυνατές» υπογραφές και αφιερωμένο στα  200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 και τα Συντάγματα του Αγώνα κυκλοφόρησε το Ημερολόγιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας για το 2021. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, φέτος φιλοξενούνται άρθρα που παραχώρησαν ή έγραψαν για τον ΔΣΗ οι καθηγητές Ευάγ. Βενιζέλος και Νικ. Αλιβιζάτος. Παράλληλα, αναφέρεται και στα νέα δεδομένα του κορωνοϊού και φιλοξενεί το άρθρο του καθηγητή Ξεν. Κοντιάδη «Ποιος είναι ο θαυμαστός καινούργιος κόσμος που αναδύθηκε με την πανδημία την Άνοιξη του 2020».

Βραδινές αιχμές απόψε!

Απόψε στις 9μ.μ. συντονιστείτε διαδικτυακά για να παρακολουθήσετε την εκπομπή «Βραδινές Αιχμές», κάνοντας like στη σελίδα της εκπομπής ή στη σελίδα της «Πρωινής» στο faceboοk είτε κάνοντας εγγραφή στο κανάλι του Youtube «Βραδινές Αιχμές – Παναγιώτης Φωτεινόπουλος». Καλεσμένοι ειναι οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας, Διονύσης Καλαματιανός και Μιχάλης Κατρίνης.

Ευχαριστίες

Τις ευχαριστίες του προς τον αναπληρωτή Δήμαρχο  Ηλιδας και πρόεδρο του ΣΦΙΝΑ, Ανδρέα Παπαδάκο και τον επιχειρηματία  Χρήστο Μπεβούδα εξέφρασε ο Σύλλογος Εργαζομένων  του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για τη συνεισφορά τους στην καταβολή δωροεπιταγών προς κάθε εργαζόμενο του νοσοκομείου για τις γιορτινές τους αγορές από το κατάστημα ΑΒ Βασιλόπουλος στην οδό Άγιου Τρύφωνος 5 Αμαλιάδα. «Οι δυο συμπολίτες μας   δείχνουν  έμπρακτα  την υποστήριξη τους στο δύσκολο αγώνα που καταβάλουν οι υγειονομικοί του νοσοκομείου μας με τις συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία. Ελπίζουμε όλοι σε ένα καλύτερο αύριο, με υγεία  για όλους  και το νοσοκομείο μας να ξαναβρεί τον ρολό και το χαρακτήρα του την νέα περίοδο», αναφέρει η ανακοίνωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος