FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/10/2020

Ημερομηνία: 23-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Μάσκες παντού

Επισημαίνοντας ότι το δεύτερο κύμα της πανδημίας είναι σφοδρότερο και επηρεάζει περισσότερο τους νέους, ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα σειρά μέτρων, παραμένοντας σταθερός στο αφήγημα περί ατομικής ευθύνης και ξεχνώντας τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως είπε, δεν είναι επιλογή του ένα γενικό lockdown, τα μέτρα που θα ληφθούν δεν θα έχουν επιπτώσεις στην οικονομία και ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται σε κατάσταση επικινδυνότητας 3 και 4: Εφεξής απαγορεύεται η κυκλοφορία από τις 12.30 έως τις 5 το πρωί, πλην όσων εργάζονται ή κινούνται για λόγους υγείας, και καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας παντού σε ανοιχτούς και κλειστούς χώρους.Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 6 το πρωί του Σάββατου και αφορούν μεταξύ άλλων την Αττική και τη Θεσσαλονίκη. Παράλληλα χθες καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων με 882 κρούσματα, εκ των οποίων δύο στην Ηλεία. Ο συνολικός αριθμός είναι 28.216, εκ των οποίων το 55,5% άνδρες, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. To 92.2%, των διασωληνωμένων έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω, ενώ 265 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Τέλος, έχουμε 15 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 549 θανάτους συνολικά στη χώρα. Οι 205 (37,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 79 έτη και το 96,2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πρωινές Αιχμές

*Διαβάστηκε και με το παραπάνω το πρωτοσέλιδο της «Πρωινής» για την Πατρών Πύργου. Δεν είναι αυθαίρετος ισχυρισμός, αφού έμαθα ότι εστάλη ενημερωτικό σημείωμα στους βουλευτές Ηλείας και Αχαΐας για το πώς πρέπε να ερμηνεύουν την απάντηση της επιτρόπου. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Τελούμε εν αναμονή.

*Ελαφρώς δυσαρεστημένος είναι ένας περιφερειακός σύμβουλος από την εικόνα της παράταξής του, καθώς θεωρεί ότι οι εκλεγμένοι συνάδελφοί του δεν είναι και τόσο ενεργοί, με συνέπεια να έχει περιορίσει κι αυτός τις παρεμβάσεις του.

*Μέχρι τώρα έπαιζε μονόπλευρα με τους κυβερνητικούς βουλευτές, μέχρι που είδε ότι τα θέματα δεν λύνονται, οπότε είπε να το μοιράσει το παιχνίδι, γιατί δεν είναι καλή εποχήγια πολλά μέτωπα. Ορθή κίνηση.

*Ως δήμαρχος «παίζει» κυβερνητικά, αλλά στα συνδικαλιστικά της αυτοδιοίκησης είναι με το ΚΙΝΑΛ. Διαχρονικά δυνατός παίκτης.

*Αυξημένες είναι οι ερωτήσεις του Βελόπουλου στη Βουλή για την Ηλεία. Μάλλον τον ενημερώνει τακτικά ο Βλαγκούλης, ώστε να υπάρχει εκλογική ετοιμότητα, αφού το «χαρτί» των πρόωρων εκλογών πάντα υπάρχει στο τραπέζι.

Στόχευση

Το πρόγραμμα του Νίκου Παππά στην Ηλεία είναι αρκετά μελετημένο και με σαφή στόχευση. Πού είναι η δυναμη του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία; Στον Κάμπο. Άρα πρώτη στάση στη Βάρδα. Πού υπέστη μεγάλες εκλογικές απώλειες πέρυσι ο ΣΥΡΙΖΑ; Στους μικρομεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες. Οπότε συνεχίζουμε με Επιμελητήριο. Ποιες ήταν οι δυο πιο σημαντικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην Ηλεία; Η έκδοση ΠΔ για τον Κυπαρισσιακό και η ένταξη του Καϊάφα στο ΕΣΠΑ. Βέβαια, στη συνάντηση με τον δήμαρχο Ζαχάρως θα υπάρχει κοντρίτσα για το ΠΔ. Σε γενικές γραμμές, όμως, ο γραμματέας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ηλείας, Γιώργος Σαϊτάς έχει κάνει καλή κα προσεγμένη δουλειά.

Άμισθος σύμβουλος

Άμισθος σύμβουλος στον δήμο Πύργου ορίστηκε με απόφαση του δημάρχου Τάκη Αντωνακόπουλου, ο εκπαιδευτικός Παναγιώτης Σκαρτσιάρης, σε θέματα Επαγγελματικής Κατάρτισης και Απασχόλησης του Δήμου Πύργου. Ο κ. Σκαρτσιάρης θα παρέχει προς τον Δήμαρχο γνώμες ή συμβουλές,προφορικά ή γραπτά, χωρίς να παρεμβάλλεται στα διοικητικά ή άλλα όργανα του Δήμου, θα δέχεται εντολές από τον Δήμαρχο, στον οποίο μόνο είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί σε κάθεπερίπτωση.

Προβληματισμός

Προβληματισμένος είναι από τη μετασεισμική ακολουθία είναι ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, καθώς τόνισε ότι δεν είναι η αναμενόμενη μέχρι στιγμής. Όπως ανέφερε, λόγω του μικρού εστιακού βάθους θα είναι πλούσια η μετασεισμική ακολουθία αν πρόκειται για τον κύριο σεισμό. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμα για τέτοια συμπεράσματα, διότι είναι στην ίδια περιοχή  με το σεισμό του 2018 και θέλει λίγο προσοχή μέχρι να σιγουρευτεί ότι είναι  100% ο κύριος σεισμός.

Πήρε φόρα

Τι ήταν να θυμηθεί ο Σταϊκούρας την εποχή του 2010 και τη χρεοκοπία. Ο Μιχάλης Κατρίνης το πήρε προσωπικά και πήρε φόρα χθες στη Βουλή, εξαπολύοντας βέλη προς κάθε κατεύθυνση. Αρχικά τα… έχωσε στους βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν το νόμο 3869/10 του ΠΑΣΟΚ (νόμος Κατσέλη) και τον αλλοίωσαν προς όφελος των μπαταχτσήδων, μετά επιτέθηκε στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ψήφισαν το νόμο Κατσέλη, τον άλλαξαν και τον κατήργησαν το 2019, αλλά ψελλίζουν κάτι μισόλογα επειδή η Κατσέλη μεταπήδησε στον ΣΥΡΙΖΑ, και στο τέλος υπερασπίστηκε τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που ψήφισαν τον νόμο 3869/10 της κυβέρνησης Παπανδρέου και τον στήριξαν διαχρονικά και τον τιμούν σήμερα με την υπογραφή τους στην τροπολογία που κατέθεσε το Κίνημα Αλλαγής για την πραγματική προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τηλεδιάσκεψη με Μητσοτάκη

Σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τους Περιφερειάρχες για την εξέλιξη του COVID19 στην χώρα συμμετείχε χθες ο Νεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος επέστρεψε στο γραφείο μετά τα αρνητικά αποτελέσματα στο τεστ κορονοϊού. «Η μάχη με τον κορωνοϊό εξελίσσεται. Καμία χαλάρωση και καμία αμέλεια δεν είναι θεμιτή. Κρατάμε τον ιό μακριά μας με προσοχή, με υπευθυνότητα, με πειθαρχία στα μέτρα, με ενότητα. Ο ένας για τον άλλο και όλοι μαζί για όλους!» έγραψε σε ανάρτησή του ο περ/ρχης Δυτικής Ελλάδας.

Καθαρισμός στο Επιτάλιο

Τα καλάμια στην Εθνική Οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος του ΕΠιταλίου, καθάριζες προχθές συνεργείο της Περιφέρειας, αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Ειδικά οι διαμαρτυρίες των οδηγών του ΚΤΕΛ Ηλείας ήταν έντονες, αφού αναγκάζονται πολλές φορές να μπουν στο αντίθετο ρεύμα για να μην προκληθεί ζημιά στα λεωφορεία τους, αυξάνοντας τις πιθανότητες ατυχήματος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος