FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 23/07/2021

Ημερομηνία: 23-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αρέσει η Ηλεία

Μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη την περασμένη Δευτέρα στο Πανεπιστήμιο Πατρών μεταξύ του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του ιδρύματος και της 117 ΠΜ Ανδραβίδας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας το οποίο θα εκτείνεται σε συνεργασίες στο εκπαιδευτικό, επιστημονικό και ερευνητικό πεδίο υπεγράφη, στην αίθουσα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών από τον Πρύτανη Χρήστο Μπούρα, ως αρμόδιο εκπρόσωπο του Τμήματος Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών, και από τον Διοικητή της 117 ΠΜ, Σμήναρχο Άγγελο Καλλιγαρίδη. Τιμητική χαρακτήρισε ο Μπούρας την επιλογή του Παν/μίου από την Ελληνική Αεροπορία, εκφράζοντας επιθυμία για περαιτέρω συνεργασία. Αυτό του έλειπε. Η Ανδραβίδα είναι το ελληνικό Τοp Gun. Τελικά, είναι καλή η Ηλεία για συνεργασίες…

kalamatianos-dionusis

Διαφωνία

Τη διαφωνία του με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό εξέφρασε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, τονίζοντας ότι η θέσπισή του συνιστά ομολογία αποτυχίας για την κυβέρνηση.  «Η τροπολογία της κυβέρνησης είναι απαράδεκτη γιατί επιλέγει τον αυταρχισμό, τον εκβιασμό, τις απειλές και το διχασμό για μια ακόμη φορά. Είναι αναμφισβήτητο ότι η προστασία της δημόσιας υγείας αποτελεί ύψιστο αγαθό. Παράλληλα, όμως, πρέπει να προστατεύεται η εργασία, το εισόδημα και η επιβίωση των εργαζομένων. Όλα αυτά δεν μπορούν να απαντήσουν και κυρίως, δεν μπορούν να καλύψουν τις ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία της πορείας του εμβολιασμού.

Δωρεά

Σε μια κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε προ ημερών ο υπάλληλος του δασαρχείου Πύργου και στέλεχος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Ιάσονας Τσολάκος, καθώς δώρισε στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Ηλείας δύο αναπηρικά αμαξίδια, έναν υπολογιστή και έναν πτυσσόμενο περιπατήρα. Η δωρεά έγινε στη μνήμη του αδελφού του, Παναγιώτη, αποβιώσαντος το 2019, και είχε τη σημασία της, καθώς ο Παναγιώτης είχε νοσηλευτεί στη Μονάδα και λαμπρό μυαλό στην Πληροφορική.

Ικανοποίηση

Τη χαρά και τη συγκίνησή του εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πυργιώτης καθηγητής του Παν/μίου Θεσσαλίας, Γιώργος Βελντές, για τη διοργάνωση του θερινού σχολείου Φυσικής Heronlab στον Πύργο, σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή. Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων, στόχος του είναι να εμπνευστούν οι μαθητές από τη Φυσική και τις εφαρμογές της αλλά και να γίνει πεποίθησή τους ότι η γνώση και ο ορθός επιστημονικός τρόπος όχι μόνο βοηθούν στη σωστή κατανόηση του κόσμου που ζούμε αλλά είναι και τα μοναδικά όπλα ενάντια στην παραπληροφόρηση, που διαπιστώνεται σε θέματα όπως η πανδημία, τα δίκτυα 5G, η σφαιρικότητα της γης κλπ.

Νέα ιστοσελίδα

Νέα προσωπική ιστοσελίδα δημιούργησε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, το nefarmakis.gr, με στόχο την αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες. Στην αντικειμενικά καλαίσθητη ιστοσελίδα θα βρείτε αναλυτικά κα ταξινομημένα τα νέα της Περιφέρειας, τα έργα που εκτελούνται, αλλά και φωτογραφικό υλικό και από τις τρεις περιφερειακές ενότητες. «Η αδιαµεσολάβητη επικοινωνία µε τους πολίτες αποτελεί χρέος κάθε προσώπου που ασχολείται µε τα κοινά. Αποτελεί επίσης, όµως, και προσωπική µου αρχή. Αλλά και ανάγκη» έγραψε ο ίδιος.

Άλλαξε τηλεοπτική στέγη

Στο Μega μετακομίζει από τη νέα σεζόν η δημοφιλής Πυργιώτισσα δημοσιογράφος, παρουσιάστρια και συγγραφέας Αγγελική Νικολούλη, όπως ανακοίνωσε χθες και επίσημα το κανάλι. Η ίδια, μέσα από την προσωπική της ιστοσελίδα, ευχαρίστησε δημοσίως τον Alpha για την πολύχρονη συνεργασία και για η στήριξη σε δύσκολες περιόδους. «Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους του ALPHA, έναν – έναν ξεχωριστά, για την πολύχρονη συνεργασία μας. Δεν ξεχνώ ότι εκείνη την “μαύρη” περίοδο που μπήκε το λουκέτο στο ALTER, ο ALPHA μας έδωσε την ευκαιρία να συνεχίσουμε στο “Τούνελ” την έρευνα και την προσφορά στο συνάνθρωπο», έγραψε.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σε συνέχεια αυτών που σας έγραψα χθες, ο αντιπερ/ρχης Ηλείας, Β. Γιαννόπουλος ταξίδεψε στην Αθήνα χθες και πραγματοποίησε συναντήσεις σε τουλάχιστον δύο υπουργεία. Η μία συνάντηση ήταν και σε υπουργείο όπου οι προσβάσεις μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο εύκολες.

*Διακοπές στην Ηλεία θα κάνει φέτος ο Nεκτάριος Φαρμάκης, καθώς θα παραθερίσει οικογενειακώς σε ξενοδοχειακή μονάδα κοντά στον Πύργο, μαζί με τον εκτελεστικό διευθυντή Γ. Σύρμο.

*«Σφίγγα» ο Κατσιφάρας για τα εσωκομματικά του ΚΙΝΑΛ. Τον ρώτησα και μου είπε ότι θέλει καθαρή πολιτική πρόταση με προοδευτική κατεύθυνση και μου υπενθύμισε ότι είναι σταθερά και διαχρονικά παπανδρεϊκός. Ό,τι καταλάβατε καταλάβατε.

*Πιθανή είναι η μεταπήδηση Αμαλιαδίτη δημοτικού συμβούλου στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του Φαρμάκη.

*Για να δούμε αν ελήφθη το μήνυμα που έστειλε η ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ή θα συνεχιστεί η ίδια κατάσταση και θα χρειαστεί και κεντρική παρέμβαση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος