FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/6/2020

Ημερομηνία: 22-06-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ιουλιανή ρύθμιση για τα πυροδάνεια

Τον Ιούλιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των «πυροδανείων», όπως αποκάλυψε χθες το πρωί σε τηλεοπτική συζήτηση στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών, Θεόδ. Σκυλακάκης, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του βουλευτή Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλη Κατρίνη. Ο κ. Σκυλακάκης ανέφερε ότι η τροπολογία θα έρθει μαζί με το σχέδιο νόμου για τον πτωχευτικό κώδικα, ενώ ο κ. Κατρίνης του επισήμανε πως εξαιτίας αυτών των δανείων, η συντριπτική πλειονότητα των επαγγελματιών της Ηλείας δεν έχουν πρόσβαση στην τραπεζική χρηματοδότηση, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας και να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Παραμένουν απλήρωτοι

Απλήρωτοι παραμένουν οι γιατροί απ’ όλα τα Κέντρα Υγείας της Ηλείας για εφημερίες των τελευταίων έξι μηνών… Παρ’ όλες τις διαμαρτυρίες και τα έγγραφα προς την 6η ΥΠΕ, ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στην τακτοποίηση της διαδικασίας μετά τη μετακίνηση της υπαλλήλου που τη διεκπεραίωνε από το Κέντρο Υγείας Γαστούνης στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Οι γιατροί παραμένουν «όμηροι» μιας απίστευτης κατάστασης από τις αρχές του χρόνου και είναι οι μοναδικοί στη Δυτική Ελλάδα -και γενικά στη χώρα- που δεν έχουν πληρωθεί για τις εφημερίες των τελευταίων έξι μηνών που έχουν πραγματοποιήσει. Ολόκληρο το 2020 δεν έχουν πληρωθεί καθόλου… Από Ιούλιο τους λένε και βλέπουμε…

Νέος πρόεδρος

Ο Στέλιος Κωνσταντόπουλος  από τον Πύργο είναι ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ηλείας, με απόφαση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη. Ο νέος πρόεδρος είναι τελειόφοιτος του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Παν/μίου Πελ/σου και κατέχει επίσης τη θέση του αναπλ. Υπεύθυνου Τύπου στην Κεντρική Γραμματεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, ενώ έχει διατελέσει στο παρελθόν Υπεύθυνος Πόλης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Καλαμάτας και Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Τ.Ο. Πύργου. Ο Στέλιος Κωνσταντόπουλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την εμπιστοσύνη και τόνισε ότι στόχος του είναι «με τόλμη, ενότητα και χωρίς αποκλεισμούς να φέρουμε κοντά μας, όσο το δυνατόν περισσότερους, νέους ανθρώπους με ένα κοινό όραμα και αντίληψη: να πάμε τον τόπο μας ένα βήμα πιο ψηλά».

Προτεραιότητες

Τη σπουδαιότητα των δύο νέων πυροσβεστικών κλιμακίων σε Δίβρη και Ανδρίτσαινα εξήρε η δικηγόρος και στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, Μαριάννα Σταθοπούλου.  Με ανάρτησή της στο facebook, τόνισε ότι η προάσπιση της ανθρώπινης ζωής και η προστασία του φυσικού πλούτου, με τη συμβολή και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αποτελούν επιτακτική ανάγκη.
«Προς αυτή την κατεύθυνση κινούνται και οι κυβερνητικές αποφάσεις για ίδρυση πυροσβεστικών κλιμακίων σε δυσπρόσιτες περιοχές και συγκεκριμένα στον Νομό μας στη Λαμπεία και στην Ανδρίτσαινα», ανέφερε.

Αμφίδρομη επικοινωνία

Την ανάγκη ανοιχτής διαβούλευσης για τα έργα και τις παρεμβάσεις που αφορούν τον Πύργο υπογράμμισε σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πύργου, Σπύρος Σιδηροκαστρίτης. Όπως ανέφερε, η ανταλλαγή απόψεων για έργα και αναπλάσεις που θα μπορούσαν να γίνουν στην πόλη, πρέπει να αποκτήσουν συμμετοχικό χαρακτήρα. «Πρέπει ο δήμος να αλλάξει νοοτροπία και τα σχέδια για τις μελλοντικές παρεμβάσεις στον δημόσιο χώρο να είναι ανοιχτά και προσβάσιμα έτσι ώστε οι πολίτες να καταθέτουν τις προτάσεις τους, τις γνώσεις τους γι αυτά. Θα μπορούσε το site του δήμου να αναβαθμιστεί έτσι ώστε να υπάρχει αμφίδρομη επικοινωνία. Για να μη ζήσουμε ξανά αναπλάσεις κοστοβόρες, άχαρες με μόνο σκοπό την επίδειξη και όχι την χρηστικότητα», τόνισε.

Συνεπείς στη δράση τους

Στην Πάτρα μετέβησαν χθες τα μέλη του  ΔΣ του Σωματείου Παραπληγικών-Κινητικά Αναπήρων ΠΕ Ηλείας, προκειμένου να συμμετάσχουν στις αρχαιρεσίες της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων Με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων για την ανάδειξη νέων καταστατικών οργάνων, οι οποίες διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο «ΑΣΤΗΡ» στην Πάτρα. Παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου, Παντελής Παπαναγιώτου, ο γενικός γραμματέας  Γιώργος Παπανικολόπουλος και ο ταμίας Γιάννης Πετρόπουλος, (οι δύο πρώτοι ήταν και υποψήφιοι) οι οποίοι  -με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας- συζήτησαν για αρκετή ώρα με τον Προέδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννη Βαρδακαστάνη, για τα προβλήματα των ΑμεΑ, τα οποία επιδεινώθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Περιοδεία σε Λεχαινά και Ανδραβίδα

Στα Λεχαινά και στην Ανδραβίδα περιόδευσε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, μαζί με τον γραμματέα της ΝΕ Ηλείας, Γιώργο Σαϊτά, τον Συντονιστή Νάσο Στριγά & μέλη της ΟΜ Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου και συνάντησε πολίτες και ανθρώπους της αγοράς. Όπως τόνισε, επικρατεί κλίμα ανησυχίας, ανασφάλειας και αβεβαιότητας, καθώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις προσπαθούν να επιβιώσουν σε ένα αρνητικό περιβάλλον που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση χωρίς ενέσεις ρευστότητας. Ασφαλέστερος δρόμος και αναγκαίος όρος προς την διαμόρφωση ενός νέου κοινωνικού συμβολαίου η καθημερινή επαφή με τους Πολίτες, ο διάλογος και η συμμετοχή. «Η μεγάλη ύφεση δεν είναι νομοτέλεια», επισήμανε.

Έκκληση για δρομολόγιο

Έκκληση προς το ΚΤΕΛ Ηλείας μέσω της «Πρωινής» κάνει μία γυναίκα (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) για να ξεκινήσουν ξανά τα δρομολόγια προς το Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, έστω και με μικρότερη συχνότητα. Όπως μας είπε, το μοναδικό της εισόδημα είναι το Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης και της είναι αδύνατον να πληρώνει ΤΑΞΙ για να μεταβαίνει στο νοσοκομείο για τις εξετάσεις της και τη συνταγογράφηση. «Ας βάλουν έστω ένα το πρωί να πηγαίνω και άλλο ένα για να επιστρέφω, δεν αντέχω οικονομικά να παίρνω ΤΑΞΙ», είπε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος