FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 22/01/2021

Ημερομηνία: 22-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ώρα τουρισμού στις Βραδινές Αιχμές

Η επόμενη μέρα στον τουρισμό της Ηλείας είναι το θέμα συζήτησης στις αποψινές «Βραδινές Αιχμές» που παρουσιάζει ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Φωτεινόπουλος στo youtube. Καλεσμένοι μέσω της πλατφόρμας zoom θα είναι ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδοχείων και Λοιπών Καταλυμάτων Δήμου Πύργου, ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού και αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, το μέλος του ΔΣ του Επιμελητηρίου Ηλείας, Διονύσης Μπουλούτας, κ.ά. Για να παρακολουθήσετε ζωντανά την εκπομή, κάνετε like στη σελίδα Βραδινές Αιχμές στο facebook ή κάνετε αναζήτηση στο Youtube για να βρείτε το κανάλι «Παναγιώτης Φωτεινόπουλος-Βραδινές Αιχμές»

Επιβράβευση

Την πολύπαθη Αττική καλείται πλέον να περιφρουρήσει ο Υποστράτηγος Γιάννης Πετρούτσος. Το 2017 τον είχα προϊδεάσει λέγοντάς του ότι όποιος θητεύει στην ΠΥ Πύργου, φτάνει ψηλά στην ιεραρχία, διότι είναι η Ηλεία είναι το μεγαλύτερο «σχολείο» της Πυροσβεστικής. Οι δήμαρχοι του νομού πάντως τον ήθελαν εδώ, αφού με την παρουσία του ένιωθαν πάντα πιο σίγουροι και ασφαλείς.

Νέος περ/κός

Ο Αχαγιώτης Ανδρέας Στεμπίλης είναι ο νέος περ/κός διοικητής Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας , στη θέση του Ρουμελιώτη, ο οποίος μετατέθηκε στην Κέρκυρα. Ο κ. Στεμπίλης ήταν μέχρι πρότινος διοικητής ΠΥ Αχαΐας και είναι από τα πιο έμπειρα στελέχη, «ψημένος» στις πυρκαγιές της Πελοποννήσου. Ας ελπίσουμε ότι αυτός θα πράξει όσα χρειάζονται για την επιστροφή της πλατφόρμας από την Τρίπολη στον Πύργο.

Αιχμηρός

Δύο σχόλια έκανε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστένων και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕ Ηλείας, Τάσος Καρνάρος, σχετικά με τα αποτελέσματα του προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Αρχικά τόνισε ότι κάποιοι « παριστάνουν τους “μεγαλοπαράγοντες” του νομού και τους  “αναμορφωτές αποτελεσμάτων”, οι οποίοι κοροϊδεύουν τον κοσμάκη της επιχειρηματικότητας που έχει ανάγκη από ένα θετικό μήνυμα και πιστεύει ακόμα στα  “καθρεφτάκια των ιθαγενών”». Στη συνέχεια έκανε λόγο για «κουτοπόνηρους που κατέθεσαν πλαστά οικονομικά στοιχεία», σημειώνοντας ότι θα αποκαλυφθούν διότι διεκδίκησαν χρήματα που ανήκουν σε άλλους .

Προτεραιότητα η διαχείριση του νερού

Με τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών Λιμενικών & Κτιριακών Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κ. Αντώνη Κοτσώνη, συναντήθηκε χθες η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, για να συζητήσει τη διαχείριση των αποθεμάτων νερού στην Ηλεία.  Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ενημερώθηκε για την επικείμενη υπογραφή από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστα Καραμανλή, της μελέτης ύψους 8,5 εκατομμυρίων ευρώ για την υδρολογική λεκάνη του Φράγματος Πηνειού και της Λίμνης Καραμανλή. Από την πλευρά της η κα Αυγερινοπούλου υπογράμμισε την ανάγκη να εκπονηθεί αντίστοιχη μελέτη και για το φράγμα Αλφειού, ενώ επίκειται και συνάντησή της με τον υπουργό Υποδομών, Κώστα Καραμανλή.

Στηρίζει την εξωστρέφεια

Στην οικογενειακή επιχείρηση Aroma farms ξεναγήθηκε πριν από μερικές ημέρες ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης, μαζί με τον περ/κό σύμβουλο Κώστα Μητρόπουλο. Αμφότεροι μυήθηκαν στα μυστικά της λουίζας, της ρίγανης, του θυμαριού, του μελισσόχορτου, της δάφνης και άλλων οργανικών αρωματικών βοτάνων, με θεραπευτικές και όχι μόνο ιδιότητες, από τον κ.Χάρη, την κ.Θεοδοσία και τον Σωτήρη. Όπως ανέφερε ο Ηλείος βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΙΝΑΛ, πρόκειται για μια εξωστρεφή μεταποιητική μονάδα (90% εξαγωγές) με αρκετές δυνατότητες ανάπτυξης που δείχνει το δρόμο για αξιοποίηση του πρωτογενούς τομέα και προστιθέμενη αξία στην περιοχή.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ξεκινάω με τα περιφερειακά που χρωστάω από χθες. Κάποιοι εντός ΚΙΝΑΛ θέλουν τον Κατσιφάρα υποψήφιο βουλευτή Αχαΐας με ταυτόχρονη μετάθεση του ΓΑΠ στην Α’ Αθηνών, διότι θεωρούν ότι κάποιος πρέπει να μαζεύει σταυρούς και να κρατά τον κόσμο, διότι ο ΓΑΠ ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό.

*Ο Κατσιφάρας πλέον δεν έχει συνταγματικό περιορισμό, οπότε όλα πιθανά είναι. Ο ίδιος δεν σχολιάζει κάτι επί του παρόντος και περιμένει να δει τις εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό. Όλα δείχνουν βέβαια ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των περιφερειακών, οπότε θα ξέρουμε αν θα κατέβει πάλι το 2023 στην περιφέρεια ή θα επιστρέψει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

*Από χθες όλοι οι αιρετοί περιμένουν με αγωνία να βγει σε διαβούλευση ο νέος εκλογικός νόμος για την Αυτοδιοίκηση. Το όνομα δεν το ξέρω, αλλά μετά τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη, μπορεί να έχουμε «Σόλωνα», αν και ο Βορίδης θα προτιμά «Λυκούργο» ή «Δράκοντα»!

*Για να ξέρετε, πάντως, με τον νέο νόμο όποιος δήμαρχος έχει μαζί του τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, έχει μεγάλο προβάδισμα νίκης.  Νομίζω ότι αυτό ευνοεί όσους είναι ήδη δήμαρχοι.

*Θα σας αποκαλύψω και κάτι για να γελάσετε: στις κρίσεις της Πυροσβεστικής τον Πετρούτσο τον είχαν αρχικά για αποστρατεία. Μετά όμως αντιλήφθηκαν ότι πρέπει και κάποιος να σβήνει τις φωτιές. Οπότε τον έριξαν στα δύσκολα της Αττικής.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος