FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/09/2021

Ημερομηνία: 21-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τον έκλεψαν την ώρα που έσωζε το παιδί!

Aπίστευτο και δυστυχώς αληθινό! Την ώρα που ο Ηλείος γιατρός Βαγγέλης Δημητρόπουλος έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σώσει τον 6χρονο που τραυματίστηκε στους αγώνες καρτ της Πάτρας, κάποιος του έκλεψε το κινητό του τηλέφωνο! Με ανάρτησή του ο κ. Δημητρόπουλος ζητά από τον κλέφτη να κρατήσει το κινητό αλλά να του στείλει με έναν φάκελο την κάρτα μνήμης του κινητού, μέσα στην οποία υπάρχει φωτογραφικό υλικό ιατρικού περιεχομένου, το οποίο είναι απολύτως απαραίτητο για την εργασία του. Μέσα στο γενικό χαμό, την ώρα που έτρεχα χτες να βοηθήσω τον μικρό Φώτη, κάποιος μακρυχέρης μου βούτηξε, άρπαξε, έκλεψε το κινητό μου. Δυστυχώς free, χωρίς κωδικού κλπ ένα Samsung S21, με πολλές φωτογραφίες ιατρικού περιεχομένου. Ας το κρατήσει γιατί ποτέ δεν θα μου το δώσει. Αν έχει έστω ένα ίχνος ανθρωπιάς, όμως, τον παρακαλώ να βάλει σε έναν φάκελο το μικροτσίπ, κάρτα με το φωτογραφικό υλικό και ας μου το στείλει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας», γράφει στην ανάρτησή του.

Εισηγητής

Στο γραφείο του, ανάμεσα σε βιβλία και χαρτιά, πέρασε το Σαββατοκύριακό του ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Ανδρέας Νικολακόπουλος. Ο λόγος; Ορίστηκε εισηγητής του σ/ν που αφορά την κύρωση του Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τα αντίστοιχα τη Βουλγαρίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας και της Τουρκίας, σε σχέση σε σχέση με τη σύσταση, διοίκηση και λειτουργία του Κέντρου Αριστείας για Ολοκληρωμένη Αντιαεροπορική & Αντιπυραυλική Άμυνα.

Ανανέωση

Την εμπιστοσύνη του στη δουλειά του Ανδρέα Βγενόπουλου έδειξε ο Τάκης Αντωνακόπουλος, καθώς είναι ο δεύτερος αντιδήμαρχος του οποίου τη θητεία ανανέωσε για έναν ακόμα χρόνο, ως τις 20 Σεπτεμβρίου του 2022. Σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη χθες, ο Ανδρέας Βγενόπουλος παραμένει αντιδήμαρχος Υγείας & Πρόνοιας του δήμου Πύργου.

Διάκριση

Μία ακόμα διάκριση για την Πυργιώτισσα εικαστικό Στεφανία Στρούζα, καθώς της απονεμήθηκε το Βραβείο Inspire 2021 για το πρότζεκτ της με τίτλο «She of the Jade Skirt από το MOMus-Πειραματικό Κέντρο Τεχνών, το οποίο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ. Η παρουσίαση της εργασίας της θα γίνει σήμερα σε ειδική διαδικτυακή εκδήλωση απονομής του Inspire Prize 2021, στις 6μ.μ. με ελεύθερη συμμετοχή του κοινού.

Υπέβαλε την πρόταση

Υποβλήθηκε και επίσημα το αίτημα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας προς το Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων για τη χρηματοδότηση της αποκατάστασης του επαρχιακού δικτύου της πυρόπληκτης Ηλείας, μέσα από την ένταξή του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Η πρόταση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, προβλέπει την αποκατάσταση των βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των πυρόπληκτων δήμων Πύργου και Αρχαίας Ολυμπίας και ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα τέσσερα εκατ. ευρώ. Με βάση τα όσα μας είχε πει στον Πύργο ο γγ Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ, κ. Σκάλκος, δεν θα καθυστερήσει η έγκρισή του.

Αναγκαίος ο κόμβος

Την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση του Θολού στην Εθνική Οδό Πύργου-Καλού Νερού ζήτησε με αίτημά του προς το υπουργείο Υποδομών  ο πρόεδρος της ΤΚ Νέας Φιγαλείας , Νίκος Κουτσόπουλος, υπογραμμίζοντας την επικινδυνότητα του σημείου και τον αυξημένο κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος. Η απάντηση που έλαβε από τον τότε γγ Υποδομών και νυν υφυπουργός Υποδομών, Γ.Καραγιάννης, είναι ότι δεν προβλέπεται τέτοια παρέμβαση αλλά του ανέφερε πως θα επανεξεταστεί.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Ποιος έμπειρος αυτοδιοικητικός της Ηλείας –που έχει περάσει κι από τα έδρανα της Βουλής- εκτιμά ότι ο Λοβέρδος είναι καλή λύση για το ΚΙΝΑΛ, ασχέτως αν θα πάει τελικά να τον ψηφίσει;

*Aυτό που σας έχω γράψει από τον Αύγουστο, ότι ο Σκανδαλίδης αφήνει την Α’ Αθηνών για τα Δωδεκάνησα, το έγραψαν μόλις προχθές τα «Παραπολιτικά». Αφήνει χώρο για να μπει ο Ανδρουλάκης εκεί, ενώ έτερος διεκδικητής της έδρας θα είναι ο Γερουλάνος. Ο Καμίνης θα κατέβει στη Χίο.

*Δεν ξέρω ποιος ή ποιοι θα είναι αντίπαλοι του Φαρμάκη το 2023, αφού η εθνική κάλπη –που θα προηγηθεί- θα επηρεάσει τις εξελίξεις. Ο μόνος, πάντως, που κάνει τηλέφωνα και επαφές για ψηφοδέλτια, είναι ο Κατσικόπουλος. Αν τυχόν βγει κι ο Λοβέρδος αρχηγός στο ΚΙΝΑΛ, τότε είναι που θα πάρει φόρα.

*Η Επιτροπή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Παν/μίου Πατρών θα επανεξετάσει το πόρισμά της για την αναδιάρθρωση του ακαδημαϊκού χάρτη μετά την ΕΒΕ ή έχει διαχρονική ισχύ σαν τις πλάκες του Μωυσή;

*Δεν αφήνει σε ησυχία (και καλά κάνει) ο Κατρίνης τον Καραμανλή για την Πατρών-Πύργου. Εγώ κρατάω και μια «πισινή» πάντως μην εμφανιστεί ο υφυπουργός Γ. Καραγιάννης στη Βουλή για να απαντήσει.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος