FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 21/12/2020

Ημερομηνία: 21-12-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Βραδινές Αιχμές» στο Youtube

Οι συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία με τον υποχρεωτικό εγκλεισμό των πολιτών στα σπίτια τους, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που προσφέρει πλέον η τεχνολογία, επιβάλλουν την προσαρμογή και του τομέα της ενημέρωσης στη νέα πραγματικότητα. Στο πλαίσιο αυτό και με στόχο την όσο το δυνατόν πληρέστερη πληροφόρηση των πολιτών της Ηλείας και της Δυτικής Ελλάδας για όσα συμβαίνουν στην περιοχή μας αλλά και σε πανελλαδικό επίπεδο, το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης 23 Δεκεμβρίου, στις 9μ.μ., κάνουν πρεμιέρα ζωντανά στο Youtube οι «Βραδινές Αιχμές» με παρουσιαστή τον Παναγιώτη Φωτεινόπουλο, δημοσιογράφο που ανήκει στο δυναμικό της «Πρωινής». Καλεσμένοι μέσω zoom στην πρώτη εκπομπή θα είναι οι βουλευτές Ηλείας, Κώστας Τζαβάρας (Νέα Δημοκρατία), Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Κατρίνης (ΚΙΝΑΛ). Αντικείμενο της συζήτησης θα είναι οι εξελίξεις σχετικά με την Πατρών-Πύργου, η Δημόσια Υγεία και η διαχείριση της πανδημίας και η οικονομία. Συντονιστείτε στον υπολογιστή σας!

Πρωινές Αιχμές

*Δικαιώθηκε από την Αποκεντρωμένη ο Σύλλογος Εργαζομένων Πύργου-Ζαχάρως-Κρεστένων-Αρχ. Ολυμπίας στην προσφυγή που είχε καταθέσει εναντίον απόφασης του δημάρχου Πύργου σχετικά με μετακινήσεις υπαλλήλων. Όλο εμπόδια αυτή η Αποκεντρωμένη, μήπως να την καταργήσουμε;

*Δεν τον βλέπω καλά τον αντιδήμαρχο στη Ζαχάρω μετά τα όσα έγιναν την περασμένη εβδομάδα.

*Αντικρουόμενες εισηγήσεις για το κυνήγι λαμβάνει το πρωθυπουργικό επιτελείο. Από τη μία οι υπέρμαχοι της μη άρσης, από την άλλη οι πιέσεις από τους βουλευτές. Μετά τα Φώτα θα αποφασίσει οριστικά ο Χαρδαλιάς.

*Σαν να υπάρχει μια σιωπηρή συμφωνία μεταξύ Πανεπιστημίου Πατρών και Υπουργείου Παιδείας για τη Μουσειολογία. Μετά την εισήγηση της Κοσμητείας για κατάργηση, αμφότεροι σιωπούν και παραμένουν αδρανείς ως προς τη στελέχωσή της.

*Έχει πέσει δουλειά στα εισαγγελικά γραφεία της Ηλείας λόγω των ελλείψεων στο ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας. Πιθανόν να έχουμε εξελίξεις εντός της εβδομάδας.

Προτεραιότητα

Επταήμερη και 24ωρη είναι πλέον η λειτουργία της Δ/νσης Καθαριότητας Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου του δήμου Ήλιδας, μετά τη σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. Στόχος του δημάρχου Γιάννη Λυμπέρη είναι ο δήμος να αποκτήσει εικόνα καθαρής και φωτισμένης πόλης μέρα νύχτα, στο πλαίσιο της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών.

Ύδρευση

Πρόταση για την εγκατάσταση συστήματος τηλε-ελέγχου και τηλεχειρισμού του δικτύου ύδρευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων θα καταθέσει ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος για ένταξη στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Το έργο έχει προϋπολογισμό 2,6 εκατ. ευρώ και στόχος είναι να αποκτήσει ο δήμος πλήρη εικόνα σε πραγματικό χρόνο για τη λειτουργία του δικτύου ύδρευσης.

Το προχωρά

Την έμπρακτη στήριξή του στη λειτουργία του ιατρείου της Δίβρης αποδεικνύει ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, καθώς αποφασίστηκε η προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού και ιατροφαρµακευτικού υλικού. Η πίστωση που δεσμεύτηκε, φτάνει τις 15.000 ευρώ και εντάσσεται στον προϋπολογισµό εξόδων του οικονοµικού έτους 2020.

Μποναμάς στους δήμους

Τον… σάκο με τα δώρα άνοιξε ο ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος, καθώς αποφάσισε να ενισχύσει με 85 εκατ. ευρώ τους δήμους για την κάλυψη λειτουργικών και λοιπών γενικών δαπανών. Ο δήμος Ανδραβίδας-Κυλλήνης θα πάρει  172.166,45€, ο δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων 151.523,73€, ο δήμος Αρχαίας Ολυμπίας 123.290,39€, ο δήμος Ζαχάρως 100.933,82€, ο δήμος Ήλιδας, 270.373,50€, ο δήμος Πηνειού 150.361,02€ και ο δήμος Πύργου 410.865,52€. Μάλλον έχει ανησυχήσει λίγο ο ΥΠΕΣ ενόψει ανασχηματισμού, μετά και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων στον υφυπουργός Θεόδωρο Λιβάνιο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Προσωρινή αναστάτωση

Σε δράση αλληλεγγύης ενόψει των εορτών προχωρούν οι νέοι του ΣΥΡΙΖΑ συλλέγοντας τρόφιμα μακράς διαρκείας για οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Όπως αναφέρουν στο κείμενο του καλέσματος, υπάρχει έντονη η ανάγκη να ενισχυθεί το αίσθημα της προσφοράς και της συλλογικότητας μέσα από πράξεις κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίες αποτελούν βασική μορφή μιας δημοκρατικής κοινωνίας. «Η συμβολή όλων μας αποκαθιστά ένα ανεπαρκές κράτος και προσφέρει στήριξη σε οικογένειες που χρίζουν ανάγκης! Όλοι μαζί μπορούμε να προσφέρουμε ένα γεμάτο γιορτινό τραπέζι σε ευπαθείς συνανθρώπους μας!

Μια κίνηση αγάπης και προσφοράς από την Ομάδα Νέας Γενιάς ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ηλείας «30plus» και την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας , με την βοήθεια όλων σας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση. Λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό η παράδοση θα πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης με τον συντονιστή της καμπάνιας κ. Κων/νο Φλεβοτόμο, στο τηλ. 6984400992.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος