FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 20/10/2020

Ημερομηνία: 20-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τουριστική διεύρυνση

Ένωση ξενοδοχείων και λοιπών καταλυμάτων απέκτησε ο δήμος Πύργου, καθώς εντάχθηκαν στον σύλλογο και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζομένων δωματίων και καταλυμάτων, σε μια προσπάθεια για τη δημιουργία ισχυρού μετώπου με στόχο την τουριστική ανάκαμψη. Ο επανεκλεγείς πρόεδρος Μάκης Ζαχαρόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι αποφασίστηκε η συγκρότηση Ένωσης με στόχο να αποκτήσουν μεγαλύτερη ισχύ και να επιλύσουν τα προβλήματα που υπάρχουν στον τουρισμό. «Στόχος μας να αποκτήσει ταυτότητα ο τουρισμός και στον δήμο Πύργου», τόνισε.

Ώρα ΣτΕ

Ώρα δικαστηρίου για την υπόθεση FARGECO, καθώς αύριο συζητείται στο Ε’ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή και η αίτηση ακύρωσης που έχει καταθέσει η εταιρεία εναντίον της απόφασης του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, Βας. Γιαννόπουλου για την οριστική διακοπή λειτουργίας της, εναντίον κάθε άλλης συναφούς πράξης ή παράλειψης της Διοίκησης, προγενέστερης ή μεταγενέστερης, και εναντίον της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Ιούλιο είχε αποφασιστεί από την αρμόδια επιτροπή του ΣτΕ η προσωρινή επαναλειτουργία της μονάδας στους Αγίους Θεοδώρους Λεχαινών υπό συγκεκριμένους όρους.

Δυσαρέσκεια

Την αντίθεσή του στην περίφημη τροπολογία Κακλαμάνη εξέφρασε ο Κώστας Τζαβάρας, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής συνέντευξης στο ΣΚΑΪ. Ο Ηλείος βουλευτής Ηλείας της ΝΔ στηλίτευσε την τακτική των δημάρχων να ζητούν κατά καιρούς από τις κυβερνήσεις να θεσπίζουν διατάξεις απαλλακτικές και ευεργετικές για αυτούς. «Οι δήμαρχοι πρέπει να αντιληφθούν ότι ο λαός τους έδωσε την εξουσία να διοικούν και να διαχειρίζονται τις τοπικές υποθέσεις, όχι όπως θέλουν αλλά όπως πρέπει, δηλαδή εντός του πλαισίου της νομοθεσίας που ισχύει», σχολίασε με νόημα.

Αναβολή αντιτίμου

Την αναβολή της καταβολής αντιτίμου για τη χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων από τα αθλητικά σωματεία του δήμου Πύργου εισηγήθηκε ο εντεταλμένος για τον αθλητισμό δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Αργυρόπουλος. Όπως τόνισε, η πανδημία άλλαξε άρδην τα δεδομένα, με συνέπεια να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των μικρών αθλητών στα σωματεία και τα σωματεία να δυσκολεύονται ακόμα και να λειτουργήσουν. Η αναβολή αντιτίμου θα ισχύσει για την αθλητική χρονιά 2020-21, με την ελπίδa ότι οι σύλλoγοι θα επανέλθουν σε πλήρη λειτουργία, όπως τόνισε ο κ. Αργυρόπουλος.

Δίπλα τους

Δίπλα στους διωκόμενους αγρότες της Ηλείας ήταν χθες το πρωί, έξω από τα δικαστήρια Αμαλιάδας, ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας, Χρήστος Βαλιανάτος, εκφράζοντας την υποστήριξή του και τη συμπαράστασή του. Όπως ανέφερε σε σύντομες συζητήσεις του με συναδέλφους του, είναι λυπηρό να ταλαιπωρούνται αγρότες επειδή διαδήλωσαν για να διεκδικήσουν το δίκιο τους.

Στη ΜΕΘ του Ρίου 86χρονος Ηλείος με κορωνοϊό

Στη ειδική ΜΕΘ για covid-19 του Παν/μιακού Νοσοκομείου του Ρίου διακομίστηκε χθες 86χρονος από τοπική κοινότητα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Αρχικά διακομίσθηκε εμπύρετος στο Γενικό Νοσοκομείο του Πύργου, απ΄ όπου κρίθηκε επιβεβλημένη η διακομιδή του στην Πάτρα. Παράλληλα, χθες αποφασίστηκε η η αναστολή λειτουργίας τμήματος της Ε΄ Τάξης του 3ο Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2020 έως και την Κυριακή 01 Νοεμβρίου του 2020, λόγω επιβεβαιωμένου κρούσματος σε μαθήτρια του εν λόγω τμήματος. Παράλληλα σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των τεστ σε εργαζόμενους επιχείρησης στον Κάμπο.Χθες ανακοινώθηκε ένα ακόμα κρούσμα στην Ηλεία, το οποίο όμως δεν ταυτίζεται με τον 86χρονο. Πανελλαδικά ανακοινώθηκαν 438 νέα κρούσματα στη χώρα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ενώ 85 πολίτες νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών. To 94,1%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 258 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Συνολικά 520 θανάτους συνολικά στη χώρα.

Ειδικός αγορητής

Ειδικός αγορητής ήταν εκ μέρους του ΚΙΝΑΛ ο Μιχάλης Κατρίνης κατά τη χθεσινή συζήτηση του σχεδίου νόμου για τη ρύθμιση οφειλών. Ο βουλευτής Ηλείας τόνισε πως η κατεύθυνση του νομοσχεδίου είναι η πτώχευση και η γρήγορη ρευστοποίηση, εκτιμώντας ότι θα οδηγηθούμε σε εκκαθαρίσεις και όχι σε εξυγιάνσεις. Παράλληλα, επισήμανε πως η ευρωπαϊκή τάση είναι να υπάρχει ξεχωριστό πλαίσιο πτώχευσης για τα φυσικά πρόσωπα σε σχέση με τις επιχειρήσεις, και πρόσθεσε «δεν είναι εισάγεται καμία δεύτερη ευκαιρία για τους υπερχρεωμένους αλλά για τους πιστωτές προκειμένου αυτοί να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις τους». Η ουσία είναι ότι σε ένα ακόμα «βαρύ» νομοσχέδιο, το κόμμα τον εμπιστεύεται απόλυτα. Αφού λοιπόν το κόμμα τον έχει στην πρώτη γραμμή, γιατί να μην έχει μελλοντικές σκέψεις και βλέψεις όπως αυτές που περιέγραψαν τα ρεπορτάζ του κυριακάτικου Τύπου;

Πάνω από 4.000 δηλώσεις στον ΕΛΓΑ

Ξεπέρασαν τις 4.000 οι δηλώσεις ζημιάς από πληγέντες αγρότες-παραγωγούς  από τις Περιφερειακές Ενότητες  της Δυτικής Ελλάδας  σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε ο αντιπερ/ρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Θεόδωρος Βασιλόπουλος από τον Δ/ντή του ΕΛΓΑ Πάτρας Γιώργο Κεχαγιά.  Αυτό δείχνει και το μέγεθος της ζημιάς που έχουν υποστεί καλλιέργειες με ελαιόδεντρα, καλαμπόκια και κηπευτικά από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την περιοχή. Ο κ.Βασιλόπουλοςτόνισε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει την πίεση στο υπουργείο ώστε να ενισχυθεί με προσωπικό το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ και ότι η κλιματική αλλαγή είναι ήδη επιζήμια για τον πρωτογενή τομέα, όπως προκύπτει από τις εκτεταμένες  ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και το πέρασμα του Ιανού . Παράλληλα, ζήτησε την καταβολή πλήρους αποζημίωσης ακόμα και σε αγρότες που έχουν καταβάλει μειωμένο ασφάλιστρο, με αυτόματη όμως κράτηση του πρόσθετου ασφάλιστρου από την καταβλητέα αποζημίωση.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος