FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 20/3/2020

Ημερομηνία: 20-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για staikoyras

Λάθος ή τρικ;

Την πάτησε ο Σταϊκούρας με το δώρο του Πάσχα. Πέταξε χθες ένα «εξετάζεται», χθες το μεσημέρι έκανε κάποιες διαρροές το ΥΠΟΙΚ για περικοπή του κατά 10%, λες και θα σωζόταν, και λίγες ώρες μετά βγήκε ο Μητσοτάκης και τον άδειασε λέγοντας ότι τέτοιο ζήτημα δεν υφίσταται και ότι το δώρο θα καταβληθεί κανονικά, ίσως με μια μικρή αλλαγή στον χρόνο καταβολής. Εκτός κι αν το είπε επίτηδες ο ΣταΊκούρας για να δει τις αντιδράσεις. Όμως η αντίδραση του Τσίπρα ήταν άμεση, αφού τους είπε «να μην το διανοηθούν». Μετά είδαν και τις αντιδράσεις των φορέων, οπότε το μάζεψαν άρον άρον. Να φυλαγόμαστε όμως μη μας το ξαναφέρουν μελλοντικά.

Όχι στο βρετανικό μοντέλο

Την αμφιβολία του για το σχέδιο της «ανοσίας αγέλης» που εφαρμόζει η Μεγάλη Βρετανία για τον κορονοϊό εξέφρασε σε συζητήσεις του με φίλους και συνεργάτες ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, τονίζοντας εμπεριέχει πολλούς κινδύνους για την υγεία των πολιτών, ειδικά με έναν ιό για τον οποίο δεν ξέρουμε ακόμα πολλές παραμέτρους, κι ότι πρώτα κοιτάμε τον άνθρωπο και μετά τι θα γίνει με την οικονομία. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος συνέστησε ψυχραιμία στους πολίτες, λέγοντας ότι ως έναν βαθμό ειναι αναμενόμενη η ανησυχία των πολιτών, ενθυμούμενος τη δεκαετία του ’80 και τον τότε πανικό με την εμφάνιση του AIDS.

Εκ περιτροπής

Η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα ξενοδοχεία ανακούφισε τους ξενοδόχους, αφού θα συμπεριλάβει κι αυτούς στα μέτρα. Βέβαια, στην Ηλεία τα ξενοδοχεία είναι άδεια από τις 3 Μαρτίου και χάσανε και τις κρατήσεις της Αφής της Φλόγας. Σήμερα θα συνεδριάσει το ΔΣ του Συλλόγου Ξενοδόχων Πύργου για να αποφασίσει πώς θα εφαρμοστεί η απόφαση της κυβέρνησης για το ένα ξενοδοχείο ανά πρωτεύουσα νομού, που θα πρέπει να είναι ανοιχτό. Η πρόταση του προέδρου Μάκη Ζαχαρόπουλου είναι στο να λειτουργήσουν εκ περιτροπής, από 7-8 μέρες το καθένα ανοιχτό ως τις 30 Απριλίου.

Αποτέλεσμα εικόνας για gentleman

Καυστικός

Με σκωπτικό τρόπο σχολίασε το μέλος του ΔΣ της ΕΛΦΕΕ Ηλείας, Αλέξης Νταουλάρης, το γεγονός ότι ο κλάδος των λογιστών δεν εντάσσεται στα μέτρα στήριξης. «Πώς θα καλύψουμε τις δικές μας ανάγκες σε υποχρεώσεις, αφού δεν θα εισπράττουμε από καμία πλέον επιχείρηση; Πιστεύουν πως οι πελάτες των Λογιστών Φοροτεχνικών “Δεν μένουνε σπίτι”; Σε ένα πόλεμο όλοι έχουν πληγεί. Άλλους θα τους σκοτώσει, αλλά, όλους θα τους αφήσει πληγές. Εκτός τους Λογιστές Φοροτεχνικούς φυσικά. Τέτοια τύχη κανείς άλλος!Στην Ελλάδα βρέθηκε το αντίδοτο στον Κορωνοϊό.Να είσαι “συνεργάτης” Λογιστής-Φοροτεχνικός.Δεν πρόκειται να νοσήσεις, να αρρωστήσεις, να διασπείρεις ή να πληγείς ποτέ!», έγραψε χαρακτηριστικά, αναδεικνύοντας τις παραλείψεις των κυβερνητικών μέτρων.

Ιατρικά νέα

Με έναν γιατρό λιγότερο θα δώσει τη μάχη με τον κορονοϊό η ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, καθώς ένας εξ αυτών καταλαμβάνει θέση σε άλλο νοσοκομείο. Πρόκειται για σύνηθες φαινόμενο και χρόνια στρέβλωση του συστήματος, γιατροί που καταλαμβάνουν μόνιμες θέσεις, να τις αδειάζουν κάποια στιγμή επιλέγοντας άλλες θέσεις. Είναι ο δεύτερος γιατρός από την ίδια Μονάδα που αποχωρεί με τον ίδιο τρόπο σε διάστημα ενός έτους. Την ίδια στιγμή η διαδικασία για την κάλυψη μιας θέσης που είχε προκηρυχθεί πρόπερσι, δεν έχει ολοκληρωθεί με συνέπεια να αυξάνεται το ήδη βαρύ φορτίο για τους τέσσερις γιατρούς που μένουν πίσω.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμοδίων στο υπουργείο Υγείας μετά το δημοσίευμα της «Πρωινής» για το επικείμενο λουκέτο στη Μαιευτική. Από ό,τι έμαθα, το θέμα έφτασε στον υφυπουργό Υγείας, Β. Κοντοζαμάνη  και δόθηκε λύση. Πάντως, η άποψη ότι επειδή η κλινική έχει πληρότητα 65%, άρα δεν δικαιολογεί πρόσληψη γιατρού, δείχνει την προσέγγιση κόστους-ωφέλειας που έχει η κυβέρνηση για τη Δημόσια Υγεία. Να έμενε δηλαδή όλη η Ηλεία χωρίς Μαιευτική επειδή «δεν βγάζει τα λεφτά της».

Αποτέλεσμα εικόνας για syriza

Ανεβάζει στροφές

Η νέα μόδα είναι να λέμε ότι ο Μητσοτάκης τα πάει πολύ καλά στη διαχείριση των προβλημάτων με τα σύνορα και τον κορονοϊό. Με μια σημαντική επισήμανση όμως: Και στα δύο ζητήματα έχει βάλει πλάτη ο Τσίπρας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχίσει να βρίσκει βηματισμό με υπεύθυνη και κυρίωςσοβαρή αντιπολίτευση, αφού άφησε στην άκρη τις μάχες για τη θεία Κοινωνία και τις αφέλειες στα ελληνοτουρκικά. Ο Τσακαλώτος απαντά με πολιτικά επιχειρήματα στον Σταϊκούρα, ο Χαρίτσης στριμώχνει τον Γεωργιάδη, ο Αραχωβίτης κατέθεσε ερώτηση για τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα λόγω κορονοϊού και η Νοτοπούλουαπάντησε χωρίς υπερβολές στον Θεοχάρη.Μέχρι και ο Πολάκης είπε στον Κικίλια ότι προσφέρεται να συνδράμει εθελοντικά στην Υγεία. Ο κ. Παπαδημούλης το έχει καταλάβει;

Ευσυνείδητοι

Πλήρως εξοπλισμένοι κυκλοφορούν πλέον οι περισσότεροι πολίτες στα σούπερ μάρκετ. Ο συμπολίτης μας, που βλέπετε στη σχετική φωτογραφία, έκανε τα ψώνια του, με μάσκα που μου θύμισε λίγο τις αντυασφυξιογόνες του στρατού, ενώ τόσο ο διπλανός του όσο και η ταμίας φορούσαν τα γάντια τους για να είναι καλυμμένοι και προστατευμένοι από τον ιό! Να που τελικά δεν είναι όλοι «χαλαροί» και αδιάφοροι.

Νεκρό δελφίνι

Ένα ακόμα νεκρό δελφίνι ξεβράστηκε στην παραλία του Λεβεντοχωρίου, δημιουργώντας υποψίες για το αν τελικά είναι σύμπτωση ή συμβαίνει τίποτε άλλο.Το άτυχο θηλαστικό από άγνωστη μέχρι τώρα αιτία εντοπίστηκε χθες από πολίτη και πλέον κείτεται στην άκρη της ακτής. Σας υπενθυμίζω ότι πριν από μερικές μέρες ένα λίγο μεγαλύτερο δελφίνι εντοπίστηκε με  αγκίστρι και σκοινί στο στόμα. Μυστήρια πράγματα με δυο δελφίνια τόσο κοντά στην ακτή μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Αιχμές για τη μεταστέγαση

Εκτός νοσοκομείου στεγάζεται πλέον το ΕΚΑΒ Πύργου. Ο συγκεκριμένος χώρος χρησιμοποιήθηκε από το νοσοκομείο στο πλαίσιο της εξέτασης ύποπτων κρουσμάτων για κορονοϊό, με συνέπεια οι διασώστες να ζητήσουν να φύγουν από εκεί για να μην είναι διαρκώς εκτεθειμένοι στον ιό. Ο πρόεδρος των Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας, Γ.Θεοδωρόπουλος, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το ότι οι διασώστες ενημερώθηκαν εκ των υστέρων για αυτήν την απόφαση, επισημαίνοντας ότι καλό είναι να υπάρχει εκ των προτέρων συνεννόηση και καλή συνεργασία. Για να είμαι ειλικρινής, προτιμώ το ΕΚΑΒ να είναι μέσα στον χώρο του νοσοκομείου διότι και έξτρα διαδρομές γλιτώνει και πιο άμεση είναι η επικοινωνία με τους γιατρούς.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος