FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 20/01/2021

Ημερομηνία: 20-01-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Παρουσιάζει τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης της δράσης «Στήριξη Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την Covid-19 στη Δυτική Ελλάδα» θα παρουσιαστούν αύριο στις 12 το μεσημέρι σε Συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκης, μαζί με τους προέδρους των τριών επιμελητηρίων, Κώστα Νικολούτσο, Πλάτωνα Μαρλαφέκα και Παναγιώτη Τσιχριτζή και τη Γενική Διευθύντρια της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου και Ιονίων Νήσων Μάγδα Πετροπούλου. Η συνέντευξη θα δοθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο Πατρών – Αθηνών 32 και Αμερικής). Η συνολική Δημόσια Δαπάνη της δράσης ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Χρηματοδοτείται από  πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και είναι ουσιαστικά η πρώτη προσπάθεια του θεσμού της Περιφέρειας να ενισχύσει τις επιχειρήσεις.

Επιτάχυνση

Την επιτάχυνση των διαδικασιών για τα «ανοιχτά κέντρα εμπορίου» (open mall) ζήτησε μιλώντας στις Βραδινές Αιχμές ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ήλιδας, Νίκος Σιαψάλης, τονίζοντας ότι με τη συγκεκριμένη δράση θα αναβαθμιστεί η αγορά και ο κόσμος, μετά και την ύφεση της πανδημίας, θα έχει καλύτερη ψυχολογία, κάτι που θα ωφελήσει την αγορά.

Καυστικός

Για κοινοβουλευτικό ευτελισμό έκανε λόγο με ανάρτησή του χθες ο Σπύρος Λαμπρινός, σχολιάζοντας το ότι οι βουλευτές χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό όταν ανακοίνωσε την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ και τον ξαναχειροκρότησαν όταν το ανακάλεσε. «Σημειολογικά όλα έχουν αξία. Τι να πει κανείς. Ευτελισμός του Κοινοβουλίου, υπεροχή Μ ητσοτάκη, Μαντρί, Μονολιθικότητα και τι να πει κανείς για εμάς που τα βλέπουμε και τα επικροτούμε», έγραψε.

Οφειλόμενη διόρθωση

Ο «δαίμων» του τυπογραφείου χτύπησε, στο θέμα παραίτησης των δυο αντιδημάρχων του δήμου Ήλιδας και αντί της φωτογραφίας του Χρήστου Νικολόπουλου, «ανέβηκε» από τα … αρχεία η εικόνα του αντιδημάρχου Οικονομικών Ευγένιου Αστερή. Οφείλουμε λοιπόν, έστω και έτσι να το διορθώσουμε.

Αυτοψία στο μουσείο

Το Μουσείο των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων που βρίσκεται υπό ανακατασκευή επισκέφθηκαν ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ, Μιχάλης Κατρίνης και ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Μητρόπουλος. Και τους δύο υποδέχθηκε ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Χάρης Σπηλιόπουλος, ο οποίος τους ενημέρωσε για το ιστορικό του έργου και τη διαχρονική προσπάθεια του δήμου να γίνει παραχώρηση από την ΕΟΕ (η οποία τελεσφόρησε το 2018, αλλά και την ένταξη του έργου ανακατασκευής του μουσείου στην ΟΧΕ Κατάκολο-Πύργος-Αρχ. Ολυμπία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής συμφώνησε στην προστιθέμενη αξία του έργου για την Ολυμπία αλλά και στην αναγκαιότητα να στηριχθεί και να αναδειχθεί, ώστε να είναι βιώσιμο.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Σας είχαμε προϊδεάσει για το νέο εκλογικό σύστημα στην αυτοδιοίκηση, κάτι που το επιβεβαίωσε και χθες ο Μητσοτάκης. Από όσο έχω μάθει, η κυβέρνηση δεν έχει ακόμα καταλήξει στο αν θα πάει σε ενισχυμένη αναλογική ή θα επιστρέψει στο πλειοψηφικό. Πιθανό είναι πάντως και το 42% ως ποσοστό που θα δίνει νίκη από τον α’ γύρο.

*Η ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου θα ξεκαθαρίσει και το τοπίο για τις εκλογές του 2023. Βασικά σημεία είναι αν θα μπουν όλες οι κοινότητες ξανά στο ενιαίο ψηφοδέλτιο κι αν η θέση του χωρικού αντιπερ/ρχη θα μείνει ως έχει ή θα επιστρέψει στο ασταύρωτο.

*Πάλι Χρήστος θα λέγεται κατά πάσα πιθανότητα ο νέος αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας.

*Τις τεχνικές υπηρεσίες δεν αποκλείεται να τις κρατήσει ο ίδιος ο Λυμπέρης, αφού φαίνεται να έχει πεισμώσει, ενώ μην ξεχνάτε ότι εκκρεμούν έργα σημαντικά που πρέπει να προχωρήσουν.

*Ακούω κάτι περίεργα για το δημοτικό συμβούλιο Πύργου, ότι δημοτικός σύμβουλος παράταξης της ελάσσονος μειοψηφίας έχει προσεγγίσει τον επικεφαλής άλλης παράταξης, επίσης της ελάσσονος, για συνεργασία. Θέλω να πιστεύω ότι η προσέγγιση ισχύει από τη μία πλευρά κι όχι δεν θα υπάρξει ανταπόκριση και συνεργασία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος