FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 2/10/2020

Ημερομηνία: 02-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ώρα ανανέωσης

Μίνι ανασχηματισμό με χαρακτηριστικό την ηλικιακή ανανέωση έχει αποφασίσει ο Γιάννης Λυμπέρης, κάτι που αναμένεται να επισημοποιηθεί πιθανότατα σήμερα. Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα οριστεί αντιδήμαρχος Οικονομικών ο Ευγένιος Αστερής και αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών ο Χρήστος Νικολόπουλος, στη θέση του Β. Ζαχαρόπουλου και του Μάκη Μπούρα αντίστοιχα. Άλλωστε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας προανήγγειλε τις αλλαγές λέγοντας ότι «ήρθε η στιγμή, μετά από ένα χρόνο, να δώσουμε την ευκαιρία σε νέους να πάρουν ευθύνες και να αποδείξουν στην πράξη την ικανότητα και το μεράκι τους να υπηρετήσουν τους δημότες μας».

Υπουργικές κόντρες

Η Κεραμέως έχει ξεφύγει και της φταίει ο Θεοδωρικάκος για τις μάσκες, ο Σταϊκούρας τα βάζει με τον Μηταράκη για τη δομή μεταναστών στη Φθιώτιδα, ο Κικίλιας «τρώγεται» με τον Κοντοζαμάνη μετά την αύξηση των αρμοδιοτήτων στον δεύτερο, ο Κουμουτσάκος με τον Χαρδαλιά για το ποιος είναι πιο Χριστιανός, ηΜενδώνη είναι αλλού για αλλού, οπότε τα excelτης βαθμολόγησης έχουν ανοίξει και σύντομα θα έχουμε αξιολόγηση. Βλέπω να ανοίγει ξανά ζήτημα ανασχηματισμού ως το τέλος του έτους.

Εισηγήτρια

Εισηγήτρια στο σχέδιο νόμου του ΥΠΕΣ για τα ζητήματα περί ιθαγένειας, αι την αναδιοργάνωση σειράς τμημάτων του δημοσίου τομέα και των ΟΤΑ, είναι η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, Διονυσία Αυγερινοπούλου. Χθες κατά την εισήγησή της αναφέρθηκε στις σημαντικότερες παραμέτρους του σχεδίου νόμου, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι οι ρυθμίσεις καθιστούν το κράτος λειτουργικότερο, τη ζωή του Έλληνα πολίτη και των διοικουμένων καλύτερη και ποιοτικότερη, καθώς τροποποιεί βασικό κώδικα του Ελληνικού Κράτους, τον Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, και επίσης στοχεύει να αναδιοργανώσει αποτελεσματικότερα τον δημόσιο τομέα. Σημερα  συνεχίζεται η συζήτηση επί των άρθρων, καθώς και η ακρόαση των φορέων.

Παρέμβαση για το πετρέλαιο

Ένα σοβαρό πρόβλημα με τον Ειδικό Φόρο Πετρελαίου επισήμανε χθες στη Βουλή ο Μιχάλης Κατρίνης, το οποίο στερεί χρήματα από τους επαγγελματίες. Τον Μάρτιο του 2019 η ΑΑΔΕ εξέδωσε απόφαση με την οποία καθιστούσε υποχρεωτική την τραπεζική πληρωμή για το πετρέλαιο κίνησης, όμως τόσο οι επαγγελματίες όσο και οι λογιστές δεν ενημερώθηκαν εγκαίρως με συνέπεια να κάνουν αγορές μετρητοίς. Τώρα οι αποδείξεις όμως δεν γίνονται δεκτές για την επιστροφή του φόρου, με συνέπεια να αντιμετωπίζουν πρόβλημα ρευστότητας. Για αυτόν τον λόγο, ο Ηλείος βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το πρόβλημα. Αν δεν λυθεί, μάλλον θα καταθέσει ερώτηση.

Εύστοχη επιλογή

Εξαιρετική επιτυχημένη αποδεικνύεται η επιλογή του δημάρχου Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλου να αναθέσει στην Ασπασία Χριστοπούλου τη διαχειριση των αδεσπότων, παρότι η ίδια προέρχεται από άλλη παράταξη. Η εικόνα της πόλης έχει αλλάξει θεαματικά. Τα αδέσποτα βρίσκουν τροφή και νερό στις ταΐστρες και τις ποτίστρες και πλέον δεν είναι επιθετικά, ενώ έχει περιοριστεί και ο αριθμός τους. Οι εθελοντές που τα φροντίζουν έχουν βοηθηθεί σημαντικά, με στειρώσεις και αποπαρασιτώσεις, αφήνοντας πίσω την άσχημη εικόνα των προηγούμενων ετών με τις αγέλες σκύλων μέσα στο κέντρο της πόλης.

kerameos-niki

Αντισυνταγματική υπουργός

Πλήρη άγνοια των άρθρων του Συντάγματος και της ελληνικής και ευρωπαϊκής νομοθεσίας έχει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Κάποιος θα πρέπει να της πει ότι αν αποφασίσεις να αποκλείσεις από την τηλεκπαίδευση κάποιον μαθητή επειδή κάνει κατάληψη, παραβιάζεις αφενός την παρ. 4 του άρθρου 16 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια, και αφετέρου τον κανονισμό προστασίας προσωπικών δεδομένων (GDPR). Διότι, για να αποκλείσεις κάποιον, πρέπει να τον φακελώσεις. Μήπως να τη μαζέψει ο πρωθυπουργός;

Άμεση ανταπόκριση

Ορατές και αντιληπτές είναι πλέον οι θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ στο κέντρο του Πύργου. Ο Δήμος Πύργου ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Σωματείου Παραπληγικών για ανανέωση του χώρου, διότι είχε ξεθωριάσει και έτσι δινόταν αφορμή για κάποιον ώστε να ισχυριστεί πως δεν αντιλήφθηκε ότι απαγορεύεται να παρκάρει.

Πυρκαγιά σε αυτοκίνητα

Για πυρκαγιά σε δύο αυτοκίνητα σταθμευμένα σε πάρκινγκ μονοκατοικίας κινητοποιήθηκαν χθες το πρωί δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Λίγο μετά τις 7π.μ. σήμανε συναγερμός για φωτιά σε δύο οχήματα στις Κολιρέικες Παράγκες έξω από τον Πύργο. Στο σημείο έφτασαν τρία οχήματα με έξι άνδρες για την κατάσβεση της φωτιάς. Τα αυτοκίνητα βρίσκονταν σε υπόστεγο μονοκατοικίας και κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο πρώτο, μάρκας AlfaRomeo που καταστράφηκε ολοσχερώς και έπειτα η φωτιά επεκτάθηκε και στο Audi που βρισκόταν δίπλα, το οποίο υπέστη μεγάλες ζημιές στο μπροστινό μέρος του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος