FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/08/2021

Ημερομηνία: 19-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Πάνω από 500 τα κρούσματα, 5 οι εισαγωγές

Ολοταχώς για νέο κορονο-ρεκόρ οδεύει η Ηλεία, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 71 νέα κρούσματα, φτάνοντας τα 517 συνολικά μέσα στον Αύγουστο! Από τις 10 Αυγούστου –με εξαίρεση τις 15 & 16 Αυγούστου-  ο νομός έχει επιστρέψει σε υψηλά νούμερα, καταγράφοντας μέσο όρο 32 κρούσματα ημερησίως. Όπως μας ανέφεραν στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν τεστ καθημερινά, η πλειονότητα των κρουσμάτων αφορούν νέους ανθρώπους, οι οποίοι λαμβάνουν οδηγίες για κατ΄οίκον περιορισμό δεκαπέντε ημερών. Το θετικό είναι ότι τα πολλά κρούσματα δεν αντιστοιχούν και σε ανάλογη αύξηση των εισαγωγών στην κλινική Covid του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, αφού μέχρι και χθες νοσηλεύονταν μόνο πέντε ασθενείς και κανένας στη ΜΕΘ-covid. Ας ελπίσουμε ότι θα μείνουμε εκεί και δεν θα συμπιεστεί άλλο η Δημόσια Υγεία της Ηλείας.

Ταχύτητα

Αρκετές είναι οι επαφές του Ανδρέα Νικολακόπουλου σε καθημερινή βάση με τα αρμόδια υπουργεία για την καταγραφή των ζημιών στις πυρόπληκτες περιοχές. Ο Ηλείος βουλευτής ενημερώνεται τόσο από το ΥΠΑΑΤ όσο και από το Υποδομών, καθώς δεν θέλει να χαθεί ούτε μέρα, για αυτό και κατέθεσε άμεσα και σχετική ερώτηση στη Βουλή.

Σχέδιο

Ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης έχει ανάγκη η Ηλεία από το 2007, όπως επισήμανε σε ανάρτησή του ο γραμματέας της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Φλεβοτόμος, τονίζοντας ότι για αυτό το λόγο ήρθε ξανά στον νομό ο Τσίπρας, για να δει από κοντά τις ζημιές στις πυρόπληκτες περιοχές και να αποκτησει ολοκληρωμένη εικόνα.

Εγρήγορση

Σημαντικό βάρος στον κορονοϊό έχει ρίξει ο Γιάννης Λέντζας το τελευταίο διάστημα, αφού τα κρούσματα είναι πάρα πολλά στον νομό καθημερινά. Ο ίδιος επικοινωνεί διαρκώς με τον ΕΟΔΥ, οργανώνει μαζικά τεστ στον δήμο για να περιορίσει τη διασπορά, ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους. Το καλό είναι ότι έχουν περιοριστεί τα σοβαρά κρούσματα.

Προσφορά από τους Πατρινούς δικηγόρους

Παραδόθηκε στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας από τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών κ. Αθ. Ζούπα η βοήθεια που συγκέντρωσαν για τους πυρόπληκτους της Ολυμπίας οι φίλοι του γειτονικού Συλλόγου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Δημ. Δημητρουλόπουλος, τον ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση και τον ενημέρωσε ότι το σύνολο της βοήθειας θα μεταφερθεί άμεσα στις σχετικές δομές που έχουν δημιουργηθεί για τον σκοπό αυτό από τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και το ίδιο θα συμβεί και με όσα άλλα αντικείμενα παραδοθούν από τους άλλους Δικηγορικους Συλλόγους που έχουν εκδηλώσει σχετικό ενδιαφέρον.

«Κέντησε» ο Κρίστο

Ένα εξαιρετικό καλλιτεχνικό δημιούργημα προσέφερε στον βρεφικό-παιδικό σταθμό dizi των Λεχαινών ο Κρίστο Χάσα. H πολύχρωμη τοιχογραφία του, με σχεδιασμό υψηλής αισθητικής, κέρδισε το κοινό του fb, αφου πλήθος πολιτών του απέδωσαν τα εύσημα.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Εύκολο κουίζ: Ποιος δήμαρχος είχε αποφασίσει να στηρίξει Ανδρουλάκη, αλλά του αλλάζει τα σχέδια η 4η υποψηφιότητα που «ψήνεται»;

*Στο 1,20 παίζεται στα στοιχηματικά γραφεία η επιστροφή του Καστρινού στην αυτοδιοίκηση. Αν κατέβει και ο Θεοδόσης υποψήφιος, νομίζω ότι οι εκλογές στον δήμο Πηνειού θα είναι οι πιο συναρπαστικές της Ηλείας.

*Στην Πταισματοδίκη Ηλείας κατέθεσαν χθες Φαρμάκης και Γιαννόπουλος στο πλαίσιο της έρευνας που διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου για το ενδεχόμενο ύπαρξης οργανωμένου σχεδίου εμπρησμού στην Ηλεία και σε όλη τη χώρα.

*Μάχη Λοβέρδου-Ανδρουλάκη διαφαίνεται στην Αμαλιάδα. Προς το παρόν ο Ανδρουλάκης υπερισχύει, αλλά ο Λοβέρδος κάνει δυναμικό μπάσιμο.

*Το πλεονέκτημα του Λοβέρδου ως τώρα είναι ότι τηλεφωνεί ο ίδιος αυτοπροσώπως σε δημάρχους, αντιδημάρχους, περ/κούς και δημοτικούς συμβούλους. Οι άλλοι δεν το κάνουν μέχρι τώρα.

*Στη ΝΔ ετοιμάζονται για εσωκομματικές και αναμένουν τη σχετική εγκύκλιο για τον τρόπο διεξαγωγής. Πολύ πιθανή πλέον η ηλεκτρονική ψήφος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος