FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 19/07/2021

Ημερομηνία: 19-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια
(Οι κατακόρυφες μπάρες αφορούν τα ημερήσια κρούσματα, η κόκκινη γραμμή τον κυλιόμενο επταήμερο μέσο όρο και η πορτοκαλή γραμμή αφορά την αθροιστική πορεία των κρουσμάτων)

O covid στην Ηλεία

Την πορεία της διασποράς του covid στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την ΠΕ Ηλείας, κατέγρεαψε ο Θοδωρής Κονδύλης και η εικόνα είναι ενδιαφέρουσα αλλα και… επικίνδυνη.

Έτσι, στο σύνολο της Περιφέρειας καταγράφεται αύξηση 105,99% του επιδημιολογικού φορτίου τις τελευταίες επτά ημέρες 10/7-16/7 με 688 επιβεβαιωμένα κρούσματα συγκριτικά με το προηγούμενο (3/7-9/7) (334). Συνολικά τα ενεργά κρούσματα το τελευταίο δεκατετραήμερο (3/7-16/7) ανέρχονται σε 1032, όταν το προηγούμενο (19/6-2/7) ήταν 164, δηλαδή αύξηση 529,27%.

Στην Ηλεία, 140 νέα κρούσματα καταγράφηκαν το τελευταίο επταήμερο, 12,50% μείωση από το προηγούμενο επταήμερο που είχαν καταγραφεί 160. Συνολικά τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα του τελευταίου 14ημέρου (3/7-16/7) ανέρχονται σε 300 έναντι 34 του προηγούμενου (19/6-2/7), αύξηση 782,35%.

Θετική απόφαση για τον Α’  ΤΟΕΒ Πύργου

Τα δικαστήρια του Πύργου επισκέφθηκε την Παρασκευή ο Περιφερειάρχης Ηλείας Νεκτάριος Φαρμάκης μαζί  με τους Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε Ηλείας κ. Γιαννόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βασιλόπουλο, όπου και κατέθεσε υπέρ του  Α΄ ΤΟΕΒ Πύργου, για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε ο Οργανισμός στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας, μετά την διακοπή ηλεκτροδότησης.

Τα ασφαλιστικά μέτρα εκδικάστηκαν  από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας με θετικό αποτέλεσμα για τον Α ΤΟΕΒ Πύργου όπου οι δύο δικηγόροι του Οργανισμού Θοδωρής Αντωνόπουλος και Βασίλης Λιμουρας πέτυχαν μια δίκαιη και σωστή δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη ΔΕΗ να σηκώσει τους διακόπτες και να δώσει ρεύμα στα αντλιοστάσια.

Ο όρος για την σύνδεση ξανά με τη ΔΕΗ ήταν  πληρώνονται οι  λογαριασμοί πού θα εκδίδονται από την ημέρα της δικαστικής απόφασης,  μέχρι την  6/10/21 και ακόμα να  πληρωθεί μέχρι τότε το ποσόν των  80.000€ έναντι τού παλιού χρέους. Ετσι οι  αγρότες  μπορούν πλέον να ποτίζουν  ποτίζουν  τις καλλιέργεις και τους αγρούς τους, αρκεί βεβαίως ο Α ΤΟΕΒ Πύργου να τηρήσει τους όρους που συφμωνήθηκαν.

Δεν έχει σκοπό να πολιτευτεί

«Όχι, δεν σκοπεύω να πολιτευτώ, αρκετά το έκανα για δεκαετίες , τόπος σε νέους ανθρώπους.»!  Ξεκάθαρη ήταν η απάντηση του Σπύρου Λαμπρινού  σε ανάρτησή του στο φβ όπου συνηθίζει να ανεβάζει τα άρθρα του,  σε πρόσφατο σχόλιο της Πρωινής όπου γράφαμε μεταξύ άλλων ότι  «Δεν ξέρουμε  αν ο Σπύρος Λαμπρινός έχει σκοπό να πολιτευτεί εκ νέου, οφείλουμε όμως να αναγνωρίσουμε  ότι είναι ακούραστος και παρεμβατικός».

Ο ίδιος λοιπόν διευκρίνισε ακόμα ότι «Παραμένω  ενεργός πολίτης  και υπερασπίζομαι κάποιες αξίες, οι οποίες ειναι διαχρονικές και οικουμενικές, αυτές που ομορφαίνουν τον κόσμο τον κάνουν δικαιότερο και οδηγούν σε μιά Ανθρώπινη  Κοινωνία Στον αγώνα προς αυτήν, υπάρχουν και αδυναμίες και λάθη.  Οπως οι αρνητές του εμβολιασμού, στηρίζονται στις παρενέργειες του εμβολίου   για να ακυρώσουν την μεγάλη  χρησιμότητα του , έτσι και στον ιδεολογικό αγώνα οι αρνητές προσπαθούν να εκμεταλλευθούν κάποιες παρενέργειες και παραποιώντας τες  ή  γενικεύοντας τες να ακυρώσουν  την αξία τους [ Μαζί με τα απόνερα να πετάξουμε και το παιδί]. Νοιώθω λοιπόν την ανάγκη να συνεχίσω να είμαι ενεργός και να τις υπερασπίζομαι».

Τίτλοι τέλους για την Πειραιώς Γαστούνης

Τίτλοι τέλους και στην πράξη, για την Τράπεζα Πειραιώς στην Γαστούνη! Παρά τις διαμαρτυρίες πολιτών και φορέων, η τράπεζα εννοείται ότι δεν «συγκινήθηκε» και δεν άλλαξε το πρόγραμμα των λουκέτων που έχει δρομολογήσει, όχι μόνο στην Ηλεία αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Η φωτογραφία αποκαθήλωσης της πινακίδας από το κτίριο που ως τώρα στεγαζόταν η Πειραιώς στην Γαστούνη, αδιάψευστος μάρτυρας! Τίτλοι τέλους για ένα τραπεζικό κατάστημα που εξυπηρετούσε τον τοπικό πληθυσμό πάνω από 60 χρόνια – παλιότερα ως ΑΤΕ και μεταγενέστερα ως Πειραιώς- και η ταλαιπωρια αρχιζει!!

Φωτογραφία Μαίρη Καμπά

Οι κατσαρίδες κάνουν πάρτι!

Το κακό με την επέλαση των κατσαρίδων στον Πύργο που ξεβράζονται από τους υπονόμους έχει παραγίνει! Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων της πόλης συνεχίζονται , οι δημότες τρέχουν στις εταιρίες απολύμανσης αλλά αν δεν κάνει ο δήμος γενική απολύμανση στις αποχετεύσεις δεν νομίζω ότι θα εξαφανιστούν!  Μήπως ακούει κανένας αρμόδιος από τον δήμο Πύργου; Περιμένουμε τις ενέργειές σας


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος