FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/11/2020

Ημερομηνία: 17-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Εισήχθη ο πρώτος στην κλινική

Με το που άνοιξε η κλινική covid-19 στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου, έγινε χθες και η εισαγωγή του πρώτου ασθενούς, ηλικίας περίπου 75 ετών. Συνολικά έχουμε 18 κλίνες, ας ελπίσουμε ότι δεν θα γεμίσουν και ότι δεν θα φτάσουμε στο σημείο να κάνουμε επιλογή ασθενών. Το πρόβλημα είναι ότι η υπερδραστήριος ΥΠΕάρχης Γιάννης Καρβέλης δεν φρόντισε για την έγκαιρη στελέχωση του νοσοκομείου με ειδικότητες αιχμής και προτίμησε την τελευταία στιγμή να κάνει μια «σκούπα» στο ιατρικό προσωπικό και να τους μαζέψει όλους στον Πύργο, χωρίς να κοιτάξει την ειδικότητα. Σου λέει, γιατροί είναι ξέρουν. Έτσι, προκοπή δεν κάνουμε. Ευτυχώς παραμένει σχετικά ήπια η διασπορά στην Ηλεία. Χθες ανακοινώθηκαν 6 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα τρία αφορούν αδέλφια-μαθητές του 6ου Δημοτικού Σχολείου. Ας ελπίσουμε ότι στα Πετράλωνα θα είναι εξίσου χαμηλή η διασπορά.

Πρωινές Αιχμές

*Όλο το «χαρτί» της αντιπολίτευσης μαζεύει σταδιακά ο Καννής στον δήμο Πύργου. Στις άλλες παρατάξεις, είτε δεν υπάρχει από όλους η ίδια διάθεση είτε επιλέγουν ηπιότερο στιλ αντιπολίτευσης,. Λέτε να έχουμε μελλοντικά καμιά συνεργασία;

*Έντονοι οι διάλογοι μεταξύ των κυνηγών της Ηλείας στο facebook, με πολλές μομφές εκατέρωθεν. Δεν βλέπω να επικρατεί ηρεμία.

*Προσωρινή, λέει, η μετακίνηση γιατρών και νοσηλευτών από την Αμαλιάδα στον Πύργο. Ουδέν μονιμότερον του προσωρινού, λέει ο λαός.

*Ζυγώνει η ώρα και για την υπογραφή της παράκαμψης Λαστεΐκων. Να περάσει ο κορονοϊός θέλουμε μπας και αρχίσουν την άνοιξη τα έργα και πάρει μπρος η οικονομία.

*κ.Αρχηγέ της Πυροσβεστικής, έρχονται βροχές. Πότε θα επιστρέψει η πλατφόρμα στην ΠΥ Πύργου; Παρακαλώ να σεβαστείτε τα χρήματα των δωρητών της Ηλείας.

Δυσαρέσκεια

Έντονα ενοχλημένος είναι από την απόφαση της Πειραιώς για λουκέτο στο κατάστημα της Αρχ. Ολυμπίας ο δήμαρχος Γ.Γεωργιόπουλος, καθώς θεωρεί  ότι τελείως λανθασμένο το τάιμινγκ, εν μέσω πανδημίας και Lokckdown, και ενώ ο ίδιος προσπαθεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Γερμανικό μοντέλο

Την υιοθέτηση της απόφασης του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου πρότεινε ως λύση για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου ο ιδρυτής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου (προτιμώ αυτή την ιδιότητα από άλλες) Χρ. Αθανάσουλας. Όπως ανέφερε, θα μπορούσαν οι πολιτικοί αρχηγοί, στο πλαίσιο κοινοβουλευτικού διαλόγου, να βάλουν στο τραπέζι την απόφαση του Γερμανικού Συνταγματικού Δικαστηρίου από τον Απρίλιο του 2020 που ορίζει αριθμό διαδηλωτών και μέτρα προστασίας που πρέπει να τηρήσουν.

Αντέκρουσε

Αμφιβολίες εξέφρασε ο οδοντίατρος και πρώην διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, σχετικά με τον ισχυρισμό των δημάρχων Πύργου και Ήλιδας για την αύξηση των non covid θανάτων κατά 30%. Παραθέτοντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, ανέφερε ότι μέχρι την 30ή βδομάδα του 2020, περίπου δηλαδή μέχρι τέλους Ιουλίου, ο συνολικός αριθμός θανάτων είναι μειωμένος κατά 1,01% και ότι θα ήταν πρόωρο και παρακινδυνευμένο να εκτιμηθεί αυτή τη στιγμή το εύρος της μελλοντικής υπερβάλλουσας θνησιμότητας από άλλες αιτίες, το “κόστος” της καθυστερημένης φροντίδας ιδιαίτερα σε χρόνια πάσχοντες και οι επιπτώσεις του μετά COVID συνδρόμου.

«Πυρά» για την απαγόρευση

Αντισυνταγματική και αντιδημοκρατική χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης για καθολική απαγόρευση της συνάθροισης ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ και αναπλ. τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, Διονύσης Καλαματιανός, επικαλούμενος το άρθρο 11 του Συντάγματος και  τις επισημάνσεις της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων και καθηγητών Νομικής κ.ά. Ο κ. Καλαματιανός επισήμανε πως η κυβέρνηση με αυταρχικές αποφάσεις κλιμακώνει την ένταση και δυναμιτίζει τον δημόσιο διάλογο και ξεκαθάρισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τηρεί πιστά τα μέτρα υγειονομικής προστασίας που προτείνουν οι επιστήμονες και, όπως εξαρχής έχει δηλώσει, θα τιμήσει τους αγωνιστές του Πολυτεχνείου καταθέτοντας στεφάνι με ολιγομελή αντιπροσωπεία του.

Αντισεισμική προστασία

Ερώτηση για την αντισεισμική προστασία των σχολείων της Ηλείας κατέθεσε η βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, με αφορμή το τραγικό συμβάν μετά τον σεισμό στη Σάμο. Η κα Αυγερινοπούλου επισήμανε ότι στην Ηλεία τα σχολικά κτίρια στην πλειονότητά τους έχουν κατασκευαστεί πριν από το 1985, όταν και πρωτοεφαρμόστηκε ο αντισεισμικός κανονισμός, και ζήτησε να γίνουν έλεγχοι και να δρομολογηθεί η επαρκής αντισεισμική τους θωράκιση.

«Βράζει» και απορεί

«Βράζει» με την απόφαση που έλαβαν οι εκπρόσωποι των δήμων Ήλιδας και Ανδραβίδας-Κυλλήνης στο ΔΣ του Συνδέσμου Ύδρευσης ο Ανδρέας Μαρίνος, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για ενέργεια πρωτοφανή και τουλάχιστον αντιδεοντολογική. Η απορία που εξέφρασε χθες προς του συνεργάτες του ο δήμαρχος Πηνειού, ήταν για ποιο λόγο το σχετικό έγγραφο της απόφασης αναρτήθηκε στη σελίδα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης στη «Διαύγεια». Για να μην το βρει κάποιος εύκολα;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος