FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 17/03/2020

Ημερομηνία: 17-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Αποτέλεσμα εικόνας για μπορισ τζονσον

Ανο(η)σία Αγέλης

Σήμερα θα πάμε ως τη Μεγάλη Βρετανία, διότι εκεί αποφάσισαν να με τατρέψουν τους πολίτες σε πειραματόζωα. Το… πρωτοποριακό σχέδιο που εμπνεύστηκε το επιτελείο του Μπόρις Τζόνσον βασίζεται στη λεγόμενη «ανόσια αγέλης» herd immunity). Η ιδέα έχει ως εξής: αφού η μετάδοση του ιού γίνεται μέσα στην κοινότητα, δεν έχουν νόημα μέτρα καραντίνας. Οπότε θα αφήσουμε να νοσήσει το 60%-80% πληθυσμού με κορύφωση σε τρεις μήνες (αν τύχει και πεθάνει κάποιος, τι να κάνουμε…), ως τότε θα έχει αναπτυχθεί μαζική ανοσία και θα περιοριστούν οι εισαγωγές σε ΜΕΘ. Όπως έιπε και σε συνέντευξη ο Μπόρις, «πολλές περισσότερες οικογένειες θα χάσουν τους αγαπημένους τους πριν την ώρα τους».

Ηχηρό «καμπανάκι»

Τον κώδωνα του κινδύνου χτυπά ο πρόεδρος των Εργαζομένων του ΓΝ Πύργου,  Γ. Φωτόπουλος, αφού ο κορονοϊός είναι σε πλήρη εξέλιξη και το προσωπικό ήδη έχει εμφανίσει τα πρώτα σημάδια κόπωσης και εξάντλησης. Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, θα έχουμε πρόβλημα, που θα επηρεάσει και τους εργαζόμενους και τους ασθενείς. Για αυτό είναι αναγκαία η άμεση προσληψη νοσηλευτών και άλλων απαραίτητων ειδικοτήτων, για να μην τρέχουμε αργότερα. Ελπίζω να εισακουστούν αυτά που λέει και να μην  αργήσουν κι άλλο οι διαδικασίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για γωγοσ χαραλαμποσ

Tελικά ποιος έφταιγε…

Επειδή ακόμα διίστανται οι απόψεις για το ποιος φταίει για την ολιγωρία σχετικά με τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στην Ηλεία, θα σας γράψω μόνο τούτο: από την ώρα που οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Ρίου και των νοσοκομείων της Ηλείας ρίχτηκαν στη μάχη κατά του κορονοϊού, έγιναν πάμπολλοι έλεγχοι και σχετικά καλή ιχνηλάτηση, με αποτέλεσμα να γίνουν άμεσα τεστ σε πλήθος πολιτών που σχετίζονταν με τους εκδρομείς στο Ισραήλ. Όπως δήλωσε χθες ο καθηγητής του Παν/μίου Πατρών, κ. Γώγος, «Πάνω από 450 δείγματα είναι αρνητικά», μετά τη “βόμβα” του λεωφορείου δράσαμε όλοι υπεύθυνα, με αποτέλεσμα η κατάσταση στην περιοχή να είναι προς το παρόν ελεγχόμενη», είπε. Αν ο ΕΟΔΥ ήταν πιο υποψιασμένος, θα ήμασταν καλύτερα.

e-ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Όλα τα μέσα που προσφέρει η τεχνολογία θα αξιοποιήσει εφεξής το δασαρχείο Πύργου, για να εξυπηρετήσει τους πολίτες, αφού λόγω κορονοϊού οι πολίτες θα προσέρχονται μόνο μέσω ραντεβού ύστερα από συνεννόηση. Ο δασάρχης Παν. Λάττας υπογράμμισε ότι όλες οι εργασίες, και οι εξωτερικές, θα συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό και δεν θα επηρεαστεί η λειτουργία του δασαρχειου. Από ό,τι έμαθα ετοιμάζεται να ξαναστήσει το λεηλατημένο κιόσκι του Κατακόλου. Ο επιμένων νικά, λένε, ελπίζω να του βγει παρότι δεν είμαι αισιόδοξος.

Πόλεμος για τον δρόμο

Τελικά, πριν προλάβει να στεγνώσει το μελάνι στο χθεσινό φύλλο της Πρωινής, ο υπουργός Υποδομών μάς έλυσε την απορία σχετικά με την ακύρωση των εργολαβιών. Τόσο καιρό περίμενε απαντήσεις από την ιταλική εταιρεία που είναι ανάδοχος στο 6ο και στο 8ο τμήμα. Μάλιστα, η τελευταία πρόσκληση ήταν στις 17 Φεβρουαρίου του 2020. Προφανώς, αφού είδε αυτά που ήθελε να δεί, πάτησε τη «σκανδάλη» και κήρυξε έκπτωτο τον εργολάβο. Η προσφυγή πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τον Εμφιετζόγλου, ο οποίος έκανε βαριές καταγγελίες στην Κομισιόν. Μένει να δούμε την εξέλιξη αυτής της αδυσώπητης κόντρας, διότι βλέπω να παγώνει το έργο.

Δυστυχώς δεν θα μάθουμε σήμερα τι καινούριο έχουμε σχετικά με την Πατρών-Πύργου, αφού η Βουλή ανέβαλε όλες σχεδόν τις συνεδριάσεις των επιτροπών για λόγους προστασίας από τον κορονοϊό, οπότε δε θα γίνει ούτε η συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής & Εμπορίου. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γινόμασταν σοφότεροι, αλλά τουλάχιστον θα μαθαίναμε από τον υπουργό τις επόμενες κινήσεις του, μετά και τη χθεσινή απόφαση. Τώρα… υπομονή. Ούτως ή άλλως, ο κορονοϊός τα έχει παγώσει όλα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα κάθονται

Μένει στο σπίτι!

Οικογενειακή φωτογραφία από το σπίτι του ανάρτησε στο Facebookο Διον. Καλαματιανός, προχθές το απόγευμα, προτρέποντας τους συμπολίτες του να πράξουν το ίδιο. Ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ εξήρε επίσης τον αγώνα που δίνουν γιατροί και νοσηλευτές λέγοντας ότι «υποκλινόμαστε και δηλώνουμε την απεριόριστη ευγνωμοσύνη και συμπαράστασή μας στο ιατρικό -νοσηλευτικό προσωπικό και συνολικά στα στελέχη της Δημόσιας Υγείας που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή» και πρόσθεσε ότι πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι. «Αυτή τη στιγμή η Χώρα μας και ο πλανήτης όλος δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού. Με νηφαλιότητα, ψυχραιμία αλλά και υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε.. Εάν γνωρίζουμε ανθρώπους ανήμπορους, ανθρώπους που μένουν μόνοι τους, ας τους κάνουμε ένα τηλεφώνημα να δηλώσουμε το ενδιαφέρον μας», έγραψε.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάθεται και εσωτερικός χώρος

Θυμήθηκε τις καταβολές του

Δεύτερη μέρα σχόλιο με Κατρίνη και μπορεί η στήλη να πέσει θύμα παρεξήγησης από τους αναγνώστες. Σήμερα όμως δεν θα του χαριστούμε. Ο βουλευτής Ηλείας του ΚΙΝΑΛ ανάρτησε φωτογραφία στο Facebook, όπου διαβάζει το νέο βιβλίο του Γ. Βούλγαρη «Μια χώρα παραδόξως νεωτερική», το οποίο αγόρασε στη φθινοπωρινή εκδήλωση στο Κορακοχώρι, οπου το παρουσίασαν ο Σημίτης, ο Βενιζέλος και ο Αλιβιζάτος. Μάλλον ήθελε να θυμηθεί τις εκσυγχρονιστικές του καταβολές,  διότι τώρα τελευταία τα αθηναϊκα έντυπα του καταλογίζουν έντονο «φιλοσυριζαϊσμό»

Αναβολή ορκωμοσίας

Την ορκωμοσία του Παν/μίου Πατρών στον Πύργο την περίμεναν πώς και πώς εκατοντάδες απόφοιτοι του πρώην ΤΕΙ Πύργου, αλλά ο κορονοϊός ανέτρεψε τα σχέδιά τους. Το Πανεπιστήμιο Πατρών γνωστοποίησε με επίσημη ανακοίνωση ότι ματαιώνει όλες τις προγραμματισμένες ορκωμοσίας, ευθυγραμμιζόμενο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας. Σημειώνεται πάντως ότι τα πτυχία θα παραλαμβάνονται από τις γραμματείες των τμημάτων με φυσική παρουσία των πτυχιούχων. Σύντομα θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα παραλαβής.  Θα αρχίσω να πιστεύω ότι τελικά πάνω από το ΤΕΙ Πύργου έπεσε κατάρα, ειδικά στο άλλοτε στολίδι μας, το τμήμα ΠΛΗ  & ΜΜΕ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος