FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/09/2021

Ημερομηνία: 16-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Προς άρση το μίνι lockdown

«Πορτοκαλί» είναι η πλέον η Ηλεία στον χάρτη covid της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς κατέβηκε στο επίπεδο 3 λόγω της μείωσης των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα. O δείκτης θετικότητας έπεσε στο 2,72%, ενώ χθες ανακοινώθηκαν 19 θετικά κρούσματα στον νομό. Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, ο αριθμός των νοσηλευόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου χθες το μεσημέρι ήταν μονοψήφιος (οκτώ). Αυτό σημαίνει ότι από την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να αρθεί το μίνι lockdown και να χαλαρώσουν τα μέτρα, ωστόσο θα πρέπει να περιμένουμε την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης που θα προβλέπει επακριβώς τι θα ισχύει από αύριο το πρωί.

Αναφορά

Αναφορά με το υπόμνημα των ελαιοτριβείων της πυρόπληκτης Ηλείας κατέθεσε ο Διονύσης Καλαματιανός, ζητώντας την ενίσχυσή τους. Όπως ανέφερε σε συζητήσεις του προ ημερών στον Πύργο, ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως πρέπει να διευρυνθεί η λίστα με αυτούς που χαρακτηρίζονται πυρόπληκτοι, καθώς πάρα πολλές επιχειρήσεις όπως τα ελαιοτριβεία, θα υποστούν οικονομική συρρίκνωση εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Σχολεία

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για τη διαμόρφωση του παιδικού σταθμού στη Νέα Φιγαλεία, καθώς το πρακτικό του διαγωνισμού εγκρίθηκε. Σύντομα ξεκινά και η επισκευή στο δημοτικό σχολείο της περιοχής. Επιδίωξη της αρμόδιας αντιδημάρχου Δήμητρας Σκαλτσά είναι να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα και να κυλήσει ομάλα η νέα σχολική χρονιά.

Αμετακίνητος

Η πρώτη απόφαση που υπεγράφη χθες, ήταν η ανανέωση της θητείας του Γιάννη Αργυρόπουλου στη θέση του αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, ο οποίος διατηρεί και την ιδιότητα του αναπλ. δημάρχου όποτε απουσιάζει ή κωλύεται ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει αξιολογηθεί εδώ και καιρό θετικά από τον δήμαρχο, για αυτό και παρέμεινε αμετακίνητος.

Η ισχύς εν τη ενώσει

Οι Αντιπεριφερειάρχες ,  Πολιτισμού και Τουρισμού, Νικ. Κοροβέσης και Υποδομών και Έργων  κ. Αθ. Μαυρομάτης επισκέφθηκαν τον συντοπίτη τους και  νέο υφυπουργό Εξωτερικών κ. Ανδ. Κατσανιώτη.

Η επίσκεψη δεν είχε σκοπό την γνωριμία και την ενημέρωση , καθώς ο κ. Κατσανιώτης είναι πάντα ενήμερος και δίπλα στους πολίτες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Η συζήτηση που είχαν στο γραφείο του υφυπουργού ήταν εποικοδομητική για όλα τα θέματα που αφορούν την περιφέρειά  μας.

«Με έναν ακόμα ισχυρό σύμμαχο πορεύεται η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Νικ. Κοροβέσης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι για την στήριξη των δίκαιων αιτημάτων  προς την κυβέρνηση»

Nέος πρόεδρος στο ΕΒΕΑ

Νέος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών εξελέγη ο Γιάννης Μπρατάκος, ύστερα από την εκλογική διαδικασία, που ολοκληρώθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΑ.Ο κ. Μπρατάκος αποτελεί μέλος του Δ.Σ. από το 2006, ενώ από τον Δεκέμβριο του 2017 διατελεί αντιπρόεδρος, αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων, νέων τεχνολογιών και καινοτομίας.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Οι χθεσινές πληροφορίες σχετικά με τον ανασχηματισμό στον δήμο Πύργου συγκλίνουν στο ότι αν έχουμε αλλαγές, θα είναι το πολύ δύο, εκ των οποίων  η μία εσωτερική, «τράμπα» δηλαδή. Επειδή όμως όλα είναι ρευστά, οι προβλέψεις είναι παρακινδυνευμένες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι την Πολιτική Προστασία θα την κρατήσει ο ίδιος ο δήμαρχος.

*Την κατάλληλη ημερομηνία αναζητά ο Σκυλακάκης για να κατέβει μαζί με τον Τριαντόπουλο και συνεργάτες του στην Ηλεία. Το παλεύουν πριν «φύγει» ο Σεπτέμβιος.

*Η προοπτική των εκλογών μέσα στο 2022 αναθέρμανε τις συζητήσεις για τα ψηφοδέλτια στην Ηλεία. Μόνο το ΚΙΝΑΛ θα πάει λίγο πίσω λόγω εκλογής νέου αρχηγού.

*Στη ΝΔ θα παίξουν ρόλο και οι συσχετισμοί μετά τις εκλογές στη ΝΟΔΕ, όμως τα κουκιά είναι μετρημένα. Δεν αποκλείεται να έχουμε πάντως μια αλλαγή στις γυναίκες αυτή τη φορά.

*Στον ΣΥΡΙΖΑ θα επιταχύνουν τη διεξαγωγή συνεδρίου και κατά τα Χριστούγεννα θα γίνουν οι συζητήσεις με «παλιούς» για το αν θέλουν να αποχωρήσουν ή αν θα συνεχίσουν.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος