FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/11/2020

Ημερομηνία: 16-11-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Σύμπλευση και αποκαλύψεις

Μόνο ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι αυτή τη φορά το νοσοκομείο Αμαλιάδας δεν πυροδότησε νέο γύρο έντασης μεταξύ Αντωνακόπουλου και Λυμπέρη. Αμφότεροι κινήθηκαν σε συναινετικό πλαίσιο και με κοινό βηματισμό για να υπάρχει Δημόσια Υγεία στην Ηλεία, την επομένη της πανδημίας. Ενδιαφέρουσες ήταν πάντως οι αποκαλύψεις τους κατά τη διάρκεια της χθεσινής διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου. Ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι παραιτήθηκε από τον διορισμό του ως καρδιολόγου στη ΝΜ Αμαλιάδας, για να μη στερήσει θέση γιατρού δεδομένου ότι πλέον είναι δήμαρχος. Ο δήμαρχος Ήλιδας αποκάλυψε ότι έφτασε στο σημείο να αναζητά και να παρακαλά ο ίδιος γνωστούς του γιατρούς να κάνουν αίτηση σε προκηρύξεις μόνιμων, αλλά ήταν απαισιόδοξος για την κατάληξη.

Πρωινές Αιχμές

*Ο Καρβέλης νομίζει ότι με δημόσιες σχέσεις και διανεμόμενες δηλώσεις θα καλύψει όσα (δεν) έχει κάνει για την ουσιαστική ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας.

*Διακριτικά εκτός γραμμής ο Καστρινός. Σου λέει «στην Ηλεία παίρνουμε σταυρό, μην τα βλέπουμε όλα καλά στην κυβέρνηση». Βέβαια, υποθέτω ότι έχει την ίδια άποψη και για το ενδεχόμενο μετακίνησης γιατρών από τα ΚΥ Γαστούνης και Βάρδας προς τα νοσοκομεία.

*Οι αντιδήμαρχοι Γ. Δάγκαρης και Μίλτος Γεωργακόπουλος ορίστηκαν μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  του Δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου του 2021. Στην Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ορίστηκαν για το ίδιο χρονικό διάστημα οι αντιδήμαρχοι Κων/να Στρουμπάκου και Βασίλης Δημητρακόπουλος.

*Ανοίγει αύριο εκτός απροόπτου η κλινικήcovid-19 στο ΓΝ Πύργου. Αχρείαστη να είναι βέβαια, αφού μέχρι τώρα είμαστε τυχεροί, διότι όλα σχεδόν τα κρούσματα είναι ήπια και έχουν τεθεί σε κατ΄οίκον περιορισμό. Χτες μείναμε στα τέσσερα.

*Ορισμένοι ιερείς που κυκλοφορούν αμέριμνοι χωρίς μάσκα, δεν παραδειγματίζονται από τον Μητροπολίτη Ηλείας, κ.Γερμανό, που τη φορά αδιαλείπτως;

Το επαναφέρει

Την ολοκλήρωση του δρόμου Λιναριά-Λούβρο επαναφέρει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, με επιστολή του στον υπουργό Υποδομών, τονίζοντας πρόκειται για ένα έργο ολοκληρωμένο σχεδόν κατά 80%, που έχει βαλτώσει ανεξήγητα χωρίς κανένας να ξέρει τον ακριβή λόγο. «Το Επιμελητήριο Ηλείας είναι υποχρεωμένο να επαναφέρει το θέμα της οδού Λινάρια Λούβρο, τμήματος της εθνικής οδού Πύργου Ολυμπίας-Βυτίνας, το οποίο παραμένει ημιτελές εδώ και δεκαετίες. Είναι λυπηρό να παρατηρεί κάποιος ένα τεχνικό έργο ολοκληρωμένο σε ποσοστό 80% να μην παραδίδεται στην κυκλοφορία για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Σας παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας για το συγκεκριμένο δρόμο μήκους 4χλμ προκειμένου να αρθεί η θλιβερή εικόνα ανικανότητάς και αδιαφορίας. Ηλεία προσβλέπει στην παρέμβασή σας για την άρση της ακατανόητης εμπλοκής», επισημαίνει.

Τελευταίο χαρτί

Τελευταίο χαρτί παίζει ο διοικητής του ΓΝ Ηλείας, Χρ. Χριστόπουλος, με την πρόταση να χαρακτηριστεί άγονη η Ηλεία, αφού μόνο έτσι θα πειστούν γιατροί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για να καλύψουν μόνιμες θέσεις. Δεν είμαι σίγουρος ότι το υπουργείο Υγείας θα το αποδεχθεί, αλλά εδώ που φτάσαμε, δεν μας μένει κάτι άλλο. Ειδάλλως, θα ποντάρουμε στην τύχη και θα προσευχόμαστε να μη χτυπήσει κάποιον σοβαρά ο ιός.

Κριτική στην αυτοδιοίκηση

Κριτική στην παρουσία της αυτοδιοίκησης κατά την πανδημία άσκησε ο μηχανικός Τζίμης Οικονομίδης, αναφέροντας ότι στη συντριπτική της πλειοψηφία ήταν απούσα στη μάχη για την πανδημία.«Δεν χρησιμοποίησε ούτε ένα από τα εργαλεία που έχει, για την Ενημέρωση, την Πρόληψη, τον Έλεγχο των μέτρων, τη Δημιουργία ασφαλέστερων συνθηκών καθημερινότητας της πόλης, την εξασφάλιση λειτουργίας δομών.Απεμπόλησε το ρόλο της, απέφυγε να εντάξει στη λογική της στοιχεία εκσυγχρονισμού της, παρέμεινε πεισματικά προσκολλημένη στα στερεότυπα της μικροπολιτικής εξυπηρέτησης», έγραψε και πρόσθεσε ότι ακούσια συνυπευθυνος είναι και ο ΥΠΕΣ, Τ. Θεοδωρικάκος.

Συναγερμός και ιχνηλάτηση

Ιχνηλάτηση στα Πετράλωνα Φιγαλείας ξεκινά από σήμερα, καθώς ετεροδημότης που κυκλοφόρησε στο χωριό, τις προηγούμενες ημέρες, διαγνώστηκε θετικός όταν επέστρεψε στην Αθήνα. Ο δήμαρχος Κώστας Αλεξανδρόπουλος ενημέρωσε το ΚΥ Ζαχάρως και τον ΕΟΔΥ και σήμερα αναμένεται να γίνουν 40 τεστ σε πρόσωπα που είχαν έρθει σε επαφή μαζί τους. Το ευχάριστο νέο από τη Ζαχάρω είναι ότι τα τεστ σε όλο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας βγήκαν αρνητικά, ενώ η εργαζόμενη που είχε αρχικά διαγνωστεί θετική, παραμένει σε καραντίνα καθότι ανήκει σε κοινωνικά ευάλωτη ομάδα.

Έρχονται βροχές

Καιρικές μεταβολές προβλέπει ο προγνώστης καιρού, Θοδωρής Κονδύλης, για αυτή την εβδομάδα. Όπως αναφέρει, ατμοσφαιρικές διαταραχές από την βορειοδυτική Ευρώπη θα εισέρχονται στην κεντρική Μεσόγειο φέρνοντας τις πολυπόθητες βροχές στην περιοχή μας, η οποία πλήττεται από την πολύμηνη φετινή ανομβρία. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, βαθμιαία αλλαγή καιρού αναμένεται αύριο, με αρχικά λίγα και τοπικά κατά βάση φαινόμενα, τα οποία την Τετάρτη και την Πέμπτη φαίνεται να εντείνονται και να γενικεύονται. Νέα κακοκαιρία διαφαίνεται το Σαββατοκύριακο, με τη θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Το σίγουρο είναι ότι σταματά πλέον η παρατεταμένη καλοκαιρία και μπαίνουμε σε περίοδο αξιόλογων βροχοπτώσεων όπως επιτάσσει, άλλωστε, η εποχή, με αλλεπάλληλες ατμοσφαιρικές διαταραχές.

Ετοιμάζονται οι Νέοι

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της επίσημης λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πηνειού, που θα είναι το 1ο στη Νότια Ελλάδα και το 7ο πανελλαδικά. Νέοι άνθρωποι της περιοχής ενημερώνονται, συζητούν, συμμετέχουν, μαθαίνουν προκειμένου να στηρίξουν το σημαντικό αυτό εγχείρημα. Δίπλα τους πάντα ο Δήμαρχος Πηνειού, κ. Ανδρέας Μαρίνος, που είχε και τη σχετική πρωτοβουλία, η Αντιδήμαρχος Παιδείας, κ. Σοφία Μαρινοπούλου και ο φιλόλογος κ. Ειρηναίος Σταματόπουλος, οι οποίοι έχουν αναλάβει και την οργάνωση του Τοπικού Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δήμου Πηνειού-ΔΗ.ΣΥ.Ν. Πριν από μερικές μέρες νέοι του Δήμου Πηνειού, άκουσαν την εμπειρία αλλά και έμαθαν, μέσα από διαδικτυακή συνάντηση, για τη δράση Δημοτικών Τοπικών Συμβουλίων Νέων που ήδη λειτουργούν στη χώρα μας, όπως το ΔΗ.ΣΥΝ. του Δήμου Βόλβης, του Δήμου Θεσσαλονίκης, του Δήμου Λαρισαίων, του Δήμου Λαγκαδά και του Δήμου Παγγαίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος