FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 16/06/2021

Ημερομηνία: 16-06-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Πράσινο» για το Γεράκι Αμαλιάδας

Ἀμεσα ανταποκρίθηκε στο αίτημα των τοπικών αρχών ο Ηλείος γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου, και υπέγραψε την απόφαση κήρυξης της ΤΚ Γερακιού του δήμου Ήλιδας σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, προκειμένου να δρομολογηθούν έργα και εργασίες που αποβλέπουν στην ασφάλεια των πολιτών, των υποδομών, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος, λόγω επαπειλούμενου κινδύνου από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων. Για την υλοποίηση των έργων προβλέπονται διαδικασίες αντίστοιχες με εκείνες που ισχύουν όταν κηρύσσεται μια περιοχή σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Απορία

Με την απορία έμεινε ο δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, μετά την απόρριψη του αιτήματός του για καντίνα τροχήλατη στην παραλία του Καϊάφα, λόγω της Καζάρμας. Ο κ. Αλεξανδρόπουλος ευελπιστούσε ότι θα γινόταν δεκτό το αίτημά του, αφού τον Καϊάφα επισκέπτονται αρκετοί για μπάνιο, ενώ είχαν εκφράσει ενδιαφέρον και ορισμένοι επαγγελματίες για τη δημοπρασία. Φευ!

Αποχή

Προς αποχή από τους πλειστηριασμούς κύριας κατοικίας ευάλωτων νοικοκυριών οδηγείται ο δικηγορικός σύλλογος Ηλείας, όπως και όλοι οι σύλλογοι πανελλαδικά, μετά την προχθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων, στην οποία συμμετείχε ο Δημ. Δημητρουλόπουλος. Αύριο αναμένεται να συνεδριάσει και το ΔΣ του Συλλόγου για τη λήψη της σχετικής απόφασης.

Δικαιώματα

Κριτική στην Τουρκία για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη λειτουργία της δικαιοσύνης άσκησε η ηλειακής καταγωγής πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Δικαστικών Λειτουργών για τη Δημοκρατία & τις Ελευθερίες, Διονυσία Μπιτζούνη. Όπως ανέφερε με αφορμή την καθιέρωση της 14ης Ιουνίου, ως εναρκτήριας Διεθνούς Ημέρας Δίκαιης Δίκης (IFTD), η χώρα εστίασης φέτος είναι η Τουρκία, μια χώρα δηλαδή που υπέφερε και υποφέρει για πολλά χρόνια, από συστηματικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σοβαρή έλλειψη δίκαιων διαδικαστικών κανόνων.

Με το βαμβάκι

Μεστή και πολιτικά αιχμηρή η χθεσινή τοποθέτηση του Διονύση Καλαματιανού στη Βουλή για το εργασιακό. Ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αποδόμησε σημείο προς σημείο τις σημαντικότερες διατάξεις με το γνωστό  «σφάζω με το βαμβάκι» ύφος του, κάνοντας και συνοπτική αναδρομή από το 2019 μέχρι σήμερα στις σοβαρές αλλαγές που έχει κάνει η κυβέρνηση στο εργασιακό. Επικαλούμενος απλά  παραδείγματα από τους χώρους εργασίας, αποκάλυψε με σαφήνεια το ιδεολογικό στίγμα του νέου νόμου, προκαλώντας τους συναδέλφους του από τη Νέα Δημοκρατία –και από τον ίδιο τον υπουργό- να του απαντήσουν σε όσα ανέφερε. Είναι συνολικά 11 λεπτά, αξίζει να την ακούσετε, ασχέτως αν συμφωνείτε ή διαφωνείτε πολιτικά.

Αλλαγές στους πρωτοδίκες της Ηλείας

Αρκετές αλλαγές προέκυψαν στις μεταθέσεις και τις τοποθετήσεις δικαστών πρώτου και δεύτερου βαθμού και στην Ηλεία, μετά τη συνεδρίαση του Ανώτατου ΔικαστικούΣυμβουλίου, οι περισσότερες στο Πρωτοδικείο Αμαλιάδας. Μετακινήθηκαν η Παρασκευή-Ειρήνη Δασούκη (Καλάβρυτα), η Γεωργία Βίτσα (Αίγιο), η Αλεξάνδρα Ψάρρη (Πάτρα) και η Ευμορφία Τσότσου (Κόρινθος). Στην Αμαλιάδα τοποθετήθηκαν η Αναστασία Πέλκα και η Βικτωρία Παπαναστασίου (αμφότερες υπηρετούσαν στη Μυτιλήνη), η Ειρήνη Σιγούρου (από Πάτρα) και νεοπροαχθείς πρωτοδίκης Χρήστος Φαρσαλιώτης. Από το Πρωτοδικείο Ηλείας μετατέθηκαν ο Μιχάλης Πηλιχός για την Πάτρα και η Μαρίνα Κάβουρα για τη Χαλκίδα και στη θέση τους ορίστηκαν η νεοπραχθείσα Αικατερίνη-Μαρία Μπελδέκου και ο επίσης νεοπραχθείς πρωτοδίκης Δημήτρης Καμπουρίδης. Αξιοσημείωτες και οι προαγωγές δύο Ηλείων δικαστικών, της Ελένης Μποσιώλη, η οποία προήχθη σε πρόεδρο Πρωτοδικών και μετατίθεται στην Πάτρα, και του Αντώνη Αλαπάντα, ο οποίος προήχθη σε Εφέτη και τοποθετήθηκε στην Πάτρα.

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Δεν έχει υπογραφεί ακόμα η απόφαση για τις εφημερίες των γιατρών των Κέντρων Υγείας στο ΓΝ Πύργου, διότι ο Καρβέλης πίστευε πως θα συνεννοηθούν μεταξύ τους οι γιατροί. Ελπίζω να μην αργήσει κι άλλο.

*Διαπίστωσα ότι ο Σάκης Γεωργόπουλος, μετά την απορία που εξέφρασα για την πολιτική του ιδιότητα, υπογράφει ξανά ως επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Πηνειού.

*Δεν τα είδε και τόσο ανησυχητικά τα πράγματα στο κτίριο του λιμεναρχείου Κατακόλου το κλιμάκιο που κατέβηκε προ ημερών για αυτοψία. Δηλαδή, η Εισαγγελέας υπερβάλλει;

*Ποιο πρωτοκλασάτο πολιτικό στέλεχος της ΝΔ, που έχει δεχθεί στο παρελθόν σφοδρή κριτική από τον Κασιμάτη, αποθέωσε τον Τζαβάρα για την απάντησή του προς τον αρθρογράφο των ΝΕΩΝ;


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος