FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/10/2020

Ημερομηνία: 15-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Ανακούφιση και δικαίωση

Ανακούφιση και δικαίωση αισθάνεται ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την παράκαμψη Λαστεΐκων-Αγίου Ιωάννη, αφού το συγκεκειμένο έργο είχε εξελιχθεί σε γόρδιο δεσμό. Ο συνδυασμός απαλλοτριώσεων, δικαστηρίων και πανδημίας διαμόρφωσε μια κατάσταση που οδηγούσε αργά αλλά βαθμιαία το έργο σε επ΄αόριστον αναβολή, χωρίς ευοίωνη προοπτική. Ωστόσο, η εξεύρεση νομικής λύσης, που δεν ήταν γνωστή στο ευρύ κοινό, έδωσε τη λύση στο… παρά πέντε, αφού η κατάσταση ήταν μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ή θα ζημίωνε συνειδητά το Δημόσιο ή θα τίναζε το έργο στον αέρα. Εντέλει, λυση βρέθηκε και όλα παίρνουν σιγά σιγά τον δρόμο τους.

Τους μπέρδεψε

Η υποστήριξη του Μητσοτάκη στην υποψηφιότητα της Διαμαντοπούλου για τον ΟΟΣΑ ανακάτεψε τα κόμματα. Πρώτα βγήκαν στα κάγκελα οι καθαροί δεξιοί της Νέας Δημοκρατίας, διότι βλέπουν όλους τους ΠΑΣΟΚους στα πόστα και τον Μητσοτάκη να έχει μια… εκσυγχρονιστική προτίμηση. Μετά βγήκαν στα κάγκελα μερικοί από το ΚΙΝΑΛ, με πρώτον τον Λοβέρδο, ο οποίος εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του. Λίγο αργότερα, όμως, η Φώφη εξέφρασε την υποστήριξή της στην υποψηφιότητας της Διαμαντοπούλου και έτσι ψιλομαζεύτηκαν οι δικοί της στο κόμμα. Το πρόβλημα είναι ότι ο Μητσοτάκης «ψωνίζει» διαρκώς από την κεντροαριστερά και αποψιλώνει τον χώρο από στελέχη.

Έρχεται για τον δρόμο

Στην Ηλεία αναμένεται να βρεθεί πιθανότατα το διήμερο 23-24 Οκτωβρίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Υποδομών, Νίκος Παππάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι ο κεντρικός ομιλήτης σε εκδήλωση της ΝΕ Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις στον αυτοκινητόδρομο της Πατρών-Πύργου.

Πίεση

Οι απαντήσεις που δίνει ως τώρα ο Βορίδης στους Ηλείους βουλευτές δεν είναι ικανοποιητικές όσον αφορά τις αποζημιώσεις, για αυτό και ο Ανδρέας Νικολακόπουλος επιμένει με διαρκείς πιέσεις προς τον ΥΠΑΑΤ. Ο Ηλείος βουλευτής της ΝΔ κατέθεσε εκ νέου αίτημα για άμεση καταβολή αποζημιώσεων λόγω της πανδημίας στους παραγωγούς του νομού, ιδιαίτερα σε όσους έχουν θερμοκηπιακές καλλιέργειες και καλλιεργούν κηπευτικά.

Ικανοποιημένος

Ικανοποιημένος και ταυτόχρονα δικαιωμένος νιώθει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος, μετά την υπογραφή των συμβάσεων για την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης και της παράκαμψης Λαστεΐκων. Όπως ανέφερε σε συνεργάτες, η προσπάθεια που κατέβαλε ως αντιπερ/ρχης Ηλείας επί πέντε χρόνια για να ωριμάσουν τα έργα, ήταν δύσκολη και επίπονη, αλλά τελικά ευοδώθηκε.

Καταγγέλλει μεθοδεύσεις

Διαρκείς κυβερνητικές μεθοδεύσεις εναντίον των συνταξιούχων καταγγέλλει ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, παραθέτοντας σειρά ενεργειών. Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση έχει ήδη ψηφίσει την εξαίρεση 1.500.000 συνταξιούχων από τα αναδρομικά που δικαιούνταν και αποκλείει με αντισυνταγματική διάταξη την προσφυγή στη Δικαιοσύνη.  Παράλληλα, τόνισε ότι μετά τον αποκλεισμό των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν σύνταξη κάτω των 1.000 ευρώ και δεν άσκησαν αγωγή κατά των αντισυνταγματικών περικοπών, περιόρισε και τα ποσά των αναδρομικών των συνταξιούχων του δημοσίου τομέα πριν εκδοθεί η απόφαση της ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για την υπόθεση αυτή. «Η αξιοπρεπής διαβίωση των συνταξιούχων δεν μπορεί να τίθεται υπό καθεστώς επιλεκτικής δημοσιονομικής λιτότητας και αντισυνταγματικών τροπολογιών και διατάξεων. Οι συνταξιούχοι αντιλαμβάνονται και αντιδρούν», σχολίασε.

Δυσαρέσκεια και αλλαγές

Αναδιάταξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών προανήγγειλε χθες στο δημοτικό συμβούλιο Πύργου ο δήμαρχος Τάκης Αντωνακόπουλος, εκφράζοντας δημοσίως τη δυσαρέσκειά του για τον ρυθμό απόδοσης των υπηρεσιακών στελεχών. «Κρίνομαι για την απόδοση της υπηρεσίας και θα κριθώ και για τις αλλαγές,για αυτό  και θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα να κρίνω» ανέφερε μεταξύ άλλων. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πρωινής», ο δντής Τεχνικών Υπηρεσιών, Άγγ. Τσίκας, υπέβαλε την παραίτησή του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επικρατέστερη για νέα διευθύντρια είναι η κα Γούργουρα.

Δύσκολες ώρες

Δύσκολες ώρες βιώνει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Πύργου, Δημήτρης Μεσσαλάς, καθώς χθες απεβίωσε ο πατέρας του, Διονύσης, σε ηλικία 80 ετών. Για αυτό και χθες απείχε από τις εργασίες του δημοτικού συμβουλίου. Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους, ενώ ο δημοτικός σύμβουλος κ. Γιάνναρος πρότεινε την έκδοση ψηφίσματος. Η κηδεία θα τελεστεί σήμερα στις 3:30μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίου Θεοδώρου στο Κολίρι. Η «Πρωινή» εκφράσει τα συλλυπητήριά της στον κ. Μεσσαλά για την απώλεια του πατέρα του.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος