FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/07/2021

Ημερομηνία: 15-07-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

«Αγγίζει» την 300άρα η Ηλεία

Αυξάνεται καθημερινά το επιδημιολογικό φορτίο στην Ηλεία, καθώς χθες ανακοινώθηκαν 33 κρούσματα από τον ΕΟΔΥ, φτάνοντας συνολικά τα 291 για όλο τον Ιούλιο, ενώ ο δείκτης θετικότητας είναι στο 1,17. Το αρνητικό είναι ότι πήρε την… ανηφόρα και η Αχαΐα με 89 χθες και πάνω από 300 μέσα σε περίπου μία εβδομάδα. Όπως έχουμε ξαναγράψει, το 4ο κύμα της πανδημίας εξαπλώνεται τάχιστα αλλά προς το παρόν δεν συνοδεύεται από βαριά συμπτώματα δεν συνεπάγεται αύξηση των διασωληνωμένων, οι οποίοι ήταν στους 135 χθες. Ωστόσο, πιθανή εκτόξευση των κρουσμάτων δεν θα αργήσει να ασκήσει νέα πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τον Σεπτέμβριο ή και νωρίτερα. Οι ολοκληρωμένοι εμβολιασμοί στην Ηλεία έχουν φτάσει τις 52.210, δηλαδή ποσοστό λίγο πάνω από το 30%.

Επιλογή

Η ταχύτερη προώθηση τεχνικών θεμάτων που σχετίζονται με έργα υποδομής και πολιτικής-περιβαλλοντικής προστασίας είναι ο βασικός στόχος της πρόσληψης του πολιτικού μηχανικού Τάκη Χρονόπουλου ως ειδικού συνεργάτη του δημάρχου, προκειμένου να αξιοποιηθούν νέες προσκλήσεις του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης». Ο Τάκης Χρονόπουλος χαίρει εκτίμησης της στήλης και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες της πόλης.

Άμεση έγκριση

Άμεσα ανταποκρίθηκε η προϊσταμένη της ΕΦΑ Ηλείας, Ερωφίλη-Ίρις Κόλλια, στο αίτημα του εξαμηνιαίου αγγλόφωνου περιοδικού «NOMAS» που εκδίδεται από τον φωτογράφο Γ. Μπουρνιά και διανέμεται σε 19 χώρες παγκοσμίως σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Αυστραλία, για φωτογράφιση στην αρχαία Ολυμπία. Στόχος της φωτογράφισης είναι η προβολή των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μέσα από τις σελίδες του περιοδικού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Υπερδιοικήτρια

Η –γνώριμη στην Ηλεία από τη θητεία της στο Νοσοκομείο Πύργου την περίδο 201-14- Ελένη Φιλιπποπούλου αναλαμβάνει τη διοίκηση του Νοσοκομείου Αγρινίου, μετά την παραίτηση του Ανδρ. Τσώλη, ο οποίος είχε.. ξεμείνει στη θέση από την προηγούμενη κυβέρνηση. Η κα Φιλιπποπούλου ήταν ήδη αναπλ. διοικήτρια του ΗΝ Αιτ/νίας με αρμοδιότητα τη ΝΜ Μεσολογγίου και τώρα θα είναι… υπερδιοικήτρια. Προσωρινά, λένε οι «απέκει» πληροφορίες, αλλά ουδέν μονιμότερον του προσωρινού.

Μήνυμα

Στις επικείμενες εσωκομματικές εκλογές αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο attica tv ο Μιχάλης Κατρίνης, τονίζοντας ότι ως τις αρχές Σεπτεμβρίου η μάχη δίνεται για να σηκωθεί ψηλότερα το ΚΙΝΑΛ και να ξανακυριαρχήσει ως η υπεύθυνη δύναμη της Κεντροαριστεράς. «Η κουβέντα αυτή θα μας απασχολήσει τον Σεπτέμβριο, όπου όλοι έχουμε συμφωνήσει ότι θα ξεκινήσουμε τις διαδικασίες, οπότε καλό είναι να μην αναλωνόμαστε σε αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο Ηλείος βουλευτής και κοινοβ. Εκπρ. Του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας ότι «ο καιρός γαρ εγγύς». Και ο νοών νοείτω, θα προσέθετα εγώ.

Αυξάνονται οι εμβολιασμοί

Αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο εμβολιαστικό κέντρου του Κέντρου Υγείας Πύργου. Η μείωση της προσέλευσης των πολιτών τις δύο προηγούμενες εβδομάδες δεν συνεχίστηκε και σύμφωνα με τον επιστημονικό υπεύθυνο κ. Γιάννη Παρασκευόπουλο, άρχισε σταδιακά να αυξάνεται. «Αν και δεν έχουμε επιστρέψει στους 280 εμβολιασμούς την ημέρα, σιγά σιγά βρίσκουμε και πάλι τον ρυθμό, καθώς ολοένα και αυξάνονται τα ραντεβού και μάλιστα για πρώτη δόση. Τουλάχιστον 150 εμβόλια διενεργούνται ημερησίως τις τελευταίες μέρες και μάλιστα αυτοί που προσέρχονται για πρώτη φορά, είναι κυρίως νέοι».

Τo σκίτσο είναι του Δημήτρη Κορδαλή

Πρωινές Αιχμές

*Στην Τρίπολη θα πάει τη Δευτέρα ο Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τον ΥΠΑΑΤ Σπ.Λιβανό, και θα μιλήσει κυρίως για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική. Μια πρόσκληση για να έρθει στη Φολόη προλαβαίνουμε να του στείλουμε;

*Διήμερο στην Ηλεία θα κανει ο Νεκτάριος Φαρμάκης. Σήμερα αναμένεται να μεταβεί σε Βάρδα, Αρχ. Ολυμπία και Κρέστενα για την εγκατάσταση των οικίσκων (isobox) στα Κέντρα Υγείας, που θα καθιστούν ευκολότερη την εξέταση των ύποπτων κρουσμάτων COVID. Αύριο αναμένεται συνάντηση με τον δήμαρχο Πύργου, Τ. Αντωνακόπουλο, με κύριο αντικείμενο την πορεία των έργων και των δράσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια.

*Για αυτή τη συνάντηση ετοιμάζεται τις τελευταίες ημέρες ο αντιδήμαρχος Τεχν. Υπηρεσιών, Γιάννης Αργυρόπουλος, προκειμένου να παρουσιάζει ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων έργων. Ένα από αυτά, επειδή το είχα γράψει και με ρωτάτε, είναι η ανάπλαση της Καταρραχίου.

*Να ξέρετε ότι αναμένεται μία ακόμα πρόσληψη μηχανικού –ή παραπλήσιας ειδικότητας- στον δήμο Πύργου.

*Ανεβάζει ρυθμό στα έργα ο Λυμπέρης, καθώς η οικονομική επιτροπή του δήμου Ήλιδας ενέκρινε τη συμβασιοποίηση τεσσάρων έργων, αθροιστικού προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ, ενώ προχωρά και δημοπρατήσεις στην οδοποιία και στον φωτισμό.

*Τη συμβασιοποίηση των έργων την υπερψήφισε και η αντιπολίτευση, καθότι όπως ανέφερε ο δημοτικός σύμβουλος Μάικ Αμπου-Χάντμπα, αυτά τα έργα ωρίμασαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος