FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 15/5/2020

Ημερομηνία: 15-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τα είπαν για τον Πύργο!

Ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο της Αθήνας είχαν χθες το μεσημέρι οι αντιδήμαρχοι Πύργου, Γιάννης Αργυρόπουλος και Νίκος Κοτσώνης. Η συνάντηση ήταν τυχαία και έγινε στο περιθώριο μίνι περιοδείας που έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάνο Σκουρλέτη στα καταστήματα του κέντρου, χάρη και στις άμεσες συνεννοήσεις που έκανε ο πρ. βουλευτης Ηλείας, Μάκης Μπαλαούρας. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα της Ηλείας στην οικονομία, λόγω της πανδημίας, καθώς οι αντιδήμαρχοι του μετέφερα το μέγεθος της ζημιάς από την «καθίζηση» στον τουρισμό και στην εστίαση. Ο Αλ. Τσίπρας κατανόησε το πρόβλημα, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία, για την οποία τόνισε ότι την έχει στην καρδιά του λόγω της φιλοξενίας που του επιφυλάχθηκε!

Κουτσή αυτοδυναμία

Θα συνεχίσω την εκλογοσυζήτηση σήμερα, μια και διαπιστώνω ότι αρέσει στους πολίτες. Εδώ και μερικές ημέρες, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει να σκέφτονται ένα σενάριο στο οποίο δεν είχαν δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα μέχρι τώρα. Ας υποθέσουμε ότι προκηρύσσονται εκλογές σε κάνα δυο μήνες και η ΝΔ παίρνει τέτοιο ποσοστό, που της δίνει αυτοδυναμία των 151-152 βουλευτών! Τι θα κάνει τότε ο Μητσοτάκης; Με ποια αιτιολογία θα πάει σε νέες εκλογές; Δεν θα έχει κανένα επιχείρημα, εφόσον έχει πάρει τέτοια εντολή. Επομένως, θα έχει θυσιάσει μια αυτοδυναμία των 158 για μια μικρότερη, δίχως πολλά περιθώρια ελιγμών πλέον. Η άλλη επιλογή είναι να κάνει εκλογές αλλά να μην επιδιώξει πολύ υψηλό ποσοστό, αλλά αυτά στην πολιτική δεν γίνονται.

Γκάλοπ για τη λαϊκή

Διαδικτυακή δημοσκόπηση για τη μεταστέγαση της λαϊκής αγοράς στο θεματικό πάρκο Ξυστρή ξεκίνησε από προχθές στο facebook ο δήμαρχος Πύργου, Τάκης Αντωνακόπουλος, μετά τις ποικίλες απόψεις που διατυπώθηκαν στο social media αλλά και στα ΜΜΕ.  Σε δείγμα 814 ψήφων, το ποσοστό είναι 91% υπέρ της απόφασης του δημάρχου και 9% εναντίον, ενώ έχουν παραθέσει την άποψή τους αρκετοί πολίτες. Νομίζω ότι με διάλογο και με επιμέρους διορθωτικές κινήσεις, όλα μπορούν να ρυθμιστούν και να είναι ωφελημένοι άπαντες, επαγγελματίες και καταναλωτές, σε έναν χώρο άνετο και ασφαλή.

Δηκτικός

Να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα στην εμπορία αγροτικών προϊόντων κάλεσε τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδ. Γεωργιάδη, ο Μιχάλης Κατρίνης, κατά τη διάρκεια συζήτησης στη Βουλή. «Αντί ο κ. Γεωργιάδης να ασχολείται με “ιδεολογικές” αντιπαραθέσεις με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ας κοιτάξει ως αρμόδιος υπουργός να ελέγξει την τεράστια διαφορά ανάμεσα στην τιμή που πουλάει ο παραγωγός στην Ηλεία και στην τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής στην Αθήνα, πχ στο κρέας και την πατάτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ΕΡΤ για τα πυροδάνεια

Την ανάγκη να βρεθεί λύση στο χρόνιο πρόβλημα των δανείων με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου που είχαν χορηγηθεί μετά τις πυρκαγιές του 2007,  τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κ. Νικολούτσος σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Συνδέσεις στην ΕΡΤ1. Όπως τόνισε, το 60% περίπου αυτών δεν ήταν ενήμερα μέχρι το τέλος του 2019, με αποτέλεσμα να αποκλείονται από τις σημαντικές χρηματοδοτήσεις, όπως τα δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την επανεκκίνηση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Επίσης,αναφέρθηκε στον τουρισμό και τον αγροτοδιατροφικό πλούτο της Ηλείας, ενώ αναφέρθηκε και στην κρουαζιέρα οπού το μέλλον είναι αβέβαιο με συνέπεια να έχουν νεκρώσει οι τουριστικές επιχειρήσεις στο Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία.

Δεν απαξιώνει

Αρκετά αναλυτικός ήταν χθες ο Νεκτάριος Φαρμάκης κατά τη διάρκεια της πρώτης διαδικτυακής συνέντευξης με τους δημοσιογράφους της Δυτικής Ελλάδας, σχετικά με το αναπτυξιακό πλάνο της Περιφέρειας. Αυτό που συγκράτησα και μου έκανε (θετική) εντύπωση, είναι πως ο περ/ρχης δεν έχει αλαζονεία και δεν έχει υιοθετήσει τη μικροκομματική αντίληψη της κεντρικής πολιτικής σκηνής, όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλον για καμένη γη και απαξιώνει ό,τι παραλαμβάνει. «Δεν είμαι από τους ανθρώπους και τους πολιτικούς που θα πουν ότι παραλάβαμε καμένη γη. Ωστόσο, δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι η εικόνα της Περιφέρειας σε όλα τα επίπεδα προγραμματισμού θύμιζε έναν οργανισμό με στρατηγική προηγούμενων δεκαετιών, με έργα πολυδιασπασμένα, χωρίς ενιαία στρατηγική», ανέφερε και παρέθεσε συγκεκριμένα επιχειρήματα για να τεκμηριώσει τη θέση του.

Δριμεία κριτική

Έντονη κριτική άσκησε στην κυβέρνηση ο Διονύσης Καλαματιανός για το γεγονός ότι απέχει από τη λεγόμενη «καλή νομοθέτηση» και επιλέγει να φέρει στη Βουλή, με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ένα νομοσχέδιο που το ένα τρίτο των άρθρων του δεν έχει τεθεί σε διαβούλευση. «Αυτή τη στιγμή θα έπρεπε να συζητάμε για τα μέτρα προστασίας των δικαστικών υπαλλήλων, των δικαστών, των δικηγόρων και των πολιτών, για τα μέτρα ομαλής μετάβασης στην νέα κατάσταση, για μέτρα ορθής και ασφαλούς λειτουργίας των υπηρεσιών των δικαστηρίων, για μέτρα στήριξης των δικηγόρων, ώστε να ξεπεράσουν τις πρωτοφανείς δυσκολίες. Δυστυχώς όμως, αντί να ασχολείται το Υπουργείο με αυτά τα μείζονα και άκρως επίκαιρα ζητήματα, φέρνει ένα νομοσχέδιο που η συντριπτική πλειοψηφία των διατάξεών του δεν έχει κατεπείγοντα και επίκαιρο χαρακτήρα για τον πολύπαθο χώρο της Δικαιοσύνης», τόνισε ο βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τηλεδιάσκεψη

Τηλεδιάσκεψη μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχάρως με τον Συντονιστή της ΝΕ Ηλείας Γιώργο Σαϊτά και τον Μάκη Θεοφιλάτο, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, πραγματοποιήθηκε προχθές. Αρχικά έγινε ενημέρωση από τον Γ. Σαϊτά για την υπεύθυνη στάση που κράτησε το κόμμα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, στη μη αξιοποίηση του χρόνου που είχε η κυβέρνηση για την θωράκιση του ΕΣΥ με μόνιμους διορισμούς στο ΕΣΥ και στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολούθησε ενημέρωση από τον Μάκη Θεοφιλάτο για την αναγκαστική αναθεώρηση του αρχικού σχεδιασμού σχετικά με τον οδικό χάρτη προς το συνέδριο και την ανάγκη εξεύρεσης αποτελεσματικών τρόπων λειτουργίας των Οργανώσεων Μελών στις νέες συνθήκες. Τα μέλη της οργάνωσης αναφέρθηκαν στα τοπικά προβλήματα, κυρίως στην αγροτική οικονομία και στη δυσοίωνη προοπτική για ήπια τουριστική ανάπτυξη και αποφασίστηκε να γίνει σύντομα συνέλευση των μελών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος