FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 13/09/2021

Ημερομηνία: 13-09-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Τριπλή παρέμβαση για τα ολιγομελή

Το ενδεχόμενου κατάργησης ολιγομελών τμημάτων σε περιοχές της Ηλείας (Βούναργο, Καράτουλα, κ.ά.) είναι πολύ σοβαρό ζήτημα που ανατρέπει τον προγραμματισμό μαθητών και των οικογενειών τους, για αυτό και οι βουλευτές Διονύσης Καλαματιανός, Μιχάλης Κατρίνης και Ανδρέας Νικολακόπουλος επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και κατέθεσαν σχετικές αναφορές με τις επιστολές των τοπικών συλλόγων Γονέων στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ζητώντας ενημέρωση και διευθέτηση του προβλήματος.

Αδέσποτα

Τη διαχείριση των αδεσπότων συζήτησε προχθές στο γήπεδο των Λεχαινών ο δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας, μαζί με την αναπλ. δημάρχου, Αλεξάνδρα Γιαννίτση, και άλλους πολίτες, προκειμένου να τερματιστούν τα φαινόμενα εγκατάλειψής τους στο γήπεδο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται και για τα ίδια τα αδέσποτα και για τους αθλούμενους. Ήδη ο δήμος ανέλαβε την περίθαλψη έξι κουταβιών και πλέον αναζητούνται ανάδοχοι.

Eπιστολή

Επιστολή στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Γιώργο Στεργίου, έστειλε προσφάτως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας, Χρήστος Γαβράς, στην οποία περιγράφει αναλυτικά τα προβλήματα που προέκυψαν στον νομό εξαιτίας της θερινής πυρκαγιάς που άφησε πίσω της 122.000 στρέμματα καμένης γης. Από ό,τι πληροφορούμαι, ο κ. Στεργίου εξετάζει το ενδεχόμενο καθόδου μαζί με κλιμάκιο του κόμματος.

Νέες κινητοποιήσεις

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις της Επιτροπής Πυροπλήκτων Ηλείας, σε συνεργασία και με της Αχαΐας. Σήμερα το πρωί θα πραγματοποιηθεί παράσταση της Επιτροπής στις 10:00 πμ στα γραφεία της Αποκεντρωμένης στην Πάτρα, ενώ την Πέμπτη 16 Σεπτέμβρη στις 11:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση στο Κτίριο της ΠΕ Ηλείας. Παράλληλα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ, Θανάσης Βομπίρης, θα συνεχιστούν οι συνελεύσεις στα χωριά και η επαφή με τον κόσμο.

Στο επίκεντρο η Αρχαία Ολυμπία

Την ευκαιρία να συζητήσει με την πλειονότητα των υπουργών της κυβέρνησης είχε ο Νεκτάριος Φαρμάκης, στο περιθώριο της ΔΕΘ. Ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας είχε ολιγόλεπτη συζήτηση με τη Μενδώνη για την Αρχαία Ολυμπία και την επόμενη μέρα, καθώς και με τον νέο υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδη, παρόντος και του Ηλείου γγ Βασίλη Παπαγεωργίου, τόσο για τη θωράκιση της Ολυμπίας αλλά και γενικότερα της Ηλείας.

Συζήτηση για την Υγεία

Η πιο ενδιαφέρουσα συζήτηση στη ΔΕΘ ήταν αυτή στην οποία συμμετείχαν (τους γράφω όπως τους βλέπω στη φωτό) ο περ/ρχης Νεκτάριος Φαρμάκης με τον αντιπερ/ρχη Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Ανδρέα Φίλια, ο βουλευτής Ηλείας, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, και ο δήμαρχος Ήλιδας, Γιάννης Λυμπέρης.  Στον υπουργό τέθηκε το ζήτημα της ενίσχυσης των νοσοκομείων της Ηλείας με την επισήμανση ότι και η νέα προκήρυξη μπορεί να αποβεί άγονη, εξ ου και η ανάγκη θέσπισης πρόσθετων κινήτρων. Μένει να δούμε τι θα γίνει.

Του Θεόδωρου Δημητρίου

Πρωινές Αιχμές

*Mεταγραφή από παράταξη της ελάσσονος μειοψηφίας «ψήνεται» στον δήμο Πύργου ενόψει ανασχηματισμού. Για να σας βοηθήσω, έχει ξαναδιατελέσει αντιδήμαρχος στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

*Aνακοινώσεις αναμένονται αύριο μεθαύριο για τα έργα που οδεύουν προς υλοποίηση στον δήμο Πύργου. Η ανησυχία, πάντως, για την αύξηση του κόστους εκτέλεσής τους είναι διάχυτη και οι συζητήσεις για τη διευθέτηση των προβλημάτων διαρκείς.

*Από τον νέο γύρο Μαρίνου-Καστρινού κρατάμε την ουσία: «Ραντεβού λοιπόν το 2023» έγραψε ο Καστρινός, οπότε πιστεύω ότι πιο σαφές δεν μπορούσε να το κάνει. Προανήγγειλε πάντως συνέντευξη Τύπου τη δεύτερη Κυριακή του Οκτώβρη, οπότε θα μας λυθούν όλες οι απορίες.

*Διετέλεσε οκτώ χρόνια δήμαρχος σε ορεινό –και καταργημένο πλέον– δήμο της νότιας Ηλείας. Τώρα σχεδιάζει να διεκδικήσει τον καλλικρατικό δήμο το 2023, εφόσον κατέβει και ο νυν δήμαρχος ξανά.

*Κατά τις 18 με 20 Σεπτέμβρη αναμένεται στην Ηλεία ο ευρωβουλευτής και υποψήφιος επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος