FOLLOW US: facebook twitter

Αιχμηρά και ευθύβολα 13/7/2020

Ημερομηνία: 13-07-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Σχόλια

Στηρίζει το Κατάκολο

Με το σύγχρονο σκάφος Rafnar αναμένεται να ενισχυθεί το προσεχές χρονικό διάστημα το λιμάνι του Κατακόλου, με βάση τα όσα προβλέπει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Λιμενικού. Ο Αρχηγός του Σώματος, Θανάσης Κλιάρης, ο οποίος έχει διατελέσει στο παρελθόν Λιμενάρχης Κατακόλου, παρέλαβε την περασμένη Πέμπτη το πρώτο από τα 10 συνολικά σκάφη που θα πάρει συνολικά το Σώμα, στο πλαίσιο δωρεάς της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, παρουσία και του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη. Τα Rafnar 1100 είναι ταχύπλοα ειδικών αποστολών, με ειδική σχεδίαση που τα καθιστά αυτο-ανατρεπόμενα, παντός καιρού και αβύθιστα. Διαθέτουν, μεταξύ άλλων, θερμικές κάμερες, αντιβαλλιστική προστασία στην καμπίνα και στα παράθυρα ενώ το εσωτερικό τους μπορεί να διαμορφωθεί και για τη μεταφορά ασθενών και τραυματιών.

Περί Κυπαρισσιακού

Ιδιαίτερα σύνθετο είναι το ζήτημα του Προεδρικού Διατάγματος για τον Κυπαρισσιακό Κόλπο, διότι απαιτούνται πολύ προσεκτικοί χειρισμοί για να μην δεχθεί κι άλλο πρόστιμο η Ελλάδα για περιβαλλοντικές παραβάσεις. Μέχρι τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος κινείται στη γραμμή της τήρησης του Προεδρικού Διατάγματος και της συμμόρφωσης με τις διατάξεις και τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Για αυτό και δόθηκε εντολή να κλείσουν οι παράνομοι δρόμοι στην περιοχή της Κυπαρισσίας, μετά την αυτοψία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος. Πάντως, το θεσμικό πλαίσιο για την περιοχή θα επανεξεταστεί ούτως ή άλλως μετά την ολοκλήρωση της ειδικής περιβαλλοντικής μελέτης και είναι πιθανόν να γίνουν επιμέρους βελτιώσεις. Νομίζω ότι το σημαντικότερο είναι να κατεβάσουν το όριο αρτιότητας στη δόμηση στα 10 στρέμματα από τα 20.

Σώζει το Σωσίπολις

Σύστημα ασφαλείας στο κτίριο του Ινστιτούτου Αρχαίας Ελληνικής Ιστορίας ΣΩΣΙΠΟΛΙΣ θα εγκαταστήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, καθώς υπεγράφη η σχετική σύμβαση με εταιρεία. Επιδίωξη του αντιπερ/ρχη Ηλείας, Βασίλη Γιαννόπουλου, είναι αρχικά το κτίριο να μη λεηλατηθεί ξανά και υποστεί νέες φθορές και ζημιές και στη συνέχεια να ξεκινήσει η διαβούλευση για την αξιοποίηση του χώρου. Από ό,τι έχω μάθει, πρόθεσή του είναι να βρεθεί μια λύση που θα εξασφαλίζει την καθημερινή λειτουργία του χώρου –ει δυνατόν και σε 24ωρη βάση– ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος νέου βανδαλισμού.

Παραιτήθηκε

Την αποχώρησή του από τη ΝΕ Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο facebook ο δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας (ΔΕ Πηνείας) της πλειοψηφίας, Χρήστος Νικολόπουλος. Αφορμή για την αποχώρησή του στάθηκε η απόφαση της Φώφης να υπερψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις συναθροίσεις. «Το δημοκρατικό δικαίωμα της συνάθροισης κατακτήθηκε από την κοινωνία με ειρηνικούς αγώνες, απέναντι σε σκληρά κατασταλτικά καθεστώτα. Οι αρχές και οι αξίες της ελευθερίας του “συνέρχεσθαι και συναθροίζεσθαι” δεν φυλακίζονται μέσα σε ένα αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο οποίος πολιτικά και ιδεολογικά πρόσκειται στον Γιώργο Παπανδρέου.

Εξιτήριο

Καλά είναι πλέον στην υγεία του ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Πύργου, Γιάννης Παπαδημητρίου, μετά το ξαφνικό πρόβλημα υγείας την περασμένη Παρασκευή και την άμεση διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Πύργου. Με ανάρτησή του ο κ.Παπαδημητρίου ευχαρίστησε όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείο για το ανθρώπινο ενδιαφέρον και την επιστημονική αντιμετώπιση. Παράλληλα, εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς όσους ενδιαφέρθηκαν για την υγεία του, τους υπαλλήλους της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου Πύργου και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο και όλους τους φίλους του, που έτρεξαν από τη πρώτη στιγμή στο πλευρό του.

Διπλή ευχαριστία

Τον δήμαρχο Πύργου, Τάκη Αντωνακόπουλο και τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑ Πύργου και στενό συνεργάτη του δημάρχου, Γιώργο Καραστέργιο, ευχαρίστησε δημοσίως με ανάρτησή του το μέλος του Σωματείου Παραπληγικών & Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, Νικόλας Φραγκούλης, για τη στήριξή τους και βοήθειά τους σε ζητήματα υγείας του. «Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την στήριξη τους την αγάπη τους και την παρουσία τους σε κάθε μου δυσκολία», ανέφερε σε ανάρτησή του.

«Έφυγε» ο Παναγιώτης Μπρής

Σε ηλικία 89 ετών άφησε προχθές το βράδυ την τελευταία του πνοή ο Παναγιώτης Μπρής, γνωστός και ως «Βαλέσα της Ηλείας», ένεκα της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές του 1981 σε ηλικία 50 ετών. Μετανάστης στη Γερμανία για 12 χρόνια,   δουλεύοντας στα ανθρακωρυχεία (1957-1969) επέστρεψε στην πατρίδα του την Ηλεία και ασχολήθηκε ενεργά και με πάθος με την πολιτική, πρώτα ως υποψήφιος δήμαρχος Πύργου το 1978 και στη συνέχεια ως ανεξάρτητος το 1981. Ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, δεν έπαψε ποτέ να ασχολείται με τα κοινά ακόμα και τα τελευταία χρόνια, καθώς είχε ιδρύσει το 2018 το Αγροτικό-Εργατικό Κόμμα Ελλάδας. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του.

Κόντρα για το ράντισμα

Διαδικτυακή κόντρα προέκυψε το περασμένο τριήμερο μεταξύ του αντιδημάρχου Πηνειού, Γιώργου Κολοκατίνη, και του πρώην δημάρχου Πηνειού, Αλέξη Καστρινού, με αφορμή το ράντισμα σε πλατάνια της πλατείας Ελευθερίας στη Γαστούνη λίγο μετά τις 10 το βράδυ της περασμένης Πέμπτης. Ο κ. Καστρινός επέκρινε με ειρωνικό τόνο την ενέργεια και ο κ. Κολοκατίνης απάντησε προχθές λέγοντας ότι δεν ήταν ώρα συνάθροισης του κοινού, σχολιάζοντας με νόημα ότι η καθαριότητα και η υγιεινή σε κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους υπερβαίνουν τις οπισθοδρομικές αντιπαλότητες και πως τα διαπιστευτήρια των συνθηκών διεξαγωγής οποιασδήποτε ενέργειας είναι διαθέσιμα για όποιον το θελήσει. Ο κ. Καστρινός επανήλθε την ίδια ημέρα κατηγορώντας τον εμμέσως πλην σαφώς ότι λέει ψέματα και ότι είναι «πολιτικός τζάμπα μάγκας», παραθέτοντας φωτογραφίες από την πλατεία. Και φανταστείτε ότι έχουμε μπροστά μας άλλα τρία χρόνια ως τις εκλογές!


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος